Отидете към основна версия

4 122 34

Скандал между Австрия и Хърватия заради сравнение на локдауна с фашизма

  • австрия-
  • хърватия-
  • фашизъм-
  • коронавирус-
  • локдаун-
  • заразени-
  • пандемия

Сравняването на мерките срещу пандемията от коронавирус с фашизъм е неприемливо

Снимка: БГНЕС/ EPA

Хърватският посланик в Австрия Даниел Глунчич е бил привикан в австрийското министерство на външните работи в сряда заради изказване на президента Зоран Миланович за австрийската политика спрямо коронавируса, предаде Хина, позовавайки се на хърватското посолство във Виена, съобщи БТА.

Мога да потвърдя, че бях повикан в австрийското външно министерство, заяви Глунчи, отказвайки да съобщи подробности за разговора. Според съобщение на австрийското външно министерство посланикът е бил привикан заради "крайно необичайни изказвания на президента Миланович, които остро са били отхвърлени".

"Сравняването на мерките срещу пандемията от коронавирус с фашизъм е неприемливо. Наша отговорност е да защитим гражданите на Австрия и ние действаме в съответно", заяви австрийското външно министерство, цитирано от агенция АПА. Ние ясно изразихме изненадата си от тези изказвания пред хърватския посланик в Австрия, заяви представител на австрийското външно министерство.

Австрийските медии цитират изявление на хърватския президент Зоран Миланович след аудиенция при папа Франциск във Ватикана в понеделник, че решението на Австрия да наложи локдаун на неваксинираните хора е "глупаво" и му напомня за трийсетте години на 20 век. В понеделник Австрия наложи ограничения на свободата на движение на хората, които не са ваксинирани срещу COVID-19.


Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по избирателна активност.
Ние, българите.
Наистина ли не ни пука как ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от съседна страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме масово!

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 23 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: