Отидете към основна версия

3 748 63

Топ система за активна защита избра Великобритания за танка Challenger 3 (ВИДЕО)

  • великобритания-
  • танк-
  • challenger 3-
  • rafael-
  • рафаел

Решението е на Лондон

Снимка: Рафаел

Системата за активна защита Trophy™ за бронирани машини на израелската държавна компания Rafael Advanced Defense Systems Ltd. беше избрана от Министерството на отбраната на Великобритания за следваща фаза на детайлна оценка и интеграция за основния боен танк на армията Challenger 3.

Изборът е направен на базата на проучване, извършено от британското Министерство на отбраната, като част от програмата за обновяване, ръководена от основния контрактор Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL). В резултат ще бъде осъществена интеграция и системни изпитания на по-лекия вариант на системата Trophy (Trophy MV), за да се отговори на специфичните изисквания на тази машина.

Системата за активна защита Trophy, която е разработената от Rafael като отговор на успешни противотанкови атаки, осигурява доказана в бойни действия защита срещу противотанкови ракети и снаряди, като едновременно с това локализира и дава информация за източника на вражеския огън за незабавен отговор. Tя е единствената напълно интегрирана и тествана в реални бойни действия система за активна защита в света. С Trophy от 2010 г. са снабдени и основните бойни танкове на Израелските отбранителни сили – Merkava, както и бронетранспортьорите Namer. Системата също така е доставена на американската армия за бойните ѝ машини Abrams, а скоро с нея ще разполагат и танковете Leopard на германската армия.

Системата Trophy е осъществила множество прихващания, без да допусне да се стигне до ранени военнослужещи или повреди на платформи, на които е инсталирана от първия ѝ оперативен прехват през 2011 г. Trophy е преминала над 5400 успешни полеви изпитания и има натрупани повече от 1 000 000 експлоатационни часа. В момента Rafael има договори за серийно производство на над 1800 системи.

Дейвид Фармър, ръководител на екипа, отговарящ за доставка на оборудването и поддръжката на Challenger 3 в Отдела по снабдяването към британското Министерството на отбраната, каза: „Радвам се, че мога да приветствам Rafael към нашата кохорта от партньори, с които работим заедно Challenger 3 да са в отлично състояние и готовност. Това е важна програма за отбраната и за британската армия. Тя ще доведе до огромна промяна при модернизацията на нашите сухопътни сили. Новаторската технология, която планираме да използваме, значително ще увеличи военните ни способности. “

Бригаден ген. (о.з.) Майкъл Лури, ръководител на Дирекцията за наземни системи в компанията Rafael, коментира: “Системата за активна защита Trophy e спасила живота на много войници и допринася за защитата на активите на бойното поле. Тя дава възможност на танковите екипажи да маневрират безопасно под обстрел и да изпълняват мисиите си безопасно и пълноценно. Тази система промени правилата на играта на бойното поле и решението на Обединеното кралство да избере Trophy за защита на своите екипажи поставя началото на нова ера за своите въоръжени сили. Благодарни сме на нашите партньори от Обединеното кралство, че се присъединиха към другите нации, които се довериха на системата за активна защита Trophy на Rafael. “

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: