Отидете към основна версия

18 420 84

Керемедчиев: Русия нанася тежки щети на украинската армия

  • милен керемедчиев-
  • русия-
  • щети-
  • украинска армия

Вижда се, че Турция гледа дългосрочно и планира бъдещото възстановяване на Украйна, други държави в Европа също започнаха да говорят по темата, но в момента преговори обаче едва ли ще се случат, коментира експертът 

Снимка: NovaNews

Все повече се водят тънки сметки, защото рано или късно военните действия в Украйна ще се прекратят и ще се стигне до мир, колкото и болезнен да е той за двете страни. Вижда се, че Украйна ще загуби територии, в Донецка и Луганска област се раздават се руски паспорти и рязко ще се вдигне броят руски граждани там. Това каза в предаването "Още от деня" бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев.В Донбас Русия сви пръстите от започнатите военни операции по цялата територия на Украйна в юмрук и в момента нанася изключително тежки щети на украинската армия. От друга страна САЩ ще отпускат по 100 млн. долара на ден за Украйна и украинците ще бъдат въоръжени с най-модерното тежко оръжие. Тази война ще върви от село на село и от град на град, заяви Керемедчиев, цитиран от novini.bg.

Вижда се, че Турция гледа дългосрочно и планира бъдещото възстановяване на Украйна, други държави в Европа също започнаха да говорят по темата, но в момента преговори обаче едва ли ще се случат. Докато една от страните не признае частична загуба на територии или провал на плановете си, преговори няма да има, посочи бившият зам.-външен министър.
Той коментира и темата за ветото на България върху започването на преговори на Северна Македония за членство в Европейския съюз.

Не смятам че трябва в двустранен договор да е гарант Европейският съюз, както предлага "Демократична България". Да се включва трета страна в двустранни договори ще ги усложни още повече, а преговорите и без това са достигнали до замразяващ ефект, отбеляза Милен Керемедчиев.

Кабинетът започна доста оптимистично, опита да се да размрази отношенията, но беше върнат много рязко на полето от президента с червените линии, които не бива да се пресичат от България, каза още Керемедчиев.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 98 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: