Отидете към основна версия

2 278 11

Китай: Не дойде ли твърде късно блокирането на Доналд Тръмп в Туитър?

  • китай-
  • туитър-
  • доналд тръмп

Някои хора казват, че подстрекаването на американския лидер към насилие в социалните медии нарушава американското законодателство и правилата за управление на социалните мрежи

Снимка: БГНЕС/ЕРА

„Доналд Тръмп е тук, но профилът му го няма“, това несъмнено е смущаващо за американския лидер, който бе забранен от много социални медии в САЩ за „подстрекаване към насилие“. Още по-смущаващото е, че в САЩ, които винаги са пропагандирали „свободата на словото“, президентът на една държава загуби правото си да говори свободно в социалните платформи. Това е голямата ирония на американската „свобода на словото“, пише Радио Китай.

Някои хора казват, че подстрекаването на американския лидер към насилие в социалните медии нарушава американското законодателство и правилата за управление на социалните мрежи и че тези платформи действат в съответствие със закона. Това е вярно. Всяко подбуждане към насилие в социалните медии трябва да бъде забранено. Но въпросът е: през последните четири години той говори твърде много в социалната мрежа, както разпространявайки фалшиви новини, така и подбуждайки към омраза и насилие. Защо американските социални медии се забавиха с действията си?

Както съобщи „Вашингтон поуст“, към май 2020 г. лидерът на САЩ е публикувал над 18 000 съобщения с "невярна или подвеждаща информация" в социалните мрежи от встъпването му в длъжност, от които над 3300 в Туитър. На пръв поглед блокирането на профила на американския лидер в това време трябваше да е разумен и легитимен акт на социалните медии, който да спре разпространението на насилие, но в действителност бе показана огромна доза политически егоизъм.

До напускането на лидера на САЩ от поста остават по-малко от десет дни, но случилото се Капитолия даде старт на неговата политическа ликвидация и неговите поддръжници. В такава политическа атмосфера големите социални медии в Съединените щати забраниха акаунта на Тръмп, не само за да покажат политическа коректност, но и да се разграничат от насилието и да избегнат отговорността.

От това ясно се вижда, че без значение дали се закриват профили или не, в крайна сметка всичко е един политически опортюнизъм.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 18 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания