Отидете към основна версия

5 619 119

В Украйна обещаха да организират "кървава баня" на Русия

  • украйна-
  • русия-
  • крим-
  • донбас

Киев и западните държави наскоро изразиха загриженост относно ескалацията на агресивните действия на Москва близо до границите на бившата съветска република

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ако започнат военни действия, Украйна ще организира "кървава баня" на Русия. Това пише в статия за изданието "Главред" генерал-лейтенант, бивш заместник-началник на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна Игор Романенко.

По-рано американското издание "Политико" публикува сателитни снимки, които според него показват разполагането на руски военни "на границата с Украйна" - в Смоленска област, която всъщност не граничи с тази страна.

"Разбира се, те се готвят за това, но ако Путин започне война, тогава в Украйна го очаква "кървава баня" и завземането на територии няма да приключи", изтъква Романенко.

Украинският военачалник отбеляза, че Русия струпва войски към границата през последните няколко седмици.

"Като цяло нова концентрация на границата е опасно и Украйна, ако е необходимо, трябва да бъде готова да обяви военно положение", заключава авторът на статията.

Киев и западните държави наскоро изразиха загриженост относно ескалацията на агресивните действия на Москва близо до границите на Украйна. От своя страна Кремъл твърди, че Русия придвижва войски на своята територия и по свое усмотрение, но не заплашвала никого и никой не трябвало да притеснява.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 62 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: