Отидете към основна версия

6 591 106

Зеленски: Руснаците са чудовища, които изгарят и плячкосват

  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • чудовища-
  • русия-
  • война

Украинските сили са изтласкали руските войски от Киев

Снимка: БГНЕС/ EPA

Украинският президент Володимир Зеленски каза вчера, че ситуацията в Южна Украйна и Донбас остава изключително сложна и потвърди, че Русия струпва войски около обсадения град Мариупол, предаде Ройтерс.

Украинският лидер допълни във видеообръщение, че е уволнил двама високопоставени членове на службите за национална сигурност по обвинения в измяна. Зеленски, който често използва цветист език, каза, че руснаците са толкова зли и толкова настървени да разрушават, че изглежда са от друг свят, "чудовища, които изгарят и плячкосват, които атакуват и са пристрастени към убийствата".

Украинският президент каза, че украинските сили са изтласкали руските войски от Киев и Чернигов. Москва каза, че тези два града вече няма да бъдат във фокуса на атаките, а вместо това Русия ще пренасочи усилията си към Донбас в Източна Украйна. "Задават се още битки. Все още трябва да изминем нелекия път да постигнем всичко, което искаме", каза Зеленски и добави: "Ситуацията в Южна Украйна и в Донбас остава изключително сложна".

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 64 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: