Отидете към основна версия

1 392 16

Белгия с нова голяма помощ за Украйна

  • белгия-
  • помощ-
  • украйна-
  • финансова-
  • гаубици

Отбелязва се, че Белгия досега е осигурила за украинската отбрана срещу руското нашествие подкрепа за 45 милиона евро

Източник: БГНЕС

Белгийското правителство ще одобри днес изпращането на допълнителна военна помощ за 12 милиона евро за Украйна, съобщиха местни медии. Отбелязва се, че Белгия досега е осигурила за украинската отбрана срещу руското нашествие подкрепа за 45 милиона евро, включително гаубици.

Министърът на отбраната Людивин Дедондер уточнява, че ще бъдат осигурени автоматични пушки, каски, средства за нощно виждане. Предвижда се да бъдат изпратени санитарни автомобили и линейки.

Белгия ще участва в бъдещата обучителна военна мисия на ЕС в Украйна, готова е да се включи в разчистването на мини, подготвя украински снайперисти и очаква да приеме 45 пострадали в боя украински войници. В средата на следващата година се предвижда изпращането на втори белгийски контингент в международните сили на НАТО в Румъния за укрепване на източния фланг на алианса.

Предвижда се в Естония да бъдат изпратени шест белгийски изтребителя Ф-16. Миночистачът "Нарцис" се очаква да бъде насочен с решение на белгийското правителство към водите на Средиземно море, предаде БТА.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 26 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: