Отидете към основна версия

5 341 36

Руското министерство на отбраната: унищожени са учебен център и четири хранилища за гориво в Украйна

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • министерство на отбраната-
  • военни обекти

Поразени са 134 военни обекта на Украйна

Снимка: shutterstock.com

Руските военни унищожиха учебен център на украинските сили в района на Очаков и четири хранилища за гориво в Украйн, съобщиха от пресслужбата на Министерството на отбраната на Руската федерация.

„Вечерта на 4 април високоточни оръжия с голям обсег на морско базиране в близост до град Очаков унищожиха Центъра за обучение на украинските сили за специални операции, който беше използван, наред с други неща, за настаняване на чуждестранни наемници“, заяви генерал-майор Игор Конашенков , официален говорител на руското министерство на отбраната.

Той добави, че в района на украинските селища Кременец, Черкаси, Запорожие и Новомосковск са унищожени складове за гориво.

Междувременно през нощта бяха поразени 134 военни обекта на Украйна и свалени четири безпилотни летателни апарата във въздуха в районите Чернобаевка, Индустриальная, Гурти и Нижняя Кранка.

Общо от началото на военните действия са били унищожени 125 самолета, 91 хеликоптера, 398 дрона, 226 зенитно-ракетни системи, 1969 танка и други бойни бронирани машини, 214 реактивни системи за залпове, 852 полеви артилерии и минохвъргачки, 1873 единици специална военна автомобилна техника, пише Газета.ру

Поставете оценка:
Оценка 4 от 26 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: