Отидете към основна версия

1 522 18

Кремъл представя погрешно целите си в Украйна

  • русия-
  • украйна-
  • цел-
  • кремъл-
  • путин

Русия се опитва да разпространява изкривена информация за максималистичната цел, която би искала да постигне във войната

Източник: БГНЕС

Русия се опитва да разпространява изкривена информация за максималистичната цел, която би искала да постигне във войната си срещу Украйна.

Това съобщи в ежедневния си доклад Институтът за изследване на войната (ISW), предава Укринформ.

В своя анализ на ситуацията към 16 август експертите на ISW заявиха, че „руските стратегически цели остават непроменени: смяна на режима в Киев и осигуряване на териториален контрол над по-голямата част от Украйна“.

В същото време руският президент Владимир Путин в речта си на форума „Армия-2022“ на 15 август пропусна да споменава територия извън Донбас, докато описваше целите на войната на Русия в Украйна. Той каза, че руските и донбаските сили „изпълняват своя дълг“ да се бият за Русия и да „освободят“ Донбас.

Подобно ограничено изложение на руските цели рязко контрастира с формулираните по-рано руски военни цели за „денацификация“ и „демилитаризация“ на цяла Украйна, според заключенията на ISW.

Сравнително ограниченото изявление на Путин е допълнително несъвместимо с руските действия за интегриране на окупирани части от Херсонска и Запорожка области в Руската федерация, казаха експерти.

На 24 февруари Русия започна нова фаза от своята осемгодишна война срещу Украйна – тотална инвазия.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: