Отидете към основна версия

1 457 17

Словакия ще изпрати оръжие на Украйна въпреки усилията на Русия да предотврати доставките

  • словакия-
  • украйна-
  • доставки-
  • оръжия-
  • русия

Ярослав Над, министърът на отбраната на Словакия, заяви

Източник: БГНЕС

Ярослав Над, министърът на отбраната на Словакия, заяви, че правителството на Словакия няма да спре да предоставя военна подкрепа на Украйна въпреки всички усилия на Русия да повлияе на общественото мнение в страната му по този въпрос.

По думите на министъра, не много високата подкрепа на словаците за тази инициатива на правителството е свързана с активността на руската пропаганда в страната му, която полага значителни усилия да блокира доставките на оръжие за Украйна, съобщава EuroNews.

„Руската пропаганда прави всичко възможно, за да промени нагласите на населението да спре или да блокира по-нататъшното даряване на военно оборудване на Украйна, но ние със сигурност решихме да продължим, защото трябва да помогнем на украинците – те заслужават това – и ние много добре разбираме какво означава окупация“, каза той, предаде Ukrinform.

Според GLOBSEC, базиран в Братислава мозъчен тръст, само половината от респондентите в проучване в Словакия подкрепят страната да продаде своя флот от изтребители, за да помогне на Украйна да се защити от руската агресия.

Както беше съобщено, през юли Словакия обяви готовност да предаде 11 изтребителя МиГ-29 на Украйна, ако вместо това получи нови бойни самолети от съюзниците.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 31 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: