Отидете към основна версия

9 132 199

Фарс: 93% от гласувалите в Украйна поискали присъединяване към РФ

  • референдум-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • фарс-
  • русия-
  • запорожка област-
  • война

Руската армия провежда "референдуми" в населени места, които бомбардира и унищожава

Снимка: БГНЕС/ EPA

Фарсът на Владимир Путин с провеждането на „референдуми“ в Украйна придобива все по-комични измерения. Пропагандната агенция на Кремъл ТАСС съобщи, че според социологическите данни 93% от гласувалите в първия ден на „референдумите“ са поискали присъединяване на Запорожка област към РФ.

„В първия ден от гласуването на референдума, 23 септември 2022 г., са попитани 500 жители на областта. От гласувалите на референдума и отговорилите на въпроса 93 процента са за присъединяване на Запорожка област към Русия, а 7 на сто подкрепят украинския статут на областта“, се казва в съобщението на Кримския републикански институт за политически и социологически изследвания, който е автор на проучването.

Руските пропагандни медии не съобщават, че тези „референдуми“ са абсолютно незаконни, в тях местни жители са принуждавани да гласуват с насочени към лицата им автомати, както и че резултатите са изцяло манипулирани.

В момента руските военнопрестъпници, окупирали градове и села в Източна и Южна Украйна, провеждат „референдуми“ за присъединяване на Луганска, Донецка, Запорожка и Херсонска области към състава на Руската федерация. Това беше и голямата цел на Владимир Путин, който на 24 февруари започна пълномащабна непредизвикана война срещу Украйна. Подобно на анексирането на украинския полуостров Крим, светът няма да признае и тези фиктивни „референдуми“.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 154 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: