20 Януари, 2022 19:00 3 661 37

Смразява кръвта и до днес: когато се роди сценарият за Холокоста

  • холокост-
  • фашизъм

Само няколко месеца след началото на войната срещу Съветския съюз милиони негермански евреи се оказват в окупираните от нацистка Германия територии

Смразява кръвта и до днес: когато се роди сценарият за Холокоста - 1
Снимка: DW
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Навън са минус 12 градуса, а това, което се обсъжда вътре, смразява кръвта и до днес: в една луксозна вила край Берлин на 20 януари 1942 година се ражда сценарият за т.нар. "окончателно решение на еврейския въпрос".

През март 1947 година, по време на Нюрнбергските процеси, зам.-главният обвинител Роберт Кемпнер съвсем случайно открива един протокол, който привлича вниманието му заради червения печат "Държавна тайна". Документът от 15 страници носи безобидното заглавие "Заседателен протокол". Но всъщност представлява един вид сценарий за систематичното унищожаване на европейските евреи. Става дума за протокола от т.нар. Ванзейска конференция, която се провежда на 20 януари 1942 година.

Млади, образовани, амбициозни

На този ден петнайсетина мъже приемат поканата на началника на зловещото Главно управление за сигурност Райнхард Хайдрих и пристигат в луксозната вила на езерото Ванзее край Берлин. Температурата навън е минус 12 градуса, а това, което е било обсъждано вътре в рамките на двучасовата конференция, смразява кръвта и до днес. Сред участниците в конференцията са офицери от СС и висши служители на нацистката администрация. Почти всички са млади и високо образовани. И най-вече - много амбициозни.

Мнозина смятат Ванзейската конференция за форума, взел решението за Холокоста. Но това не е точно така. Първо, на този ден не е взето никакво решение - присъстващите просто са били "информирани". И второ, по това време масовото унищожение на евреите вече е в ход.

По време на организираната от Хайдрих конференция става дума най-вече за едно: как да бъдат координирани планираните масови депортации и убийства. Става дума и за това Хайдрих да поеме ръководството на цялата операция. Още в първото изречение на протокола се казва, че той става "пълномощник по подготовката на окончателното решение на еврейския въпрос".

По време на Ванзейската конференция се ражда сценарият за Холокоста, но унищожаването на евреите започва по-рано. Месеци преди това стотици хиляди евреи стават жертва на т.нар. "окончателно решение на еврейския въпрос", най-вече в окупираните през 1941 територии на Съветския съюз. А още на 30 януари 1939 година Адолф Хитлер заявява, че в случай на война еврейството ще бъде унищожено.

"Обсъдихме различните начини за умъртвяване"

Само няколко месеца след началото на войната срещу Съветския съюз милиони негермански евреи се оказват в окупираните от нацистка Германия територии. Според историка Михаел Вилд именно този период се оказва определящ за по-нататъшните действия на нацистите срещу евреите, а Ванзейската конференция има за цел да подготви масовото им унищожение. Адолф Айхман, един от участниците в конференцията, го потвърждава години по-късно в Израел, където през 1961 се провежда процесът срещу него. На въпроса какво е било обсъждано на Ванзейската конференция Айхман отговаря лаконично: "Обсъдихме различните начини за умъртвяване".

Въпреки че в единствения запазен екземпляр на протокола от Ванзейската конференция са използвани кодови словосъчетания от рода на "съответен подход", документът е еднозначно доказателство за истинските намерения на нацистите. От протокола става ясно и друго. Райнхард Хайдрих, който няколко месеца след Ванзейската конференция става жертва на атентат, е имал следния съвсем конкретен план: в случай на победа над Съветския съюз евреите да бъдат използвани за изграждането на пътна мрежа на изток. "Трябва да се има предвид, че без съмнение много от тях ще отпаднат по естествен път. Към останалите трябва да има съответен подход", четем на седма страница от протокола.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Rothschild

    50 8 Отговор
    Четете и учете какво съм поръчал да напишат свободните медии. Това е истината.

    Коментиран от #3

  • 2 Кики

    53 4 Отговор
    О, не, пак евреи , кога ще ни уведомите за занзибарците
  • 3 BOBO

    50 2 Отговор

    До коментар #1 от "Rothschild":

    А ТОВА ЧЕ БАНДЕРОВЦИ ВИ УБИВАХА И ГОРЯХА ПО КОНЦЛАГЕРИТЕ КАКВО ЩЕ КАЖЕШ БЕ РОТШИЛДЕ А СЕГА ГИ ЗАЩИТАВАТЕ
  • 4 истина е

    33 0 Отговор
    Лошо е , че мерките за индуисите са били много слаби !!
  • 5 Кики

    60 4 Отговор
    Обсъдихме различни начини на умъртвяване , чрез медицински експерименти и ковид ваксини
  • 6 ИМПЕРИАЛИСТ

    48 3 Отговор
    Интересно,....Всички копия от ПРОТОКОЛА са унищожени (от кого?), но пък след години се намерило едно, "най-случайно" както винаги, нали???
  • 7 Сандо

    24 3 Отговор
    Тов не бяхте ли го публикували вече?Да си го преговарят германците,да не го забравят за да не отнесат отново големите тояги.
  • 8 Audi

    44 4 Отговор
    Жертви от всв 77мил от тях 2мил евреи и продалжава пропагандата
  • 9 DW-пропаганден машинен

    37 2 Отговор
    По една "случайнист" вие DW много дейно сега съдействате и работите по сценария за "Неваксинокоста" !!!!! В ДНК-то ви е нали, не мое се сдържите?
  • 10 ТаУмВзе

    42 3 Отговор
    Пак пропаганда. Холокостът е Единствения исторически процес, ЗАБРАНЕН ЗА ИЗУЧАВАНЕ! Изобщо не се шегувам. Така че, каквото и да се дудне е в сферата на спекулацията, БЕЗ ДОКАЗАТЕЛСТВА!
  • 11 MAN

    36 5 Отговор
    СТРАХОТЕН СЦЕНАРИЙ КОЙТО Е БИЛ ОТ ПОЛЗА ЗА ЦЕЛИЯ СВЯТ.ЖАЛКО ЧЕ НЕ Е ИЗПЪЛНЕН ДОКРАЙ.

    Коментиран от #12

  • 12 Display

    33 3 Отговор

    До коментар #11 от "MAN":

    Ако го бяха изпълнили, сега щяхме да си живеем нормално........
  • 13 Surko

    35 4 Отговор
    Когато се каже фашист на 100%,то това са украинци ,поляци и евреите които ни показват на живо фашизъм в действие спрямо Палестина и останалите съседи..
  • 14 Трудовакъ

    7 3 Отговор
    Това е пътна карта за т.н. "окончателно решение", то е в изпълнение на т.н. "Генерален план Ост". Самият генерален план не е достигнал до нас в пълния си вид, но е цитиран от нацистката бюрокрация в различни други документи, по правило с гриф "Строго секретно" или "От държавно значение". Присъстващите на конференциятаса точно 15 човека: Алфред Майер, доктор по право, заместник на Алфред Розенберг в имперското министерство за окупираните източни територии, георг Лайбранд, от 1940 г. професор в университета Фридрих-Вилхелм, обергрупенфюрер Вилхелм Щукарт, доктор по право. Ерих Нойман, образование: Лайпцигски университет, Фрайбургски университет, Университет Хале-Витенберг, Роланд Фрайслер, доктор по право, Йозеф Булер, доктор по право, Мартин Лутер, помощник- държавен секретар в Министерство на външните работи, Герхард Клопфер, доктор по право, Вилхелм Крицингер, адвокат, представител на имперската канцелария, Райнхард Хайдрих, обергупенфюрер и генерал от полицията,Мюнхенски технически университет, групенфюрер Хайнрих Мюлер, оберщурмбанфюрер Адолф Айхман, групенфюрер Ото Хофман, Рудолф Ланге, доктор по право. Това е пълният списък. След конференцията "съгласувано" всички оторизирани ведомства, съвсем "законно" претворяват в дела този чудовищен план за унищожение...
  • 15 00014

    28 2 Отговор
    Колкото повече пишете раздухвани истории за Холокоста, толкова повече намразваме евреите. Поне един път дойчето ще напише ли колко % са убитите евреи от общия брой цивилни жертви? 1, 2, 3 %?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 1100

    27 3 Отговор
    До гуша ни дойде от тези ч:+и@$фу+ти.Те наричат всички останали народи ГОИ Ако беше изпълнено решението на 20.01.1942 г.в гр Берлин край езерото Ванзее,нещата щяха да са милион пъти по-добре..Омръзна ни за измислената холокоста.Има книга на Юрген Граф"Истината за съдбата на евреите през ВСВ"Там се развенчава голямата лъжа за холокоста.Българите и руснаците знаят цялата истина-затова глупостите на евреите пред България и Русия не вървят.Но има една книга която може да изправи косите на всеки:"Геноцидът и Холокостът над Българите извършени от:Юдеи, Турци, Гърци, Руснаци,Сърби,Комунисти,Масони,Богоборци,Глобалисти,Ционисти-автор КИРИЛ ВОЙНОВ,изд.АРАТЕБ,София,2006 г.Ще цитирам цитат от книгата на Юрген Граф за лъжата холокоста като паралел:Разобличаването на лъжата "холокауст"ще има унищожителни последици не само за Ционизма, но и за политическата и интелектуална управляваща върхушка по целия свят.Ще се наложи преоценка на всички духовни ценности.Миналото ще премине в небитието.Картите ще се окажат разбъркани.Така е било и така ще стане."Ето това са евреите-лъжат .Те собственият си Бог разпнаха на Кръста -Йисус Христос,а ние сме упреквани,че не ги броим за слива.Истината и само истината,за евреите.Тъпите сащ не знаят История,неграмотни са, мързеливи негри и бели негодници и за това са управлявани от евреите.Но нас българи и руснаци не могат да управляват.
  • 19 12345

    22 2 Отговор
    За холокоста знаем,че е лъжа.не ни занимавайте с оплаквания и заблуди.Естествено е евреите да се страхуват от Българите и Руснаците-всичко е известно на нашите народи.Гледайте си тъпите сащ,нали вие евреите ги управлявате-престъпен народ управлява друг престъпен народ.Ясно като бял ден.
  • 20 Христо

    20 1 Отговор
    И днес ни смразяват кръвта с нещо, пред което холокоста е като детска игра.
  • 21 Питайте Гешев

    9 0 Отговор
    В България в момента се извършва Холокост чрез СРС-та - историята ще ви проклина!
  • 22 1100

    11 1 Отговор
    До гуша ни дойде от тези ч:+и@$фу+ти.Те наричат всички останали народи ГОИ Ако беше изпълнено решението на 20.01.1942 г.в гр Берлин край езерото Ванзее,нещата щяха да са милион пъти по-добре..Омръзна ни за измислената холокоста.Има книга на Юрген Граф"Истината за съдбата на евреите през ВСВ"Там се развенчава голямата лъжа за холокоста.Българите и руснаците знаят цялата истина-затова глупостите на евреите пред България и Русия не вървят.Но има една книга която може да изправи косите на всеки:"Геноцидът и Холокостът над Българите извършени от:Юдеи, Турци, Гърци, Руснаци,Сърби,Комунисти,Масони,Богоборци,Глобалисти,Ционисти-автор КИРИЛ ВОЙНОВ,изд.АРАТЕБ,София,2006 г.Ще цитирам цитат от книгата на Юрген Граф за лъжата холокоста като паралел:Разобличаването на лъжата "холокауст"ще има унищожителни последици не само за Ционизма, но и за политическата и интелектуална управляваща върхушка по целия свят.Ще се наложи преоценка на всички духовни ценности.Миналото ще премине в небитието.Картите ще се окажат разбъркани.Така е било и така ще стане."Ето това са евреите-лъжат .Те собственият си Бог разпнаха на Кръста -Йисус Христос,а ние сме упреквани,че не ги броим за слива.Истината и само истината,за евреите.Тъпите сащ не знаят История,неграмотни са, мързеливи негри и бели негодници и за това са управлявани от евреите.Но нас българи и руснаци не могат да управляват.
  • 23 Кой Доставяше Петрол за Германия през

    18 1 Отговор
    Испания по време на Втората световна война??? Обикновените Еврей Умираха а други Продаваха Петрол на Хитлер и му даваха Кредити?? DW, напишете, че НЕЕ Вярно!!
  • 24 ханс

    13 2 Отговор
    Измишльотините на немско зеле надминаха холивуд.Антисемитизмът е измислен в англия,във втората половина на 19 век,немците са едни изпълнители.Какно винаги
  • 25 Хамас

    14 2 Отговор
    Въпроса ми е кога се е появило решението за окончателното решение на палестинскиот въпрос. Защо евреите се мъчат да направят от Газа най големия концлагер по подобие на гетото във Варшава през 1942.Защо ежедневно избиват палестинци и за 70 годин тоя смел и малък народ даде 5 милиона жертви , защо събарят селищата на палестинците с булдозери и анексират земите им и защо не се приберат в законните им граници!!! Та ,фашистите избиха 7 милиона евреи , а защо сега евреите правят същото с палестинците. И ако беше успели щяха да спасят целиот палестински народ ,който явно евреите затрият!!!!
  • 26 Тоалетна хартия

    10 3 Отговор
    Холкоста е , като кацането на Луната, измислици на холивуд!!!
  • 27 Пак ли за евреите

    13 1 Отговор
    Смразява кръвта и до днес: когато се роди сценарият за турското робство:::

    А пък падането на България под турска власт прекратява естественото развитие на българската средновековна цивилизация. В българските земи е наложена една различна цивилизация, противоречаща на духа и историческите традиции на българската материална и духовна култура, на нейните стопански и обществени форми, на нейните културни, религиозни, народностни и езикови основи.

    В края на XIVв. по - голямата част от българските земи били завладени от османските турци. В резултат от турската инвазия българската държава изчезнала от политическата карта на Югоизточна Европа. Голяма част от българското население било избито или отвлечено в робство. Част от българските боляри напуснали държавата и намерили убежище в страните на Източна и Централна Европа. Това довело до промени в социалната структура на бългaрското общество и лишило народа от водачи в освободителните движения.

    Нашествието и заселването на други номадски племена от Мала Азия като татари, юруци и туркмени в българските земи причинили разоряването на селското стопанство в региона. Много градове и села били разрушени, унищожена била голяма част от материалната култура.
    Чуждото владичеството откъснало България от европейските земи и довело до изоставането й. Голяма част от населението била подложена на активна ислямизация, (убийства и робство) което било постигнато чрез даване на привилегии на мюсюлманите или принудително..
  • 28 666

    13 2 Отговор
    А тихия холокост над България? 3 милиона за 30 години. Пуста земя и погубена индустрия. Сигурен съм че турците потриват ръце за вземат златната ни земя.
  • 29 ТОЙ БЕШЕ ПРАВ

    12 2 Отговор
    ПОСЛЕДНИТЕ ДУМИ НА ХИТЛЕР СА БИЛИ - БОРИХ СЕ СРЕЩУ ЕВРЕЙСКАТА БАНКА!
  • 30 В матрицата на дявола -1

    5 2 Отговор
    Нацизмът е форма на расизъм. Расизмът е форма на сатанизъм. Практикуван е от древността и е залегнал в Свщените писания - Тора/Вехт завет. Във Второзаконие Моше буквално насъсква народа на Израил да избива другите народи, вече населили Ханаан...

    Производен е на класовите общества в матрицата на давола/Сатана/ Луцифер. Окото на Луцифер е на върха на пирамидата на властта в матрицата на класовите общества - робовладелство, феодализъм, капитализъм (следва КОНТРАРЕВОЛЮЦИОНЕН рестарт на класовата матрица и НОВО РОБОВЛАДЕЛСТВО).

    Така както капитализмът е интернационален и глобален, така и фашизмът може да бъде точно такъв. Потвърждение - ковид-фашизмът.

    Защото какво е фашизмът? - Нищо друго, освен открита буржоазна диктатура за защита на едрия капитал.

    А какво е буржоазната демокрация? - Демокрация за шепата капиталисти на най-горните стъпала на пирамидата на властта, в матрицата на лукавия и прикрито потисничество на турдовите слоеве на долните стъпала на класовото капиталистическо общество.

    А какво е сатанизмът - продължение на фашизма и едновременно с това - по-стар и успореден на фашизма метод за поддържане на субординацията в матрицата на дявола - той е на върха на пирамидата, с окото на Луцифер.

    Защо дяволът мрази комунизма и особено християн-комунизма, завещан ни от Бог? - Защото комунизмът е извън матрицата на класовите общества на дявола.

    Комунизмът има за задача да обърне наопаки класовата пирамида на властта на Луцифер.

    Коментиран от #31, #35

  • 31 в МАТРИЦАТА НА ДЯВОЛА - 2

    4 2 Отговор

    До коментар #30 от "В матрицата на дявола -1":

    А Християн-комунизмът - да разруши класовата пирамида на властта на Луцифер чрез Христовото учение, - а не чрез юдо-терора на юдео-комунизма, който е извращение, имащо за цел да курдиса на горните стъпала на пирамидата на властта "избрания народ" и да запази властта на Луцифер.

    Комунизмът има за цел общонародна собственост върху средствата за производство, НО ЗАПАЗВАНЕ НА ЛИЧНАТА СОБСТВЕНОСТ.

    Сатанизмът на НОВОТО РОБОВЛАДЕЛСТВО има за цел запазване на частната собственост за шепата свръх-богати капиталисти-сатанисти, ПРИВАТИЗАЦИЯ НА ЛИЧНАТА СОБСТВЕНОСТ и превръщане в безправни роби на остатъка от човешкия род.
  • 32 другарят

    13 0 Отговор
    В момента в училищата на нацистка Германия по темата ВСВ се изучава само геноцида срещу шесте милиона евреи! Нито дума за избитите 27 милиона руснаци и още милиони други!!?? Даже в болното им нацистко съзнание има двойни стандарти и лицемерие! Иначе същата тази Гьбелсова медия всеки ден ви поднася анти-руска нацистка пропаганда на омразата!

    Коментиран от #33

  • 33 Ерец

    1 2 Отговор

    До коментар #32 от "другарят":

    Предполагам , че германците са си си научили и урока който им е “преподаван “от отряда Накам !
  • 34 Матей преображенски

    10 3 Отговор
    Я стига сте ривали като убодени камили,еврейските лагери не са били с цел изтребление,а трудови лагери.Броя на измрелите там е в десетки пъти по-малък от претендирания брой от еврейските пропагандисти,в рамките на 200-300 хил.,причинено от недохранване,дистрофия и епидемии при такова струпване на хора.В същото време съветския съюз дава до 30 милиона жертви,и хитлеристите наистина са опитвали още в движение да намалят населението в окупираните територии.Така че ,да си затварят устите,и да видят сега какво е надвиснало и доколко е сътворено от еврейските банкери от Уол Стрийт.
  • 35 Какви са

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "В матрицата на дявола -1":

    ползите и обратно на комунизъм срещу демокрация?
  • 36 Веселинъ ЕГН 7112136860

    1 0 Отговор
    А защо в Гестапо бе пълно с офицери по произход евреи? Защо самият Хитлер и то според израелски учени е бил евреин? Защо Мусолини (БЕНито-синпе на МОШЕлини,МОШЕ-МОИСЕЙ)? Защо Франко в Испания бе евреин,чиито род произхожда от Кадиз,макар и да е роден в Галисия? Защо по време и след Нюрнбергският процес САЩ изтеглиха много офицери нацисти и ги назначиха на отговорни постове в армията,службите за сигурност,ЦРУ,СИЯ,военноороизвидството? Очаквам отговор-чудо.
  • 37 Веселинъ ЕГН 7112136860

    1 0 Отговор
    Пропуснах да попитам и друго. Защо Форд ,който е евреин пълнеше джобовете на Хитлер,с цел да предприеме кръвнишкият поход срещу Човечеството? Защо същият този евреин Форд пълнеше джобовете са пари и на друг един евреин,а именно Йосиф Дцугашвили Сталин(Джугашвили ще рече "син на евреин")?