Отидете към основна версия

2 479 28

Русия се готви ускорено за анексия на окупираните земи

  • донбас-
  • украйна-
  • русия-
  • анексия-
  • територии-
  • владимир путин

Украинските сили продължиха да нанасят удари по руски логистични възли

Снимка: БГНЕС/ EPA

Ръководството на руските окупатори обяви ускорени крайни срокове за завземане на украинска територия, за да ги съгласува с усилията на Кремъл да се подготви за присъединяването на окупираните територии към Руската федерация.

Това се посочва в дневния анализ на ситуацията в Украйна на Института за изследване на войната (ISW). Руските сили завоюваха незначителни позиции североизточно от Бахмут и продължават да водят боеве източно и южно от града, предаде News.bg.

Руските сили проведоха ограничена атака северозападно от Изюм, вероятно за да осигурят руските тилови зони по линията Изюм-Словянск. Руските сили проведоха ограничени атаки югозападно от град Донецк близо до границата със Запорожка област. Руските сили се съсредоточиха върху защитата на заетите линии и проведоха ограничена сухопътна атака в северозападната част на Херсонска област.

Украинските сили продължиха да нанасят удари по руски логистични възли в Херсонска област. Кремъл продължава да формира регионални доброволчески батальони за разполагане в Украйна. Изтичането на информация от украинското разузнаване продължава да разкрива плановете на Кремъл за анексиране на окупираните в Украйна територии чрез фалшифицирани референдуми.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 25 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: