Отидете към основна версия

1 230 29

Украйна: Русия незабавно да спре обстрела по маршрута на мисията на МААЕ към Запорожката АЕЦ

  • аец запорожие-
  • мисия-
  • русия-
  • украйна-
  • маае

Това написа в Twitter говорителят на украинското министерство на външните работи Олег Николенко

Източник: БГНЕС

"Русия трябва незабавно да спре да обстрелва маршрута, по който трябва да пътува мисията на МААЕ от Запорожие до АЕЦ."

Това написа в Twitter говорителят на украинското министерство на външните работи Олег Николенко, съобщава Укринформ.

„В нарушение на поетите ангажименти руската армия обстрелва интензивно коридора, през който мисията на МААЕ трябва да пътува от Запорожие до АЕЦ. Русия трябва незабавно да прекрати тези опасни провокации и да позволи безопасно преминаване на МААЕ“, написа той.

На свой ред Андрий Ермак, ръководител на канцеларията на украинския президент, написа в Telegram, че Руската федерация е обстреляла Енергодар и територията на АЕЦ, опитвайки се да осуети посещението на мисията на МААЕ и да скрие истината за нейните престъпления.

„Руснаците обстрелваха Енергодар и територията на АЕЦ. Те искат да провалят посещението на мисията на МААЕ. Това са действия на една терористична държава, която се страхува светът да не научи истината. Русия е отговорна за всичко, което се случва в АЕЦ и в Енергодар. Престъпниците трябва да бъдат спрени“, подчерта Ермак.

Както съобщи Ukrinform, на 31 август мисията на МААЕ пристигна в Запорожие, за да посети атомната електроцентрала във временно окупирания град Енергодар.

Сутринта на 1 септември руските сили обстрелваха Енергодар с помощта на хеликоптери, оръдия и ракетни системи за залпов огън.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 22 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: