Отидете към основна версия

1 009 7

Паркът "Йелоустоун" в САЩ с огромни щети от наводненията

  • паркът йелоустоун-
  • сащ-
  • щети-
  • наводненията

Проливни дъждове и топенето на снеговете причиниха наводнения в националния парк "Йелоустоун" в САЩ

Снимка: Shutterstock

Проливни дъждове и топенето на снеговете причиниха наводнения в националния парк "Йелоустоун" в САЩ, предаде Асошиейтед прес.

Това наложи евакуацията на някои части от парка, а наводненията доведоха до спиране на тока и принудиха служителите на "Йелоустоун" да затворят всички негови входове за неопределено време.

Голям брой жилищни сгради и други постройки бяха унищожени. Понастоящем обаче няма данни за пострадали. Служителите на "Йелоустоун" заявиха, че преценяват какви са щетите от бурите, които отнесоха мостове, причиниха свлачища и откъснаха от света малки градове, чиито жители се наложи да бъдат евакуирани с лодки и хеликоптери.

Не е ясно какъв е броят на посетителите, които са блокирани в парка или които са били принудени да го напуснат, а също така не е ясно и какъв е броят на местните жители, които са вече извън парка, след като са били спасени и евакуирани.

Някои от най-сериозните щети са в северната част на парка и в населените места в Южна Монтана, които са в непосредствена близост до "Йелоустоун".

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини