Last news in Fakti

18 Април, 2021 18:18 3 299 25

Американските обвинения са абсурдни

  • сащ-
  • хонг конг-
  • съдебна система

Позицията на САЩ относно правосъдната система в Хонг Конг са неадекватни

Американските обвинения са абсурдни - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

На 16 април Държавният департамент на САЩ излезе с изявление, в което се критикуват присъдите, произнесени от хонконгски съд срещу активисти в антикитайските протести в района, включително магната Джими Лай, и се призовава за тяхното освобождаване, съобщи Радио Китай.

САЩ обаче трябва да са наясно, че подобна неадекватна позиция, представяща черното за бяло, не само е допълнително доказателство за вината на Джими Лай и останалите подбудители на размириците в Хонконг, застрашаващи националната сигурност, под чуждо давление, но също така показва, че Вашингтон се отнася безпардонно и не зачита международното право, месейки се във вътрешните работи на суверенна държава. С действията си САЩ потъпкват на практика идеите за свобода, демокрация, мир, върховенство на закона и помагат на престъпници да вършат злодеяния.

Според Вашингтон, Джими Лай, Мартин Лий, Албърт Хо и останалите шестима са „демократични лидери“ на Хонконг. На практика обаче, организираните от тях „мирни митинги“ бяха незаконни и целта им бе да хвърлят района в хаос и създадат разделение в държавата.

Справедливата присъда срещу антикитайските размирици в Хонконг олицетворява върховенството на закона в спецрайона и също е отговор на призива на хонконгската общественост за нормализиране на живота. САЩ, които се гордеят с „върховенство на закона“, нарушават принципа на ненамеса във вътрешните работи на други държави, отправят тенденциозни обвинения към правосъдната система на Хонконг и дори настояват за освобождаването на хора с ефективни присъди. Това е грубо погазване на духа на върховенството на закона. Правосъдното управление на Хонконг заяви, че това искане е явно нарушение на международното право и върховенството на закона.

„Мирът, демокрацията и свободата“ са общите ценности на човечеството и техният смисъл и значение трябва да се определят от целия свят, а не само от САЩ. Всъщност повечето страни в света не признават американските ценности за свои, както и американските правила – за международни.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 народ

    36 2 Отговор
    Браво на авторката на статията!
    Това вече е независима и свободна журналистика.

    Коментиран от #11

  • 3 Оракул

    8 24 Отговор
    Агенцията направи цветна революция в България срещу Борисов,което от своя страна докара държавата до абсурдна ситуация.В парламента се настани чалга оркестър с кючеклийки а диригентът Трифонов е в нелегалност лекуващ се от несъществуващ вирус според неговите постове в “7/8 дни ще си паднала”.
    Демокрация ,а?ти да видиш кон боб яде ли и магаре стока ли е!
  • 4 ПЛАЧЕШТА ЕТЪРВА

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "Друга тема":

    АМИ НАМЕРЕТЕ МУ БУЛКА ОТ КИТАЙ В БАЗАР „ИЛИЕНЦИ”.....👠👠👠👠👠👙👙👙👙👙👙👑👑💄💄💄💄👡👡👡👡
  • 5 КОТарАК

    21 1 Отговор
    когато се заговори за демокрация ми става смешно . такова животно реално и в древна Гърция е нямало , при техните градове-полиси , какво си говорим за милионни държави..отиваш , пускаш си бюлетината , и ако имаш късмет да си нацелил свестен човек може и да промени нещо в системата ..:)

    Коментиран от #9

  • 6 вижда се

    28 1 Отговор
    Ама този бай-издън наистина върви и търси само сопи !!!
  • 7 Дамммм

    33 4 Отговор
    Америте се бъркат навсякъде-ама с Русия и Китай ще гризнат дръжката...То вече цял свят ги ненавижда-а те още си мислят,че са в 1990 година..Ще има шутове по краварските мутри май...
  • 8 GnG

    23 2 Отговор
    Северно Американските Щати, явно са решили да настроят всички народи срещу себе си ! :)

    Коментиран от #10

  • 9 Пръц

    25 1 Отговор

    До коментар #5 от "КОТарАК":

    Нищо подобно,в древна Гърция право на глас са имали само робовладелците.Същото е и сега—олигархията си избира “куклата”.

    Коментиран от #12

  • 10 требе стригане

    4 21 Отговор

    До коментар #8 от "GnG":

    Всички са срещу Китай:
    Япония Западна Корея Виетнам Филипините Индонезия Малайзия Индия и тн.

    Коментиран от #15, #19, #22

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 КОТарАК

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Пръц":

    аз кво съм написал според теб?
  • 13 Краварите

    16 1 Отговор
    нямат ценности, а само и единствено интереси които във всеки отделен случай те афишират като ценности.
  • 14 Мислител

    19 2 Отговор
    Не се наемам да преценявам дали осъдените на затвор китайци са виновни или невинни, но се чудя защо китайците не обърнат внимание на американското правителство да направи така че полицията да не застрелва преди съд и присъда виновни или не граждани А също така някои граждани да застрелват по няколко невинни абсолютно невинни други граждани. Това там е ежедневие даже ми се струва че и българското правителство трябва да обърне внимание на Байдън да прекрати тази практика по някакъв начин.
  • 15 GnG

    17 3 Отговор

    До коментар #10 от "требе стригане":

    Япония и "Западна" Корея са ОКУПИРАНИ държави !
    На тяхна територия има разположени десетки северно-американски бази и обекти !
  • 16 Пешо

    13 1 Отговор
    Щом печелите 30 години от съвместен бизнес с дракона,сега си затваряйте плювалника -казва Си.
  • 17 бай Дън

    20 2 Отговор
    Само за два дни в САЩ са регистрирани 47 масови стрелби с 8 убити и няколко ранени. Да живее Амриканската демокрация и свободия и тероризъм !

    "САЩ е във война през всички 242 години от своята история, с изключение на 16 години" обявява Джими Картър.

    Той определя САЩ като "най-войнствената нация в историята на света", поради склонността да се опитва да принуди другите да "възприемат американските ни принципи".

    САЩ - световните терористи !
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Госあ

    2 8 Отговор

    До коментар #10 от "требе стригане":

    джуджето вкара Япония в абсолютна прегръдка със сащ. Нормално. Суга е по решителен от Абе. Така и трябва. Но все пак не мисля, че Япония ще тръгнат агресивно срещу Китай.
  • 20 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    7 0 Отговор
    БРАВО НА ФАКТИ ЗА СТАТИЯТА
  • 21 Биби Кинг

    1 1 Отговор
    Не си турайте извивката в долната час на краста там каде големите си бръкат из дупките! Естествено наведената стойка ви отива на команезките снаги, ма сичко си има граници!
  • 22 елa

    12 3 Отговор

    До коментар #10 от "требе стригане":

    Прочети историята преди да пишеш глупости Твоите Японци в ВСВ са унищожили повече от 37 милиона китайци като повечетоo живи живи ги заровили в огромните ями като войната срещу Китай е продолжила 7 години . Съветската армия освободила Северен Китай( Манджурия) когато посетих гробището на падналите за освобождението на Китай Съветски воини в гробището беше по-чисто и подрeдено толкова чисто,че една хартийка или нещо подобно нямаше всичко блестеше когато ги попитах ( надписите на гробовете бяха написани на руски) за това място е тези гробове на-кого са (въпреки знаех) ми казаха " Това място за нас свещено и ние сме безкрайно признателни към тези които си отдали най-скъпото - живота си .Не можех да повярвам това което видях.

    Коментиран от #23

  • 23 Последния софиянец

    1 4 Отговор

    До коментар #22 от "елa":

    И от благодарност жълтурите се опитаха да нападнат ушанките....

    Коментиран от #24

  • 24 Последния софиянец

    0 2 Отговор

    До коментар #23 от "Последния софиянец":

    А сега обявиха война на целия свят.....
  • 25 чекмедже 2

    0 0 Отговор
    Вярно 100%.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания