Отидете към основна версия

4 963 0

19 загинали в най-тежкия пътен инцидент в Черна гора

  • черна гора
Снимки ЕПА/БГНЕС

19 души загинаха, а 31 са ранени след като автобус падна от мост над река Морача в централната част на Черна гора, съобщиха властите, цитирани от местните медии.

Инцидентът е станал снощи на пътя между Колашин и Подгорица по време на силна буря. Автобусът, превозващ румънски туристи, излетял от пътя на около 30 км от столицата Подгорица в планински район по река Морача, посочи говорител на полицията.

Длъжностни лица заявиха, че в автобуса са пътували 46 души, повечето от които възрастни хора. Те били на петдневна почивка в черногорския крайбрежен град Тиват, съобщиха от полицията.

Причината за инцидента в момента се изяснява.

Министърът на вътрешните работи на Черна гора Рашко Коньевич описва катастрофата като "изключително сериозен инцидент" както и че много хора са били с опасност за живота.

Първоначално бе съобщено за 13 жертви, после за 16, но тази сутрин броят им нарасна до 19 когато от болницата в Подгорица съобщиха, че двама от ранените са починали.

Засега не е известна самоличността на жертвите, но местните власти заявиха, че имената ще станат ясни днес.

Румънският посланик в Черна гора, Михаил Флорович, посети ранените в болница и описа инцидента като "огромна трагедия".

"Това е голяма трагедия за нас. Петнадесет души от 46 пътници загинаха при автобусна катастрофа. Медицински екипи се борят за живота на другите", каза снощи Флорович пред черногорската телевизия Вести.

От полицията съобщават, че е пострадало и едно дете от Черна гора, което по време на катастрофата се е намирало на моста, от който е излетял автобусът.

Тъй като теренът е изключително труден, на спасителите им отнело известно време преди да извадят всички пострадали от дерето, в което автобусът паднал.

Тесните криволичещи пътища в планинския район са известни с пътно-транспортните произшествия, които стават там.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини