Отидете към основна версия

6 649 67

В Южна Украйна вече пазаруват с рубли

  • георгий мурадов-
  • херсон-
  • крим-
  • украйна-
  • русия-
  • рубли

Хората приемат с радост ситуацията, заяви постоянният представител на Крим при президента на Руската федерация Георгий Мурадов

Еднократните плащания в рубли, които жителите на Херсонска област получиха като помощ от Русия, им дадоха възможност да закупят необходимата храна и други жизненоважни стоки. Това съобщи за ТАСС Георгий Мурадов, постоянен представител на Крим при президента на Руската федерация.

Вчера източник от правоприлагащите органи съобщи, че еднократна финансова помощ в размер на 10 хиляди рубли е била изплатена на почти 1 400 жители на Украйна. Общо са кандидатствали близо 2000 души. По-рано Мурадов съобщи, че регионите на Южна Украйна, които са под контрола на руските военни, са започнали постепенно да се отказват от гривната и да преминават към рубли.

"Когато на хората се изплаща помощ в рубли, разбира се, те започват да ги използват. Тоест жителите на южната част на Украйна се присъединяват към зоната на рублата", каза Муладов. "Те приемат това с радост, с удоволствие и имат възможност да закупят стоките, от които се нуждаят."

Според Мурадов Крим и Херсонска област винаги са били тясно свързани помежду си в сферите на икономиката, културата и туризма. „Затова такива човешки отношения, много хуманни, в този труден период, разбира се, не само се запазват, но и са водещи нашите отношения“, добави той.

Русия доставя хуманитарна помощ под формата на храни, стоки от първа необходимост и строителни материали на жителите на Украйна и Донбас. Географията на предоставяне на хуманитарна помощ на жителите на Херсонска област се разширява, всеки ден руските военни заминават за нови селища, за да осигурят на цивилните, които са изпаднали в трудна ситуация, всичко, от което се нуждаят, допълва ТАСС.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 77 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: