Отидете към основна версия

5 240 97

Сергей Лавров: НАТО ръководи бойните действия на Украйна

  • лавров-
  • нато-
  • бойни-
  • действия-
  • украйна

Инструкторите на НАТО и стрелците от РСЗО вече ръководят действията на въоръжените сили на Украйна и националистическите батальони директно на земята

Източник: БГНЕС

Инструкторите на НАТО и стрелците от РСЗО вече ръководят действията на въоръжените сили на Украйна и националистическите батальони директно на земята.

Това се казва в статия, публикувана в понеделник от руския външен министър Сергей Лавров във вестник "Известия".

"По всичко личи, че инструкторите на НАТО и стрелците от РСЗО вече ръководят действията на въоръжените сили на Украйна и националните батальони директно на земята. Надявам се, че сред европейците има отговорни политици, които са наясно с последствията, които носи това ," той каза, цитира news.bg.

"В тази връзка е забележително, че никой в ​​НАТО и ЕС не упрекна командващия германските военновъздушни сили Инго Герхарц, който обяви необходимостта от подготовка за използване на ядрено оръжие и добави: "Путин, не се опитвайте да се състезавате с нас. Мълчанието на Европа предполага, че тя самодоволно забравя за ролята на Германия в нейната история", добави министърът.

Лавров смята, че украинският режим губи на бойното поле и затова иска да демонизира Руската федерация в очите на международната общност.

"Губейки на бойното поле, украинският режим и неговите западни покровители не се пренебрегват да организират драматизации "на кръв", за да демонизират страната ни в международното обществено мнение. Вече имаше Буча, Мариупол, Краматорск, Кременчуг. За подготовката на нови инсценирани инциденти редовно с факти в ръка, предупреждава руското министерство на отбраната", каза той.

Руският външен министър призова Запада да се върне от света на илюзиите на земята, постановката няма да проработи, колкото и да продължават.

"Колективният Запад трябваше да се върне на земята от света на илюзиите. Инсценировките, колкото и да продължават, няма да проработят. Време е да играем честно, не според правилата за измама, а на базата на международното право", каза той казах.

Според министъра, колкото по-рано всички осъзнаят, че "безалтернативността на обективните исторически процеси на формирането на многополюсен свят, основан на зачитането на принципа на суверенното равенство на държавите, основополагащ за Устава на ООН и целия световен ред, толкова по-добре."

"Ако членовете на западния Алианс не знаят как да живеят според този принцип, не са готови да изградят една наистина универсална архитектура на еднаква сигурност и сътрудничество, тогава нека оставят всички останали на мира, нека спрат да навлизат насила в лагера си със заплахи и изнудване на тези, които искат да живеят според акъла си, нека всъщност признаят правото на свобода на избора на независимите уважаващи себе си държави. Това е демокрацията - на практика, а не разиграна на крива политическа сцена", подчерта Лавров.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 70 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания