Отидете към основна версия

2 317 31

Ердоган: Въоръжените сили на Турция са основен гарант за безопасността на държавата

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • армия-
  • партия на справедливостта и развитието

Държавният глава добави, че Турция залага на развитието на отбранителната промишленост, за да отговори по нужния начин на заплахите за националната й сигурност

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Въоръжените сили на Турция са били и си остават основен гарант за безопасността на държавата, заяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Анадолската агенция.

Той говори на церемония по връчването на дипломи на завършилите Военно-морското и военно-въздушното училище към Университета за национална отбрана.

Президентът спомена и предизвикателствата, пред които е изправена Турция в момента.

Много добре осъзнаваме истинските причини, които стоят за опитите за нарушаване на правата на Турция в Източното Средиземноморие. Наясно сме и с целите на силите и кръговете, които сега безплатно въоръжават терористите край границите на Турция, въпреки че преди отказваха да дадат оръжия на Анкара срещу заплащане, заяви Ердоган.

Турският лидер окачестви провокациите (от страна на Гърция - бел. ред.) срещу турските военновъздушни сили в Егейско море като "част от план за дестабилизиране на региона".

Виждаме също така на кого помага НАТО днес, докато навремето не оказваше подходяща подкрепа на Турция в условията на нарастващи заплахи за националната ѝ сигурност, каза той.

Ердоган добави, че Турция залага на развитието на отбранителната промишленост, за да отговори по нужния начин на заплахите за националната ѝ сигурност.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: