Отидете към основна версия

2 726 26

Времето за износа на зърно от Украйна изтича, заяви депутат в Давос

  • украйна-
  • зърно-
  • износ-
  • срок-
  • евхения кравчук

Времето за износа на 22 милиона тона зърно от Украйна преди събирането на новата реколта изтича, а Русия продължава да блокира украинските пристанища, заяви в Давос депутатът от украинския парламент Евхения Кравчук

Снимка: Shutterstock

Времето за износа на 22 милиона тона зърно от Украйна преди събирането на новата реколта изтича, а Русия продължава да блокира украинските пристанища, заяви в Давос депутатът от украинския парламент Евхения Кравчук, цитирана от Ройтерс.

"Имаме около месец и половина преди да започнем да събираме новата реколта", заяви Кравчук в кулисите на Световния икономически форум. По думите ѝ страната не разполага с достатъчно силози за новото зърно, ако не успее да изнесе старото.

Според нея тазгодишната реколта ще бъде около 70 на сто от миналогодишната, тъй като много земеделски райони са окупирани от Русия.

Пред агенция Интерфакс руският заместник-външен министър Андрей Руденко заяви по-рано днес, че Русия ще разреши хуманитарни коридори за износ на зърно от Украйна, ако някои от санкциите срещу страната бъдат отменени.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 22 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: