Last news in Fakti
  Тема: Украйна

24 Септември, 2022 16:51 7 754 149

Как протичат незаконните референдуми на Русия в Украйна

  • референдум-
  • мобилизация-
  • украйна-
  • херсон-
  • русия-
  • окупация-
  • владимир путин-
  • киев-
  • днр

Референдумите нямат законова сила и представляват един фарс, създаден от Кремъл

Как протичат незаконните референдуми на Русия в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Някои от незаконните референдуми за присъединяване към Русия протичат в Украйна без посещаване на избирателни секции, както и без регистрирани избиратели, съобщи телевизия Current Time. Представители на окупационните власти отиват в жилищните сгради на хората и направо във входовете им предоставят бюлетините за гласуване, пише "Свободна Европа".

Освен членове на самопровъзгласените секционни комисии, сред посетителите има и по двама руски войници. В петък се състоя първият от петте дни гласуване. Само на петия ден хората ще могат да отидат в избирателна секция, за да гласуват. В петък стана ясно, че Русия е открила на собствената си легитимна територия още 300 секции за подаване на бюлетини. Тя е направила това с аргумента, че в Русия има много евакуирани хора, които също трябва да получат възможност да дадат своя глас, съобщи ТАСС.

Референдумите бяха насрочени от вторник за петък в условията на видима спешност. Те бяха обявени от руските окупационни власти за четири области на Украйна - Луганска, Донецка, Запорожка и Херсонска. От тези четири района Русия държи изцяло контрола само върху Луганска област, а останалите е окупирала частично. Според окупационните власти резултатите от допитването ще важат за 100% от административните територии на областите.

Референдумите нямат законова сила и провеждането им беше осъдено от Украйна, ЕС и останалата част от демократичния свят. Те противоречат на международното право и се организират от страната агресор в условията на завоевателна война. Гласуването започна в петък сутринта в четирите области. Комисии, назначени от окупационните руски власти, обявяваха с високоговорители, че са пристигнали пред дадена жилищна сграда, а след това влизаха във входовете, където се извършваше гласуването. В Херсонска област са отпечатани 750 хил. бюлетини, в Запорожка област - 500 хил., в Донецка - 1 млн. и 500 хил.

Въпросът в бюлетините има един и същи смисъл - дали хората искат тяхната област да стане част от Руската федерация. Но в две от областите - Запорожка и Херсонска - гласоподавателите трябва да дадат един отговор на три въпроса наведнъж - дали искат тяхната област да излезе от състава на Украйна, дали искат тяхната област да се превърне в независима държава и дали искат тази независима държава да стане част от Руската федерация.

Референдумите бяха организирани три седмици след успешното контранастъпление на украинската армия, която освободи много от по-рано окупираните територии в Харковска област. Секциите за гласуване, които Русия е открила на собствена територия за улеснение на евакуираните, са разположени включително и в Далечния Изток, на повече от 9 000 км от Украйна. Предполага се, че референдумите са насрочени, за да затруднят бъдещ преговорен процес между Москва и Киев. Освен това те ще помогнат на руската пропаганда да твърди, че самата Украйна води агресивна война срещу територия, която вече не е нейна.

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 76 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много е

    56 133 Отговор
    нахално това да опиташ да вземеш области със сила и уж да питаш после дали искат

    Коментиран от #140

  • 2 Джамбазов е

    144 42 Отговор
    Фейкажията лъжлив

    Коментиран от #121

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Може

    148 41 Отговор
    пък да са законни, на някой им е писнало от бандерастите
  • 5 А кои са законните

    184 42 Отговор
    Само тези в угода на САЩ ли! Скъсахте се от пропаганда и лъжи! Колкото повече лъжете, толкова повече се убеждавам, че Русия е права в случая! Иначе никой не би се напъвал да ме лъже!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Пич

    145 33 Отговор
    Ще видим , как ще протекат ! НАТО ще се опули повече от Кокорчо !!!

    Коментиран от #89

  • 8 Гражданин

    129 27 Отговор
    Когато тези републики напуснат Украйна и другите територии се присъединят към Полша Румъния и Унгария кой ще изплаща дълговете на Зеленски към САЩ и ЕС. Жална им майка на тези които останат.
  • 9 разлика нема

    39 41 Отговор
    По същият начин като изборите у нас .
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Мнение

    155 34 Отговор
    Само да припомня че тая същата Европа е смятала и съединението на Княжество България с Източна Румелия за незаконно. Вие си правете изводите.

    Коментиран от #23, #24

  • 12 ФЕН

    125 22 Отговор
    Денисчо, мама, как реши, че са незаконни!? А този, в Косово, кое го прави законен? Това, че тия, които сега щедро плащат на Факти, го организираха ли?

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ами така по американски

    108 11 Отговор

    До коментар #12 от "ФЕН":

    В Косово дори нямаше референдум .
  • 15 Джамбазлъка

    72 7 Отговор
    Дано скоро не спре СВО, че спират и центовете ми!
  • 16 Путинофил

    30 65 Отговор
    Ще дойде и нашият ред, трайте си!
    Камчия, Росенец и много други райони са руски губернии.
  • 17 Ами не е като у нас

    73 13 Отговор
    Ей това е демокрацията за всичко да се пита НАРОДА.... ГЛАС НАРОДЕН, ГЛАС БОЖИЙ....
    Както и да се пита, кога и къде да се пита, но да се пита.... няма нелегитимно питане, щом е общонародно!!!
  • 18 Румпелщилцхен

    117 16 Отговор
    Сериозно? Ако Русия ги признае и присъедини то те стават тяхна територия. Ако някой я нападне влиза в сила тяхната доктрина за отбрана и могат да използват каквито оръжия пожелаят. Дали им пука, че няколко платени драскача пишат глупости? Не! Дали им пука,че няколко марионетни правителства няма да ги признаят? Не! Нова реалност дами и господа. Свиквайте.
  • 19 Майна

    20 59 Отговор
    Незаконородениятпутин прави незаконни референдуми .

    Коментиран от #113

  • 20 Българка

    28 89 Отговор
    А защо рашистите не са открили изборни секции в Полша, Румъния, Молдова... Европа, където масово са украинските бежанци? Тези референдуми са незаконни, по време на война и под смъртна заплаха на украинците в окупираните райони. А секции в Русия..... без коментар. Изобщо защо е тоя цирк, организиран от Кремъл? Направо да бяха напечатали бюлетините и по списък в Кремъл да попълват резултата за анексиране/ заграбване на украински територии.

    Коментиран от #25, #30, #35, #50, #108

  • 21 Вън сащ от България

    107 26 Отговор
    1...Украйна никога не е била държава,а е временно открадната територия от Русия.Състои се от Новорусия,Малорусия и Донбас.Е има влявото кюше Галиция с истински галицийци,сега наричащи се украинци.Полша ще я вземе и ще си сложи таралеж в гащите.

    2...Ще цитирам (декларацията на САЩ по повод отделянето на Косово от Сърбия през 2009 г.): “Декларациите за независимост може да нарушават вътрешното законодателство, но това не означава, че това е нарушаване и на международното право.” Сами са го написали, надуха ни главите с него, а сега се възмущават, те и техните соросоидни пудели. Действията на жителите на областите с референдуми ( и Крим) точно се вписват в тази инструкция.
    Или едни могат, а други не? Защо?
    Не може да се пишете демократи когато ви изнася, стига с двойните стандарти, господа!

    Коментиран от #37

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Напротив

    34 71 Отговор

    До коментар #11 от "Мнение":

    Точно Русия е била най твърдо против Съединението на България .

    Не сме забравили . За разлика от разни русофилчета

    Коментиран от #39, #116

  • 24 Българка

    32 53 Отговор

    До коментар #11 от "Мнение":

    Образовай се преди да се изхажеш неподготвен. Против Съединението на Княжество България с Източна Румелия са били идолите ти от Русия. Дори Турция не се е изпратила войски и не се е възпротивила

    Коментиран от #36

  • 25 Я па тая

    30 7 Отговор

    До коментар #20 от "Българка":

    Ми щото от ЕС не и посваляват
  • 26 !!!?

    18 49 Отговор
    Сигурно и Кадиров в Чечения ще гласува за "референдума"...нали и той е на росска територия ! Това не е само Фарс, а откровено варварско извращение и провокация към Човешката Цивилизация !!!?

    Коментиран от #55

  • 27 Референдум

    11 36 Отговор
    Скоро и в Чечня референдум от 30 години хората там искат да се отделят
  • 28 Тракиец🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦

    18 71 Отговор
    До няколко дни нашите братя и сестри от АЗОВ и ДЕСЕН СЕКТОР ще си върнат окупираните територии от Рашистан комунистическата империя и орките болшевики ще бъдат избити до един .

    Коментиран от #33, #40

  • 29 Яница

    57 14 Отговор
    САЩ и НАТО гледат на войната, която подпалиха в УКРАЙНА , като средство эа спасене от системната им криэа!!! Наложиха НСР покриващ се с голямото нулиране на Шваб, Ротшилд и Франциск!!! А европа обратното - сама се эакопа със санкциите които наложи НЕ на рашите а на нас!!! Инфлацията не може да се опише и с таэи след втората световна война!! ! Връщат ни към тъмните векове на мрака!!! Пъэела украйна ще прерастне в трета световна , с участието на Полша, Румъния Литва - а след това и цялото ЕС!!!
  • 30 Теле

    36 12 Отговор

    До коментар #20 от "Българка":

    Как разбра ма пастирко селска
  • 31 Грую

    6 21 Отговор
    Евалата ти праим, Джамбаз, обърна вота!
  • 32 Мишел

    50 12 Отговор
    Кои закони са нарушени при тези референдуми и кои закони бяха спазени при референдума в Косово?
    Разбираемо тези референдуми се обявяват незаконни, инак самолети на НатО/САЩ трябва да бомбардират Украйна, че им пречи.
  • 33 Някой

    48 8 Отговор

    До коментар #28 от "Тракиец🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦":

    Много си зле. Поне не се издвай, че членовете на Азов и Десен сектор са ти братя.
  • 34 ХиХоХо

    49 9 Отговор
    Мексиканските щати Хюстън, Тексас и Калифорния незаконно ли са в рамките на сащ, а Косовския референдум законен ли беше, макойто има ядренни ракети за него всичко е законно, още по време на Александър Македонски който е имал по-силна армия е правел квото си знае
  • 35 Гошо

    25 4 Отговор

    До коментар #20 от "Българка":

    За да те дразнят теб явно
  • 36 Я па тоя

    58 14 Отговор

    До коментар #24 от "Българка":

    Май трябва друг да се образова.
    Значи Русия ни освобождава и прави Третата Българска държава със Санстефанския договор- в който влизат почти всички бълг.земи от Цариградската конференция, но след това нещо и става и не иска да се съединяваме, а пък после плаща тонове злато за независимостта ни.
    Нещо не се връзва нали?
    Айде пак да седнеш и попрочетеш тая наша история от Освобождението насам, че много работи куцат...

    Коментиран от #102

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Голем смех

    11 44 Отговор
    Уникален принос на Путлер в световната демокрация! Някакви военни се шматкат с прозрачни кутии, в които се вижда кой как гласува и събират бюлетини на килограм по стълбища, мазета и тавани. Всъщност няма и значение кой какво е гласувал, тъй като повечето направо пускат празни бюлетини и комисиите, ако въобще има такива, драскат каквото трябва. Защо му трябва на Путлер да се излага по тоя начин?
  • 39 Напротив

    33 4 Отговор

    До коментар #23 от "Напротив":

    А Берлинския конгрес по-законен ли е бил, или Санстефанския договор е бил незаконен със Македонските земи, е нищо след ПСВ ги е наследила Югославия
  • 40 ХиХоХи

    31 7 Отговор

    До коментар #28 от "Тракиец🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦":

    Болшевиките са евреи, евреи ама хазарски, пък земите около Киев са били Прабългарски, междодругото що вашите братя от Азов и десен сектор унищожиха на Хан Кубрат гроба?
  • 41 7.62

    29 8 Отговор
    А кой каза че са незаконни ?
  • 42 А ти заминавай

    26 8 Отговор
    Украйна джендар
  • 43 Джамбазов

    15 2 Отговор
    Искам да ме мобилизират и въоражът и познай
  • 44 Хитър ход на другаря Путин, е това

    46 14 Отговор
    с референдумите. Да видим сега отговора на американското склери. Със сигурност му се дръпна л@йното на вътре, и не го е очаквал. Времето за шеги свърши, и за двете страни. Слава Русия🇷🇺

    Коментиран от #120

  • 45 Плашимир

    36 9 Отговор
    Незаконни!?!? Това като оня дето разправял ,че жена му е комунистка....
    Пича мъдро отбелязал: Кому - ниска ,кому - висока! За мене си е тамън!
    Кой ще разтълкува "незаконно" и в рамките на кой контекст има закон определящ как се самоопределя някаква общност. Като пример мога да дам: Аз съм незаконен циганин! Вероятно щото съм бял!??! Или щото не знам цигански или има закон определящ кой е циганин и кои не!?!? Така ,че ако искам и незаконен филипинец мога да стана и никой не мое ма запре!!!

    Коментиран от #48

  • 46 ПУТИН СА НАПИНЯ

    9 35 Отговор
    Бърза ли бърза.....малко му остава.
  • 47 Хахаха

    26 7 Отговор
    Джамбазката казал,че са незаконни! Как да не пляснеш с ръце и да не се съгласи :D
  • 48 С ДУЛО В ГЪРБА

    10 31 Отговор

    До коментар #45 от "Плашимир":

    СВОБОДНО ГЛАСУВАЙТЕ......

    Коментиран от #129

  • 49 С ДУЛО В ГЪРБА

    10 25 Отговор
    Или гласуваш правилно, или си мортос.....
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 оня с коня

    37 11 Отговор

    До коментар #37 от "в имени жужика":

    Викай Слава на Украйна
    и върви на п.ут.ка си май.на! продажен говедар

    Коментиран от #56

  • 52 Павел пенев

    21 4 Отговор
    От къде разбра това бе платен демократичен лакей?
  • 53 И остана сал киевска украйна

    29 8 Отговор
    Ама ти да видиш... освен ЛНР, ДНР, Херсон и Запорожие за Референдуми се заканват и ще следват и в полска украйна и в унгарска и в румънска и на зеления остава сал киевска украйна!!!
    Честито!!!
  • 54 АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ ОТ БЪЛГАРИЯ☝

    11 24 Отговор
    ....ПУ.ТИН ПРОВЕЖДА РЕФЕРЕНДУМ...КАКТО МАО ПОЛ ПОТ ПИНОЧЕТ И...КОПЕЙКИН

    Коментиран от #65

  • 55 Нали тъй

    15 25 Отговор

    До коментар #26 от "!!!?":

    Що да е фарс? Ще видите, че активността на имащите право на глас в референдума е над 150%, от тях 180% са гласували "ЗА"! Руснаците са много прецизни в изчисленията си!

    Коментиран от #69

  • 56 Оня без коня

    15 40 Отговор

    До коментар #51 от "оня с коня":

    По-дивашка и варварска държава от Русия няма! Факт!

    Коментиран от #128

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Иван

    34 4 Отговор
    Преди осем години имаше фарс, създаден от Израел и САЩ.
  • 59 Ирена

    44 11 Отговор
    Референдумоте са напълно законни.
    Хората искат да са част от Русия но пропагандата на ЕС и ФАЩ не показват истината.
    Успех на референдумът.

    Коментиран от #64

  • 60 С ДУЛО В ГЪРБА

    6 28 Отговор
    ПУТИНОВА ДЕМОКРАЦИЯ....
  • 61 1111

    23 3 Отговор
    Рев и сополи! Какъв кеф е да ги четеш тия:)))
  • 62 РУСКИ ДЖЕНДЪР

    4 15 Отговор

    До коментар #50 от "Рожко":

    Не ни обиждай и нас...другарю.
  • 63 С ДУЛО В ГЪРБА

    3 20 Отговор
    Иде ред на химърсите да гласуват....
  • 64 Иренка

    3 4 Отговор

    До коментар #59 от "Ирена":

    Правилно Ирена! Коментар 55 го написах за теб!
  • 65 Иван

    20 1 Отговор

    До коментар #54 от "АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ ОТ БЪЛГАРИЯ☝":

    И......еврейското нацистко същество Виктория Нюланд.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Абе джам.баз

    23 4 Отговор
    То й в косовото, то й в Югославия, то Северна Осетия, То й в Южна Абхазия, То й в Крим Ужким референдумите бяха Ужким фалшиви, Пък Хората са си Добре.
    Айде Кърааааа
  • 68 Референдума в Украйна, решава народа на

    32 3 Отговор
    тези области кое е Редовно или не!! Публиката може само да Реве и Кучетата да си лаят, Кервана си върви, както и Референдума!! Чакаме резултатите!!
  • 69 Нали тъй

    3 18 Отговор

    До коментар #55 от "Нали тъй":

    Що ми цъкате минуси ве, русофили! Не вярвате ли, че руснаците са много прецизни в изчисленията си?
  • 70 Адвокат Бинков

    34 3 Отговор
    Еми как, напълно законно! Допитват се до хората и когато те кажат да, Европа и САЩ започва да изпраща и последните си запаси от оръжие към Украйна и започват да умират миллиони! Ако Европата и Каубоите вземат че по някъква щаслива случайност наделеят тогава чакаме ядрена зима! Но те са толкова подмолни че първо ще опитат всичко да разрушат Русия отвътре, в момента опитват да направят това и с Китай! Заплахи, войни, преврати, икономически санкции! Нищо ново под слънцето за Илюминатските господа!
  • 71 Мунчо юмручето

    28 4 Отговор
    А тия във Косово са закони референдуми много интересно когато ти изнася са закони когато не са незакони и утре Косово правят референдум да се обединят със мусулманите във Албания тогава ще е законен 😱
  • 72 Перо

    38 6 Отговор
    Ционизмът загуби играта в Украйна! Оня с белото да се скрие в бункера и да не излиза повече!
  • 73 Васил

    5 31 Отговор
    Как може да протича референдум в държава управлявана от диктатор резултата винаги е 100% под дулото на автомата.
  • 74 Механик

    34 4 Отговор
    "НЕЗАКОННИ" ли ? И по кои закони са незаконни?
    Когато отцепвахте Косово от Югославия, даже и референдум не направихте, па дори и "незаконен".
    Не се забравяйте, защото ние не сме забравили !

    Коментиран от #77, #96

  • 75 Чакаме резултатите от Рферендума в

    28 2 Отговор
    Бившите области на Украйна!! Заслужават го хората живеещи в тези области!!
  • 76 А бе

    25 2 Отговор
    Денизчо, курво долна, пак ли се изсра бе.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 ТРД

    33 1 Отговор
    Стократно повторенията лъжа не я прави истина!

    Източна Украйна не иска да живее в укрофашистки терор. Както през последните осем години...
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 С ДУЛО В ГЪРБА

    2 26 Отговор
    През двама гласуващи по един автоматчик....следи за правилния избор
  • 81 правилно

    23 2 Отговор
    и тук ходят с урните по къщите, за да могат да гласуват хората, които поради престарялост или заболяване не могат да стигнат до избирателните секции. Това се прави и в целия ЕС и досега никой не е ревал, че се ходи по домовете на хората, за да ги карат на гласуват. А иначе си има избирателни секции, хората си чакат на опашка, влизат в импровизирани стаи, излизат и си пускат сгънатите бюлетини - има достатъчно видеа, стига да искате да видите.
  • 82 РАДЕВ

    3 8 Отговор
    Не признава референдума...а БСП КОМУНЯГИТЕ....
  • 83 За беда на трансчовеците

    24 2 Отговор
    Референдумите вървят като по вода
  • 84 С ДУЛО В ГЪРБА

    1 20 Отговор
    Бюлетините се попълват с Калашников....
  • 85 РАДЕВ

    3 14 Отговор
    Референдумите във военна зона да незаконни....как мислите БСП комуняги...,.
  • 86 имам въпрос

    25 3 Отговор
    По кои закони референдумите са незаконни? По отношение на референдумите няма някакви световни закони, значи важат местните, а по местните закони референдумите са си напълно законни.
  • 87 И остава сал киевска Окрайна

    22 3 Отговор
    Ама ти да видиш... освен ЛНР, ДНР, Херсон и Запорожие за Референдуми се заканват и ще следват и в полска украйна и в унгарска и в румънска и на зеления остава сал киевска украйна!!!
    Честито!!!
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 ЧАКЪР ВОЕВОДА

    7 5 Отговор

    До коментар #7 от "Пич":

    Така ли бе шут,все едно лъва да се опули на краставата жаба ???!!!ХА ХА ХА

    Коментиран от #115

  • 90 Ами

    8 2 Отговор

    До коментар #37 от "в имени жужика":

    това що си го писал въобще. Че си тъп е ясно.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Пипо

    21 3 Отговор
    Джамбазов много си тъп парцал.
  • 93 Референдума върви нормално при

    22 3 Отговор
    Добра организация и висока активност на местните жители!?
  • 94 човек от народа

    16 2 Отговор
    референдумите не са незаконни", защото са определени със съответните закони ! незаконен закон няма ! може и да не съответства на международното право, но то не е в сила в случая. може да се каже , че са непризнати или нелегитимни според някои страни.
  • 95 Зеленски ще прави Референдум в Новата

    18 4 Отговор
    Столица на Украйна - Ужгород!! Напролет!
  • 96 Българка

    5 23 Отговор

    До коментар #74 от "Механик":

    Незаконни са по законите на Украйна, в която се провеждат! Незаконни са според международните закони! От ООН, САЩ, ЕС вече каазаха, че няма как да се признаят от цивилизиваният свят тези циркаджийски упражнения. И как да са законни като ги организира нашественик-окупатор, а украинци гласуват под дулото на руските автомати и със заплаха на живота им

    Коментиран от #109

  • 97 Петкан

    23 1 Отговор
    Верно бе, само на краварите всичко е законно.Открихме топлата вода.
  • 98 С ДУЛО В ГЪРБА

    2 18 Отговор
    През двама гласуващи идва Калашника....
  • 99 Айде

    6 3 Отговор
    при Матушката и после на лов за зелено и наци дивеч. Ивате сметки за разчистване.
  • 100 ДемоХрация

    27 2 Отговор
    Превратът срещу Янукович сигурно беше законен, ама тогава ви нямаше да пишете статии за демокрация и легитимност.
  • 101 Тя и Покрайна

    22 3 Отговор
    е нелигитима!!!
  • 102 Много е дълго за да ти се обяснява

    2 12 Отговор

    До коментар #36 от "Я па тоя":

    Започни да четеш първо за Райхщатското споразумение, Лондонското споразумение и Будапещенското тайно споразумение. После се ограмоти кой руски император е водил руско-турската освободителна война и кой и защо е бил против Съединението. И другото ще ти го сервирам на готово. Това злато за което говориш са, че България се задължава да плати на Русия 82 млн. златни франка, Русия се отказва от репарациите от Османската империя, т.е. платили сме си го ние.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Мечка

    4 17 Отговор
    Мечка с ушанка и ватенка прави панаир.
  • 106 Демохрация

    11 3 Отговор
    Тъжно е че джамбазова получава заплата...
  • 107 НЕ ВИ МИНАВАТ НОМЕРАТА!!

    21 3 Отговор
    Всичко си е законно.Не слушайте
    дивата им пропаганда..За тях всичко е незаконно, щом не е в техен интерес..
  • 108 хохохо

    9 3 Отговор

    До коментар #20 от "Българка":

    След Киевска Народна Република са насрочени и за там.
  • 109 Хаха

    16 4 Отговор

    До коментар #96 от "Българка":

    Явно руснаците са прочели законите за водене на война, защото досега всичко протича по техен план. Със сигурност и референдума са го огледали юридически как да го узаконят. А и това си е руска земя. Жалко, че оная пиянка Сталин се подписал под натиск и това е всичко
  • 110 ловец и рибар

    22 3 Отговор
    незаконен бил референдума ? та в този край живеят към 9 -девет милиона Руснаци ,е те за кого ще гласуват .Ей журняля вие сте под натиск и много ясно ще лъжете за да си запазите хлебеца ,че ако отразявате обективно ще сте аут от нищожните лължливи вестничета
  • 111 Коко

    20 3 Отговор
    Протичат идеално.
    За разлика от Косово!
  • 112 Той

    15 3 Отговор
    Референдумите са Законни и ясни.
  • 113 Майче

    3 8 Отговор

    До коментар #19 от "Майна":

    Що да са незаконни? Ще видиш, че активността на имащите право на глас в референдума е над 150%, от тях 180% са гласували "ЗА"! Руснаците са много прецизни в изчисленията си!
  • 114 Мисля

    18 4 Отговор
    Хайде след референдумите бомбандирайте Херсонска,Луганска и Донецка област да видите законни ли са референдумите или не.Изобщо не е важно дали за вас са законни.Важното е Русия дали ги смята за законни.Дано и ЕС и НАТО се сещат за какво става реч.
  • 115 ЧАКЪР ГЛУПАКА

    5 2 Отговор

    До коментар #89 от "ЧАКЪР ВОЕВОДА":

    Ауу , счупи ми се томчето ! Как ще марширувам на прайда сега ?!

    Коментиран от #118, #134

  • 116 Алоуу

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "Напротив":

    И заради това плати , едни планини с пари на Турция . Щото е била против. Иначе този контрибуционен дълг Турция още щеше да го плаща. Казвам на приятели , че съм много против да взема този автомобил , след това давам кешовицата , и го купувам - нещо не се връзва а?
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 РУСКИ ДЖЕНДЪР

    3 7 Отговор

    До коментар #115 от "ЧАКЪР ГЛУПАКА":

    Не се бъзикай с нас ...другарю
  • 119 С ДУЛО В ГЪРБА

    2 9 Отговор
    Внимавай как гласуваш......
  • 120 Копейкин

    2 10 Отговор

    До коментар #44 от "Хитър ход на другаря Путин, е това":

    За минавай за русия защото такивА ги чака съд и затвор

    Коментиран от #127

  • 121 Рошко

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "Джамбазов е":

    Кажи на джамбазов, по план. Така както протичат изборите в бг по план ама краварски
  • 122 Хон Гил Дон

    1 9 Отговор
    в китай преврат!другаря Си в пенсия!генерал Мяу взе власта!сега ще изправят линията на партията ☺
  • 123 Баце

    5 1 Отговор
    Видях дениз и спрях - бйагодаря нямам повече въпроси.
  • 124 С ДУЛО В ГЪРБА

    5 9 Отговор
    ПУТИНОВАТА ДЕМОКРАЦИЯ В ДЕЙСТВИЕ.....
  • 125 ПУТИН СА НАПИНЯ

    5 7 Отговор
    Времето му е определено.....
  • 126 Карлуково

    8 1 Отговор
    При законната ваксинация, също разхождаха стоката с въоръжена охрана и буркани.
  • 127 А ти

    5 1 Отговор

    До коментар #120 от "Копейкин":

    За Украйна заминавай
  • 128 Бегай

    3 3 Отговор

    До коментар #56 от "Оня без коня":

    У краварника джендар
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 ТОЧКАТА

    11 4 Отговор
    КОЙ ОПРЕДЕЛЯ ЗАКОНИТЕ В Русия!!!!!!!!!!Денис Джамбазов ли????????!!!!!!СПЕЦОПЕРАЦИЯТА Е ОТ ПРАВНИЯТ РЕД НА ООН!!!!!!!/позовава се на ПРАВОТО!!!!!!!НА КОЛЕКТИВНА ОТБРАНА!!!!!!/.......Не случайно САЩ ...НЕ СЕ ПОЗОВАВАТ НА ПРАВНИТЕ НОРМИ НА ООН!!!!!!Игнорират го и говорят за СВЕТОВЕН РЕД ,ОСНОВАН НА ПРАВИЛА/ТЕХНИТЕ ПРАВИЛА!!!!!!!!
  • 131 Матей преображенски

    12 4 Отговор
    Законните референдуми в 4-те освободени области и всенародно желаещи да се присъединят към РФ се провеждат нормално,има чужди наблюдатели.Западните дрън-качи на празнословия напразно си хабят гласните струни,те направиха сефтето или по латински прецедент ,в Косово.При това го завладяха с бомбардировки и избиване на много цивилни сърби,особено се постараха шип-тър-ски-те те-ро-рис-ти.На щатите им трябваше областта за да си направят огромната база бондстил,а пък арнаутите се разшириха територално,тъй като тази област възнамеряват да я присъединят към Албания.
  • 132 Путин

    10 3 Отговор
    Всичко е законно
  • 133 един от многото

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Този":

    Точно!
  • 134 ЧАКЪР ВОЕВОДА

    0 2 Отговор

    До коментар #115 от "ЧАКЪР ГЛУПАКА":

    Аз марширувам само върху май@ти ,много пъшка и малко е мундар ама бива като за русфилтак !!!
  • 135 Трънчо

    3 3 Отговор
    При условие че СБУ може да атакува СИК с цел да изплаши или убие избиратешите е по добре с охрана и подвижни секции.Ясно е че там повечето са русконастроени.
  • 136 Русофил

    4 4 Отговор
    Протичат незаконно и безсмислено.
  • 137 Кравари

    3 3 Отговор
    всичко което не ви оттърва е незаконно
  • 138 Опааа

    4 1 Отговор
    Браво! Референдум! Браво! Джамбазовдасиебемайкатапроста!
  • 139 Престанете

    3 0 Отговор
    За едни законни за други незаконни. Също както избора на Байдън. Голем праз. Кервана си върви.
  • 140 чалма тв

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Много е":

    дениз оглы копира от радио свободна соросоидна европа..всички знаем откъде идват опорки..долари и марки..
  • 141 БАРС

    6 1 Отговор
    Референдума се прави по правилника на ООН.А за Косово без да се спазват законите на ООН без рефередум веднага ги признаха хамариканците след тях беше България.Как за косово може дето нямат и 1 милион а за тия не може дето са повече от 10 милиона.Путин правилно каза че ООН не е никаква организация за мир само харчат пари а имат и много високи заплати.Да не говорим че са подчинени на америка и изпълняват нарежданията на американците .Та то затова се намира седалището в САЩ.Имам позната от Луганцк да тя иска да е с Украина не иска да чуе за рашките но домът им е в укопацията от руснаците и е цял .Като я попитах издевателствът ли рашките по вас стрелят ли по мирни граждани Одговорът и беше катигоричен НЕ .Просто са им казали да си работят както е било само управата са сменилиТака че много украински фейкове се предават по нашите вестници
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Стратега

    1 0 Отговор
    Какво очаквате от рускоговорящите украйнци? Осем години подтисничество и геноцид! Естетвено че ще гласуват за присъединение към Русия. Точка по въпроса.
  • 144 Опааа

    0 0 Отговор
    Джамбазоооооов,как да протичат бре? 😆 Тези територии стават руски! Те така протичат! Ако не знаеш или не ти отърва,хващай пушкалото и на фронта.😆
  • 145 Рико

    0 0 Отговор
    Щом моделът е -Референдум-, кога да очакваме такива в РФ от многобройните народи и националности?
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Анализатор

    2 0 Отговор
    ако пишеш истината, значи това е руска пропаганда, но ако пишеш лъжа, изопачаваш събитията, както си искаш, значи това е демокрация! чудесен!
  • 148 Македонец

    0 0 Отговор
    Руските въоръжени сили ликвидираха един от командирите на Азов (терористична организация, забранена в Руската федерация) подполковник Игор Безоглук.
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: