Last news in Fakti

2 Ноември, 2021 10:59 2 951 24

Украйна отрича Русия да струпва войски близо до границите ѝ

  • украйна-
  • русия-
  • крим-
  • армия

Отношенията между Киев и Москва се влошиха рязко от 2014 г., когато Русия анексира украинския полуостров Крим и избухна война между украинските военни и подкрепяни от Кремъл сепаратистки сили в Източна Украйна

Украйна отрича Русия да струпва войски близо до границите ѝ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Министерството на отбраната на Украйна отрече медийна информация за струпване на руски войски близо до нейната граница, заявявайки, че не е наблюдавало увеличение на силите или оръжията, предаде "Ройтерс".

Американското издание "Вашингтон пост" съобщи през уикенда, че подновеното струпване на руски войски близо до украинската граница е предизвикало безпокойство сред някои официални лица в САЩ и Европа, които проследявали необичайно движение на оборудване и военнослужещи по западния фланг на Русия.

"Към 1 ноември 2021 г. не е регистрирано допълнително прехвърляне на руски части, въоръжение и военна техника до държавната граница на Украйна", се посочва в изявление на украинското министерство на отбраната.

Тази пролет Москва разтревожи Киев и западните столици, като струпа десетки хиляди войници по границата с Украйна, макар че по-късно ги изтегли обратно по базите им.

Отношенията между Киев и Москва се влошиха рязко от 2014 г., когато Русия анексира украинския полуостров Крим и избухна война между украинските военни и подкрепяни от Русия сепаратистки сили в Източна Украйна, в която според Киев са загинали около 14 000 души.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Делю Хайдутин

    59 2 Отговор
    Не трябваше ли Русия да отрича.
  • 2 VOX

    30 11 Отговор
    То и Хитлер отричал 1941 година.
  • 3 Украйна

    14 34 Отговор
    Украинци и руснаци са един дол дренки.

    Коментиран от #5

  • 4 столтенберг

    67 3 Отговор
    Тея в НАТО съвсем се оплетоха,кой какво да лъже
  • 5 дааааа

    22 4 Отговор

    До коментар #3 от "Украйна":

    Амииии, не са от вашите .... ммммаааангали.
  • 6 Седесарят.

    9 5 Отговор
    Чудна работа,!..Ще проверим.
  • 7 Мим

    55 3 Отговор
    Стига сте говорили глупости.Русия си върна Крим който си е неен и то имаше и референдум.Никакво анексиране не е имало,защото
    Крим никога не е бил Украински,а е бил подарък от Хрошчов.. ,но след като украинците се сближиха с америте,бяха принудени руснаците да си го върнат
  • 8 БАЙ Х@Й‼

    25 0 Отговор
    Какво точно е АНЕКСИЯ ❓
  • 9 БАЙ Х@Й‼

    41 1 Отговор
    Щото като пример се посочва :: " от САЩ 1846 – 1848 – почти половината от територията на Мексико и по-точно Горна Калифорния и Ню Мексико, земите на днешните щати - Калифорния, Ню Мексико, Аризона, Невада и Юта..."‼️
  • 10 Факт

    9 10 Отговор
    Украйна води кримската война с турция?

    Коментиран от #12, #13

  • 11 БАЙ Х@Й‼

    30 2 Отговор
    А в Крим имаше ли руски танков и оръдия❓Украинските войски излязоха ли в защита на Крим ❓А Крим не беше ли АВТОНОМИЯ ❓
  • 12 БАЙ Х@Й‼

    28 1 Отговор

    До коментар #10 от "Факт":

    Коя война ? Тази ли :::: Кримската война (октомври 1853 – февруари 1856) е военен конфликт между Русия и съюз между Османската империя, Франция, Британската империя и Сардинското кралство./ уикипедия/

    Коментиран от #14

  • 13 Хисторик

    33 1 Отговор

    До коментар #10 от "Факт":

    Киевска Рус от 1700 година е част от Руската Империя за ква Украйна бълнуваш?
  • 14 Монгола

    3 13 Отговор

    До коментар #12 от "БАЙ Х@Й‼":

    Тази войнаот 1953 забавя освобождението на България с 25 години!
  • 15 Privat Spase

    30 1 Отговор
    На сороснята им се привиждат пак руснаците!
  • 16 Тодоров

    33 1 Отговор
    Украйна официално отрича придвижване на руски войски , но някои "умници" в САЩ и Европа били притеснени ?!?
  • 17 другарят

    37 0 Отговор
    Ало глупавите мисирки! Отношенията се влошиха след извършеният метеж в Украйна срещу законното правителство и по-важното, този метеж беше организиран отвън-фашистка Америка и Запада които използваха откровени нацисти за целта!!! Всичко останало е следствие на този преврат. Русия 25 години съзнателно потискаше сепаратиските настроения в Крим с цел добрите отношения с Украйна, които съществуваха още от разпадането на СССР, но вие дори не сте чували за това!? Позицията на Русия е че Украйна трябва да бъде неутрална. Нещо като буферна зона и мост между нея и Запада. Грубото нарушаване на този баланс и дърпането на Украйна в Западна посока доведе до всичко това и заплашва нейното съществуване изобщо като държава в сегашният и вид. Ако не знаете и в момента половината от украинците гледат към Русия, а другата половина на Запад. Само че западните бандити не ги интересува този факт!?
  • 18 Тече все по малко ГАЗ през тръбите през

    26 1 Отговор
    Украйна, защото УКРИТЕ крадяха, а и се готвеха да продават и на Молдова!! Сега им спират вноса на въглища от Русия и от двете Републики, Донецска и Луганска!! И Украйна Реве, няма никакво движение на руска войска, но те Превантивно Реват!!
  • 19 хихихихиии

    23 0 Отговор
    Значи направете сметка кви ги вършат във Вашингтон! Та безпокойство, та официални лица от САЩ, Европа и Вселената, та проследявали необичайно движение на оборудване
    и военнослужещи по западния фланг на Русия и т.н.! А дори укрите отричат!
  • 20 mi6osp

    25 0 Отговор
    Русия няма да допусне на западната си граница военна изненада, затова там ще има толкова руски войски, колкото са необходими за това.Украйна вече не интересува нито САЩ, нито ЕС и вероятно ще пробва война в Донбас с надежда Русия да се намеси и да бъде обявена за агресор. При очевидно неспазване на Минските споразумения както пот Украйна, така и от гарантите , Русия може да навлезе с войски , за да защити руските граждани в Донбас . Но Русия може да смачка всяко желание на Украйна да води война само с енергийни санкции и точно това ще бъде направено
  • 21 правилно

    19 0 Отговор
    много трябва да се притесняват, това безпокойство не е достатъчно. Втората световна се повтаря в забавен вариант. Отстъплението приключи, трябва да се очаква марш към Берлин и Ламанша.
  • 22 Kcaniba

    15 0 Отговор
    макактака !? Соросняяя!! Нали окраина била окупирана от Русия и воюва вече 7 години!!! Сега газ нет, кюмюр - нет,ватбщници нет демокрация - ест!!!
  • 23 От страни

    4 0 Отговор
    И да отрича и да не отрича ама знаят че са готови войските. Тая скапана бандеровска логика: "с кого воювате на Донбас - казват там са русняци, що не воюввте в Крим - там са русняци..." А иди ги разбери.
  • 24 EФРЕЙТОР

    3 0 Отговор
    Тия хора не се засрамиха,защо не казаха ,че всички офицери на Украйна останаха да служат на Русия.
Новини по държави: