Отидете към основна версия

1 482 24

Роскомнадзор въведе "принудителни мерки" срещу Google за "фалшификати" за войната в Украйна

  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • фалшиви новини-

YouTube се е превърнал ключова платформа за фалшиви новини

Снимка: Shutterstock

Роскомнадзор обяви въвеждането на „информационни и икономически принудителни мерки“ срещу Google Corporation за „многобройни нарушения на руското законодателство“.

Те включват забрана за реклама на Google и нейните информационни ресурси, както и "информиране" на потребителите на търсачката за нарушаване на руското законодателство от страна на компанията.

Агенцията твърди, че видеохостингът на YouTube, който е собственост на Google, се е превърнал в една от ключовите платформи за разпространение на "фалшификати" за хода на "военната специална операция" в Украйна, дискредитираща руски военнослужещи.

Освен това YouTube не се бори с разпространението на информация от екстремистки организации като „Десния сектор“ и националистическия полк „Азов“. Към днешна дата повече от 12 000 такива забранени материали остават неотстранени.

Роскомнадзор също така съобщи, че от април 2020 г. видеохостингът е блокирал над 60 пъти акаунти и съдържание на руски медии, включително Russia Today, Russia 24, Sputnik, Звезда, RBC, NTV и много други, пише meduza.io.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 20 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: