Отидете към основна версия

4 051 20

Македонската опозиция: Отхвърлете предложението и няма да има предсрочни избори

  • северна македония-
  • ес-
  • българия-
  • вмро-дпмне-
  • християн мицкоски

Опозицията в Скопие изнудва управляващите

Снимка: БГНЕС/ EPA

„Бъдете достойни, уважаеми народни представители от СДСМ и не се поддавайте на натиска на някои ръководни фактори от вашата партия. Искам да се знае, че моята цел не е борба за власт, а преди всичко защита на държавните и национални интереси, чрез отхвърляне на един вреден за Македония процес“, заявява във видео обръщение към депутатите от управляващата партия в Република Северна Македония опозиционния лидер Християн Мицкоски.

След като късно снощи ръководният орган на СДСМ взе решение да подкрепи преговорната рамка, предложена от ЕС, днес Мицкоски призовава депутатите от управляващата партия да го отхвърлят при гласуването в парламента, а той „честно и искрено, ръководейки се изключително от интересите на народа и бъдещето на Македония“ обещава, че няма да иска предсрочни избори и ще подкрепи „оцеляването на това правителство, за да не бъде изнудвана и унижавана Македония“.

„Депутати от управляващите партии, каня ви да застанете с нас, с народа на Македония от правилната страна на историята. Викайте силно "Ултиматум - не, благодаря". Не робувайте на партията си, а бъдете както подобава само в услуга на народа! Вие сте на ход! Всички сме едно в тази битка! Ние ви подаваме ръка!“, добавя Мицкоски.

Вчера стана ясно, че в парламента ще бъде разгледана преговорната рамка предложена от ЕС, а по процедура гласуването става с обикновено мнозинство, каквото би могло да бъде получено с гласовете на СДСМ, коалиционния ѝ партньор ДСИ, а и по-малките албански партии също подкрепят. Все още не е ясно за кога ще бъде насрочено заседанието на парламента, тези дни продължава обсъждането на актуализацията на бюджета.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 10 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: