Last news in Fakti

18 Ноември, 2021 12:00 4 109 34

Скандал между Австрия и Хърватия заради сравнение на локдауна с фашизма

  • австрия-
  • хърватия-
  • фашизъм-
  • коронавирус-
  • локдаун-
  • заразени-
  • пандемия

Сравняването на мерките срещу пандемията от коронавирус с фашизъм е неприемливо

Скандал между Австрия и Хърватия заради сравнение на локдауна с фашизма - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Хърватският посланик в Австрия Даниел Глунчич е бил привикан в австрийското министерство на външните работи в сряда заради изказване на президента Зоран Миланович за австрийската политика спрямо коронавируса, предаде Хина, позовавайки се на хърватското посолство във Виена, съобщи БТА.

Мога да потвърдя, че бях повикан в австрийското външно министерство, заяви Глунчи, отказвайки да съобщи подробности за разговора. Според съобщение на австрийското външно министерство посланикът е бил привикан заради "крайно необичайни изказвания на президента Миланович, които остро са били отхвърлени".

"Сравняването на мерките срещу пандемията от коронавирус с фашизъм е неприемливо. Наша отговорност е да защитим гражданите на Австрия и ние действаме в съответно", заяви австрийското външно министерство, цитирано от агенция АПА. Ние ясно изразихме изненадата си от тези изказвания пред хърватския посланик в Австрия, заяви представител на австрийското външно министерство.

Австрийските медии цитират изявление на хърватския президент Зоран Миланович след аудиенция при папа Франциск във Ватикана в понеделник, че решението на Австрия да наложи локдаун на неваксинираните хора е "глупаво" и му напомня за трийсетте години на 20 век. В понеделник Австрия наложи ограничения на свободата на движение на хората, които не са ваксинирани срещу COVID-19.


Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по избирателна активност.
Ние, българите.
Наистина ли не ни пука как ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от съседна страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме масово!


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 що така

    123 2 Отговор
    Ми , съдейки по мерките срещу неваксинираните в Австрия и аз не виждам особена разлика между австрийският локдаун и фашизма. Австрийците що се сърдят ?!

    Коментиран от #19, #33

  • 2 Заферович

    8 40 Отговор
    Значи дето и да си отворим устата, все за бой сме хърватите!
  • 3 Отдел " Убииства"

    89 0 Отговор
    Така де. То и преди в името на защитата на австрийския и германския народ се започна. Lebensraum и Lebensborn.
  • 4 Не е ли истина или?

    84 0 Отговор
    А Хитлер от къде беше че не се сещам а???
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бай Манчо

    81 0 Отговор
    Ами прав е бил президента Миланович - фа6изъм си е .
  • 7 Бяс

    55 0 Отговор
    Австрийците винаги са били големи и доста напредничави. Може изказването да е неприемливо за тях, но е точно. Историята се повтаря:
    Концентрационният лагер „Маутхаузен“ (на немски: Konzentrationslager der Nationalsozialisten in Mauthausen) - група от концентрационни лагери на Нацистка Германия по време на Втората световна война, построени през лятото на 1940 година в близост до селата Маутхаузен и Гусен в Горна Австрия, на около 20 km източно от град Линц.
    Лагерът е най-голямата лаборатория за различни изследвания върху хора, включително инжектиране на химикали и отрови в кръвта, ампутации и други, извършвани под контрола на така наречения „Доктор Смърт“ – офицера от Вафен СС – Ариберт Хайм.
    Освен основните лагери около Маутхаузен и Гусен, към лагера са прикрепени още около 50 по-малки лагери-лаборатории, разположени в Австрия и южна Германия.
    През януари 1945 г. в лагера се намират около 85 000 лагерници, но в различни периоди на Втората световна война в лагерите от комплекса се намират между 122 766 и 320 000 лагерници.

    Въпреки че комплексът е сред първите, създадени от нацистите, той е измежду последните, освободени от силите на съюзниците през 1945 г.
    Двата главни лагера – Маутхаузен и Гусен I, са единствените лагери в Европа, които са категоризирани като „лагери клас III“, в които са изпращани хора, определяни като например „непоправими политически противници на Райха“.
  • 8 юбер алес

    66 0 Отговор
    Най новото е , че не-ваксинираните трябва да имат жълта звезда на горната дреха ,причината - историческа носталгия.

    Коментиран от #28

  • 9 Пипи Чорапчето

    67 1 Отговор
    Ами глупаво е, бе!
    Особено на фона на новините за бум на новозаразени в Австрия!
    Нали сте в локдаун за неваксинирани - какъв е тоя бум на заразени тогава? Та към вчерашна дата вие имате повече новозаразени отколкото миналата година по това време, когато още ги нямаше ваксините и не се бяхте наболи на 67 %! На колко % се набодохте вече - стигнахте ли 100 - че да замаате и бустера или бустерите, както върви!
  • 10 Хх77

    74 0 Отговор
    Браво на хърватския президент.Те и в австрия 37 г са казвали че е за доброто на хората и страната
  • 11 Верно ли

    68 1 Отговор
    Хахаха, много обидени нещо го играят австрийците, ама истината боли!

    Коментиран от #25

  • 12 Хх77

    61 2 Отговор
    Всички неваксани да ходим със звезда като евреите и така да покажем позиция .
  • 13 Авс

    59 0 Отговор
    Това са чисти фашисти 1000%!!!
    Значи здрав човек неваксиниран има статут на чумав или на прокажен.
  • 14 Перо

    2 53 Отговор
    Хърватският Президент много често започна да се изхвърля и да се изказва неподготвен! Той да си гледа неговата кочина,да не се меси в чуждите работи и да не сравнява Австрия с фашизма,защото Анте Павелич не е австриец,а хърватин! Тито също!
  • 15 Вирусът е

    25 1 Отговор
    новият фашизъм, срещу който се бори Западът. Залогът е голям. Да се стимулира икономиката. Втората II СВ слага край на Голямата депресия. Победата над коронавируса може да сложи край на Голямата рецесия. В момента се намираме в нещо като виртуална война, но със съвсем реални последици.
  • 16 sss

    32 0 Отговор
    Не им е харесало колко точно е определението :)
  • 17 Рошко

    30 1 Отговор
    Намери се един политик дето да им го каже на глас
  • 18 great reset

    31 1 Отговор
    И сега всички без бустер - в графа "неваксинирани" и виновни за новите случаи
    А ЕMA защо спря да отчита смъртните случаи от експерименталките след като през октомври те скочиха с 12000 за 20 дни - от 5000 на 17000 и след като в ЕП внесоха предложение за фонд за жертвите?
  • 19 Гого

    21 0 Отговор

    До коментар #1 от "що така":

    Да го кажем по другиначин : хитлер е използвал непопулярни мерки.Така по добре ли е?
  • 20 РомОтЛом

    23 0 Отговор
    Следващата мярка на Австрийските хуманисти е да вадят опасните за обществото неваксинирани от къщите им по нощите и да ги карат знаете къде... Викат им "Зелени зони" сега. Давам им година до прилагането на тази мярка...
  • 21 2121

    21 2 Отговор
    Фашизъм!Това е думата!Не е важно ,какво мисли Австрия.И Хитлер е австриец,но и до сега го помнят,и не всички го обвиняват,за премахването,физически на най-престъпния сбор от индивиди-евреите.На ,какво се сърдите.Фашизмът,го направихте Вие, от Австрия.Няма лошо.Лошото,дойде,че под влияние на противна Англия и страхливите сащ,насочихте войските на Хитлер,към Русия.Знаем,какво стана,;Червената Армия спря Хитлер и маршеруваше във Виена и Берлин.С тези изказвания,внимавайте Руснаците, пак,да не маршируват във Виена.Русия сложи край на ВСВ.Така,че австрийци,от Вас тръгна фашизма и сега ваксините,които Вие, насила прилагате над хората, се нарича,с основание ФАШИЗЪМ.
  • 22 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    24 0 Отговор
    Ами фашизъм си е!
    Сегрегация, дискриминация, ограничения......какво друго да е?
  • 23 big

    19 0 Отговор
    Истината е, че по света наистина шефства медицински фашизъм! Налагат се насилствено мерки, които не работят! Вземат се мерки за насилствено ваксиниране, като се използва целия капацитет на държавите, а самите ваксини не решават никакви проблеми! Това, ако не е фашизъм в действие, здраве му каже!

    Коментиран от #29

  • 24 Сивата чапла

    10 0 Отговор
    Непроиемливо,
    но вярно!

    Почетете за събитията преди 1939 година.
    Същото е!
  • 25 Сивата чапла

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "Верно ли":

    Не, не боли,
    пречи им!
  • 26 Сивата чапла

    5 0 Отговор
    И Радев е фашист,
    налагайки зеления сертификат и твърдейки, че било свобода!

    В неделя срещу зеления сертификат!
  • 27 Историк

    7 0 Отговор
    Хърватите бяха най-големите фашисти през втората световна война. Единствено там имаше концентрационни лагери за унищожение на ДЕЦА. Сърби, цигани и т.н. Но като днешния фашизъм... И там са потресени.
  • 28 Телефонист

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "юбер алес":

    Обаркал си се. Звездата е зелена и е в телефона.
  • 29 Мухер

    7 0 Отговор

    До коментар #23 от "big":

    Кво здраве бе! Те ваксаните мрат като мухи!
  • 30 Анонимен

    5 0 Отговор
    Какво се сърдят. Нали техен сънародник е бил въвел през 30-те години на миналия век така наречените"родословни паспорти" . Сега неговите наследници правят почти същото.

    Коментиран от #34

  • 31 Анонимен

    2 0 Отговор
    Какво се сърдят. Нали техен сънародник е бил въвел през 30-те години на миналия век така наречените"родословни паспорти" . Сега неговите наследници правят почти същото.
  • 32 четете

    0 0 Отговор
    Напишете в търсачката, статиите са на български:THE BULGARIAN TIMES ВАКСИНИ
  • 33 Даскал

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "що така":

    Ами ти къде беше, когато даскалът ти история преподаваше урока за световните идеологии. Явно докато той е преподавал фашизъм, национал-социализъм, обикновин социализъм, комунизъм и т.н. си надничал под полата на Ленчето. Ако беше внимавал в час, сега нямаше да правиш подобни меко казано тъпи и неуместни сравнения. Още не е късно. Лошото е че от тук те виждам като болен и разкайващ се, с облещени очи като настъпена жаба в реанимацията на ковид отделение антиваксър.
  • 34 Милиционер

    0 2 Отговор

    До коментар #30 от "Анонимен":

    Ти какво, заекваш ли ? Шикългрубер не е въвеждал никакви паспорти. Измисляш си като червен боклук на гости на Путин. Много имаш да учиш за войната. Преди това обаче трябва да изгориш всичките си книги писани в червената кочина от руски автори. Същото важи и ако някой напише или каже нещо от затворите на Мосад в Израел.
Новини по държави: