Отидете към основна версия

3 308 25

Американските обвинения са абсурдни

  • сащ-
  • хонг конг-
  • съдебна система

Позицията на САЩ относно правосъдната система в Хонг Конг са неадекватни

Снимка: ЕРА/БГНЕС

На 16 април Държавният департамент на САЩ излезе с изявление, в което се критикуват присъдите, произнесени от хонконгски съд срещу активисти в антикитайските протести в района, включително магната Джими Лай, и се призовава за тяхното освобождаване, съобщи Радио Китай.

САЩ обаче трябва да са наясно, че подобна неадекватна позиция, представяща черното за бяло, не само е допълнително доказателство за вината на Джими Лай и останалите подбудители на размириците в Хонконг, застрашаващи националната сигурност, под чуждо давление, но също така показва, че Вашингтон се отнася безпардонно и не зачита международното право, месейки се във вътрешните работи на суверенна държава. С действията си САЩ потъпкват на практика идеите за свобода, демокрация, мир, върховенство на закона и помагат на престъпници да вършат злодеяния.

Според Вашингтон, Джими Лай, Мартин Лий, Албърт Хо и останалите шестима са „демократични лидери“ на Хонконг. На практика обаче, организираните от тях „мирни митинги“ бяха незаконни и целта им бе да хвърлят района в хаос и създадат разделение в държавата.

Справедливата присъда срещу антикитайските размирици в Хонконг олицетворява върховенството на закона в спецрайона и също е отговор на призива на хонконгската общественост за нормализиране на живота. САЩ, които се гордеят с „върховенство на закона“, нарушават принципа на ненамеса във вътрешните работи на други държави, отправят тенденциозни обвинения към правосъдната система на Хонконг и дори настояват за освобождаването на хора с ефективни присъди. Това е грубо погазване на духа на върховенството на закона. Правосъдното управление на Хонконг заяви, че това искане е явно нарушение на международното право и върховенството на закона.

„Мирът, демокрацията и свободата“ са общите ценности на човечеството и техният смисъл и значение трябва да се определят от целия свят, а не само от САЩ. Всъщност повечето страни в света не признават американските ценности за свои, както и американските правила – за международни.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания