Тема: Украйна

23 Септември, 2022 12:40 2 786 132

"Това е перверзия": псевдореферендумите на Русия в Украйна започнаха

  • украйна-
  • перверзия-
  • русия-
  • референдум-
  • война-
  • владимир путин

И НАТО осъди плановете на Москва

"Това е перверзия": псевдореферендумите на Русия в Украйна започнаха - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

От днес до 27 септември в четири окупирани от руснаците региони в Украйна се провеждат т.нар. "референдуми" за присъединяване към Руската федерация. Става дума за около 15% от украинската територия в регионите Донецк и Луганск в източната част, както и Херсон и Запорожие в южната част на страната. В псевдореферендумите стотици хиляди могат да дадат своя глас. Въпросът към тях гласи: Искате ли Вашият регион да стане част от Русия?

Москва внесе напрежение и разделение в Донецк и Луганск още през 2014 година: с помощта на въоръжени групировки, верни на Кремъл, там бяха провъзгласени така наречените "Донецка и Луганска народни републики". А в края на февруари 2022, три дни преди руската инвазия в Украйна, те бяха признати от Москва за независими държави.

Градът и регионът Херсон са окупирани от руски войски още от месец март 2022, град Запорожие и части от едноименния регион са под украински контрол - въпреки това Кремъл настоява резултатът от "референдума" там да важи за цялата област.

Украйна и множество държави по света определиха псевдореферендумите като "нарушение на международното право" и властово-политически мотивирана стъпка на Кремъл. Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш подчерта, че всяка анексия на територия на друга държава посредством заплахи или насилие е нарушение на хартата на ООН и международното право.

И НАТО осъди плановете на Москва. Алиансът настоя всички държави да отхвърлят "очевидните опити на Русия за завладяване на територии". "Съюзниците от НАТО няма да признаят нелегалната и нелегитимната анексия", гласи позицията на организацията.

Експерти по международно право изтъкват, че тези т.нар. "референдуми" всъщност нямат никакво юридическо основание. Това е "перверзия", в която се използва легитимен инструмент за самоопределение, казва Максимилиан Бертамини, докторант в Института за хуманитарно международно право към университета в Бохум. Проблемите с тези т.нар. "референдуми" са много, казва Бертамини. "Като започнем с това, че Русия като окупационна сила в Източна Украйна изобщо не бива да допуска гласуване за промяна на териториите", казва той пред германската обществено-правна телевизия АРД. И рамковите условия за провеждането на референдум не са налице. "Референдуми трябва да са възможни без упражняването на натиск и без предлагането на облаги." Те трябва да бъдат обявени и доста по-назад във времето, за да има обществото време да дискутира по темата

Започващите днес псевдореферендуми са били желани от окупаторите дълго време, но тяхното провеждане сега бе организирано светкавично. А свободният дебат по темата там в условията на война в момента е невъзможне. Същото важи и за свободното гласуване, което би трябвало да се контролира от независими наблюдатели. В Донецк, поради съображения за сигурност, през първите дни гласуването ще се проведе от врата на врата - само на 27 септември ще може да се гласува в избирателни секции.

При анексирането на Крим през 2014 година Русия подходи по подобен начин, дори и още по-потайно. Бойци без отличителни знаци под руско командване окупираха полуострова, откъснаха го от транспортни връзки и новинарски мрежи и инсценираха "референдум" за присъединяване към Русия. Де факто от пролетта на 2014 година Украйна няма контрол над Крим, а Русия едностранно се отнася към полуострова като към своя територия.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    31 75 Отговор
    какво точно се опитва да направи джуджака с тая мижава мобилизация , дето събират кьораво и сакато е неясно-праща ги на заколение. Киев е огромен град. навремето Берлин е бил превзет от 3 милионна калена в битки армия..а тия дето ги мобилизират освен че не искат да се бият , нямат и снаряжение/отсреща са надъхни украинци , готови да защитават до смърт земята си ,с военна и всякаква подръжка от запада. очаквам интересни времена за Русия

    Коментиран от #4, #12, #17

  • 2 Жокера

    64 16 Отговор
    Джабата днеска са го викнали инзвънредна смяна. Ще го заболят пръстите да трие коментари

    Коментиран от #14

  • 3 А Косово какво е

    84 14 Отговор
    DW напишете какво е

    Коментиран от #54

  • 4 Жокера

    64 16 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Гледам много разбираш от военни дела. Галoш

    Коментиран от #24

  • 5 Ротшилд

    44 19 Отговор
    "Демократите" ми театрално квичат, но всичко върви по план. Скоро Украйна и Русия ще бъдат на парчета, а Европа ще потъне завинаги!
  • 6 Бай Дън

    54 12 Отговор
    Ставай страна огромная !!!
  • 7 Хахаха

    73 11 Отговор
    Германското Дойче Зеле: Референдумите са перверзия:)
    НАТО ридае на глас: Правото на глас е нарушение на джендърските права:)
  • 8 Сандо

    63 9 Отговор
    Ха-ха,перверзниците се възмутиха и обиждат на перверзия.Идиоти,безумци и шизофреници,такива само глад,студ и трудова терапия ги лекува!
  • 9 хихи

    67 7 Отговор
    То и зеления сертификат е перверзия, ама всички медии викаха ураааа
  • 10 ДВ ясно

    59 8 Отговор
    Статия на ДВ..ясни сте и вие.....перверзия е дженърите които искате да наложите на нормалните хора....а референдумите ще успеят...
  • 11 горски

    48 6 Отговор
    Тази война,показва много добре какъв е политическия елит в Русия и запада.
    Докато едните са варвари,то другите са гнусни манипулатори и лицемери.
    Почти няма страна в света,чийто граници да не са плод на прекрояване чрез война,или съглашение на велики сили.Просто всеки тълкува ситуацията ,както му оттърва.А баламиите пляскат и викат ура.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Някой

    70 6 Отговор
    Е, то и Косово бе перверзия. И войните в Ирак, Сирия, Либия, Афганистан и т.н.
    Ама за тях мълчите.

    Коментиран от #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Е защо НАТО осъдиха

    42 1 Отговор
    Гледам като те са решили, не ги осъждат референдумите! В крайна сметка, референдума е волята на хората!
  • 16 Ето такива

    28 2 Отговор

    До коментар #13 от "Някой":

    МИСИРКИ КАТО ТЕЗИ ЩЕ НИ ДОКАРАТ БЕЛЯ НА ГЛАВАТА
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ант

    8 45 Отговор
    Бункерното джудже си търси оправдание за агресията на суверенна вържава и окупирането на територии ,както и оправдание за извършените зверства от руския башибозук.
    Естествено това по никакъв начин няма да доведе до промяна на мнението и отношението на нормалния свят към империята на злото Русия,дори напротив изолацията на Русия ще се увеличи,ще се увеличи и подпомагането на Украйна.
    В крайна сметка Кремъл ще загуби и то за дълги години деситилетия напред.
    Безумията на кремълската върхушка ще струват много животи.
  • 19 ненчо

    46 4 Отговор
    Референдумите са си законни , както според Запада Косово е законен . Но антируската пропаганда със сигурност е перверзна, писана от най-долни лъжци .
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Любопитен

    34 2 Отговор
    Задавам си въпроса на който не мога да си отговоря
    Има ли държава на света която някога да я използвала атомно оръжие срещу друга държава
    И втори въпрос ме измъчва
    Доста държави вече имат атомно оръжие те гарантират ли че пред никакви обстоятелства няма да го използват и ако гарантират за какво им е тогава?

    Коментиран от #44

  • 22 Многополюсен свят

    37 2 Отговор
    Перверзия е двелле, пропагандиращо денонощно уродливата американска лъжа!

    Тези хора, след всичките страдания, се връщат у дома.

    Вова предупреди задокеанския бандит да не посяга повече на Русия, защото този път няма да се измъкне невредим, както от стоте негови войни след 1945 г.
  • 23 ..........??????

    39 2 Отговор
    Референдумите в Донбас доказват, че Русия уважава международното право
    22.09.2022 08:05
    Референдумите в ЛНР, ДНР, Херсон и Запорожието за присъединяване към Русия са пряко потвърждение, че Москва зачита международното право, счита американският икономист Пол Крейг Робъртс. Това го отличава от Запада, който нехае за световните закони, както се вижда от нападенията на САЩ, НАТО и Израел срещу други държави.
    Превод: 
    Автор: Пол Крейг Робъртс
  • 24 КОТарАК

    4 15 Отговор

    До коментар #4 от "Жокера":

    Стига ми да разбирам от прайдове и да смятам до 5.
  • 25 Смешници

    38 3 Отговор
    Това което постигна ЕС да се подчини сляпо на САЩ е ,че от другата страна седмица Русия ще увеличи територията си още повече,колкото една Унгария .Честито !
  • 26 Све

    25 3 Отговор
    ТОВА ЩЕ ПРИКЛЮЧИ КОНФЛИКТА В УКРАЙНА !!!!!! Ще принуди САЩ и Британия да се договорят с Русия. БИ БИЛО ДОБРЕ ЗА ЕВРОПА
  • 27 ехото

    7 41 Отговор
    Корабът "Путин" потъва. Ако си мисли, че с референдумите по някакъв начин ще принуди Запада да се съобрази с неговите имперски амбиции в Украйна, жестоко се лъже. Нещо повече, колкото повече заплашва, докато неговата армия търпи унизителни поражения в Украйна, толкова по-малко останалия свят се страхува от неговите заплахи. Отчаяни действия на пропаднал комардсжия заложил всичко на бита карта. Кой го караше да напада Украйна?

    Коментиран от #36

  • 28 Бай Онзи

    35 4 Отговор
    Перверзия е Дойче зеле
  • 29 Путин греши

    29 2 Отговор
    С гласуване и бюлетини не може да се определя какви граници да има дадена държава
    Той трябва да вземе пример от съединените щати които правят референдумите не са с хартиени бюлетини а с демократични бомби
    Справка Гранада и други подобни
  • 30 Перо

    36 3 Отговор
    Сега ще има перверзия като започне,оня с белото да се хапе за топките! Можеше да предаде 80-те превратаджии и убийци и да се откаже от властта с нови избори,по законоустановените норми,преди преврата! Сега вече отиде коня в реката! Украйна ще олекне с 1/3 от територията си, до като узрее положението за Полша,Унгария и Румъния! Оня с белото ще се наложи да си отиде в историческата родина като милиардер от помощите! По-добре е една автономия към Русия,от колкото унищожена и разграбена,измислена държава и нация!
  • 31 Радев....

    13 1 Отговор
    Чудя се дали и ние да не се включим към референдумите...
  • 32 00014

    12 3 Отговор

    До коментар #12 от "Сандо":

    Той е скопен КОТарАК и затова ще се зарадва ако го посети някой.
  • 33 БЪЛГАРИН🇧🇬

    24 2 Отговор
    БРАВО....това се нарича демокрация.
    Искаме и в България референдуми за НАТО и ЕС.
  • 34 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    25 2 Отговор
    Дочо Булгуров (Георги Русев) :: „Прасета не може, а кучета и котки - може!“‼️
    За Косово може, за ЛНР и ДНР, не може ‼️
  • 35 СЛОНА

    26 2 Отговор
    А ЕС И НАТО НИ ОКУПИРАХА ТУК БЕЗ РЕФЕРЕНДУМ !!!
    ИСКАМ ДА СЕ НАПРАВИ РЕФЕРЕНДУМ И ТУК ЕС И НАТО ИЛИ РУСИЯ --КАКВОТО КАЖЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ТОВА Е ПРАВИЛНОТО ,А НЕ КАКВОТО КАЖАТ ПОЛИТИЦИТЕ!!!
    ЗАТОВА СЪБУДИ СЕ БЪЛГАРИНО И СЕ РАЗХОДИ ДА ГЛАСУВАШ!!!

    Коментиран от #42

  • 36 Перо

    22 1 Отговор

    До коментар #27 от "ехото":

    Да, и за Крим, Путин много се уплаши от Запада!
  • 37 к2орт

    8 24 Отговор
    Докато чакахме да се разпаднат Щатите се разпадна союз нерушимий. А сега отново ще гледаме разпад. Този път на деградиращата ресурсна федерация.

    Коментиран от #43

  • 38 Копейкин...

    6 14 Отговор
    Аз вече гласувах в посолството.
  • 39 Краварофил

    19 6 Отговор
    Гласа народен е перверзия, демокрацията е в ядрените бомби и напалма! И да не забравя "Само черните и гейовете имат права"!
  • 40 стоян георгиев

    6 18 Отговор
    само се хабят излишно путлерасите.никои не би признал тази полюция и тя нищо не променя.тва че тук двама трима душевно болни ще реват призиви в полза на путин е единствения ефект от референдумите.чисто политически тези референдуми отблъснаха окончателно китаи и индия в които путин се кълнеше.тяхното резервирано отношение до сега изчезва и те ясно казват на путин че тва са пълни щуротии.

    Коментиран от #52, #74

  • 41 ИСТИНАТА

    7 19 Отговор
    И в момента в цяла Русия продължават тежките боеве между хилядите протестиращи срещу путлер и хвърлените срещу тях жандармеристи и еничари от ОМОН. Рашистан се разпада, ликувайте...

    Коментиран от #59, #82

  • 42 беж

    4 10 Отговор

    До коментар #35 от "СЛОНА":

    Заминавай за източния фронт да браниш бащицата.

    Коментиран от #51

  • 43 Да ама не

    16 2 Отговор

    До коментар #37 от "к2орт":

    2024 година е референдума за независимост на Тексас и започва разпада на Краваристан.
  • 44 Гъзибаров

    22 1 Отговор

    До коментар #21 от "Любопитен":

    А аз се питам още нещо: Има ли държава в света, която да е заливала и горяла живи хора с напалм?!
  • 45 Волгин....

    4 5 Отговор
    И аз гласувах туко що...сега отивам да изпея химна на РФ по радиото.
  • 46 Е най после

    19 2 Отговор
    Русия си взима това което им беше подарено от Хрушчов на Укрите.Но това е само началото цяла Окрайна трябва да им се вземе защото това са Руски земи и тези фашаги незаслудават да имат такава дьрдава.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Един от многото

    11 0 Отговор

    До коментар #14 от "Брат":

    Много си прав. Кажете някой сайт с нормална журналистика.?
  • 49 Янев

    12 1 Отговор
    Перверзно е да не подкрепиш референдума.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Митко Бомбата

    15 1 Отговор

    До коментар #42 от "беж":

    Заминавай Ти, щом ти е толкова мъчно за уркоФАШАГИТЕ.
    Отивай да избиваш омразните руснаци.
    Бързай, докато не се е запълнила квотата от мераклии....хахахаха.

    Коментиран от #109

  • 52 тц тц

    19 4 Отговор

    До коментар #40 от "стоян георгиев":

    Първо имената на държавите се пишат с главни букви. второ Китай и Индия не са казвали такива неща, трето дори и да е така на Путин не му дреме и затова е велик лидер, а неграмотен некъпан джендър като Стоенчо, чакащ от Козяк да му разрешат да се изкъпе или да отиде до тоалетната.

    Коментиран от #80

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Ломчанин

    20 1 Отговор

    До коментар #3 от "А Косово какво е":

    Не само Косово.
    България какво е? Крим (а сега и новите области) е милион пъти по законен от статуса на България. Я някой да ми каже за кое в Б-я имаше референдум?
    За смяна на обществено политическия строй?
    За ЕС?
    За НАТО?
    За еврото?
    Имаше един за АЕЦ. Та те и него у.с.раха, а оня дългуча реши, че хората са гласували за него.

    Коментиран от #64

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Дойче

    13 1 Отговор
    От вас по- голяма перверзия няма , ще ядете дървото скоро.
  • 58 Пророкът

    6 22 Отговор
    Къде с псевдореферендуми, къде без референдумите, а с брутално насилствено анексиране на чужди територии от съседни държави, Русия е завоювана за 200 години цялата огромна територия на която се е разпростряла , но вече е ясно че Украйна се оказа много голяма хапка за нейната уста и от лакомия Русия смъртоносно ще се задави и много кръв ще има да повръща и ще започне чужди територии да връща...!!!

    Коментиран от #66, #110

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Българин

    15 1 Отговор

    До коментар #14 от "Брат":

    Ще ти кажа аз какво правя - отварям, който и да е друг сайт и се информирам за новините, след това влизам тук за да се забавлявам и да докарвам третополовите до истерия:) Например още чакаме Факти да отразят новина №1 от тази седмица - призива на Глиги от ДБ да се убиват всички деца с увреждания и да се узакони трафика на деца и на органи.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    21 1 Отговор
    Перверзия е когато два пъти вземеш различни решения по един и същ казус ‼️
    1.) Международният съд в Хага постанови, че едностранното обявяване на независимостта на Косово през 2008 г. не е било в нарушение на международното право, предадоха световните агенции.
    2.) На Каталуня не признаха решението за независимост, дори съдиха политици! Днес независимостта на ЛНР и ДНР е наречена перверзия!
  • 63 Укроп

    7 2 Отговор
    В Косово не беше фарс, тука е ...ай...си ...е...м
  • 64 Референдумразбирачи

    4 14 Отговор

    До коментар #54 от "Ломчанин":

    Мой ти нямаш акъл в главата да ходиш на референдуми..още повече по въпроси от които не разбираш нищо като нато ес и атомна енергетика..референдуми трябва да има само на общинско ниво дали трябва да се реже някое дърво или не

    Коментиран от #72

  • 65 Сайгон 75

    17 2 Отговор
    Алоо, джурналята. Не ви ли омръзна да папагалите западната пропаганда?
    Нямате ли очи да гледате и глави да мислите?
    Фактът че онзи ден една свиня от "правителството" на Украина заплашваше участниците в референдума с 5 години затвор нищо ли не ви говори?
  • 66 Бравос

    7 2 Отговор

    До коментар #58 от "Пророкът":

    Дай боже всекиму да се задави с 50 000 кв.км. нова територия:)
  • 67 оня с коня

    15 3 Отговор
    Нещата хич не са розови,защото с тия Референдуми за преминаване на Републиките към Русия веднага след официалното им признаване всякакви Военни действия на Украйна срещу тях ще се разглеждат като Нападение срещу Цялостта на Държавата.Което пък развързва ръцете на Путин да удари Киев и всички Големи градове с Дъжд от Ракети.НАТО в никакъв случай няма да остане Пасивна,т.е. ще се разрази един огромен Комфликт "Воля срещу Воля",при който никоя Натовска държава няма да е в Безопасност.
  • 68 коко

    14 3 Отговор
    А референдума в косово не беше ли перверзия
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Един от многото

    2 0 Отговор

    До коментар #61 от "Да бе...":

    Май подлог.ата се обиди. Не се сърди, така си роден. Проста бог не те обича.

    Коментиран от #120

  • 71 Цирк Москва

    2 11 Отговор
    Това е все едно Ердоган да проведе референдум сред изселниците за отцепване на територии.

    Коментиран от #75

  • 72 Един от многото

    8 0 Отговор

    До коментар #64 от "Референдумразбирачи":

    Това ли ти е демокрацията. Мале-мале.

    Коментиран от #77, #105

  • 73 ежко

    14 2 Отговор
    Упс!Отворихте Кутията на Пандора с Косово,а сега се жалвате?!?А там дори референдум нямаше:)Все едно да промениш закон за изискванията за дадена длъжност /например по времето на царя промениха изискванията на закона,че за министър е достатъчно само средно образование, справка Лучано -министър на спорта/, а после да се жалваш,че по същият този закон прецаквали теб!Смешна работа, ако не беше тъжна.......
  • 74 Преминаващ оттук

    10 1 Отговор

    До коментар #40 от "стоян георгиев":

    Стоянчо погледни минусите на такива като теб и тогава обиждай. Референдумът е демократичен избор на хората. Вие живеете в някакво тъмно минало. Отвори си очите и виж, че светът се променя.

    Коментиран от #85

  • 75 Цирк с крави

    15 2 Отговор

    До коментар #71 от "Цирк Москва":

    Друго си е референдум в Косово, организиран от САЩ, а резултатите да са обявени преди гласуването!
  • 76 Жокера

    5 0 Отговор

    До коментар #61 от "Да бе...":

    С розови прашки ли си днеска?

    Коментиран от #112

  • 77 Референдуми на село

    2 13 Отговор

    До коментар #72 от "Един от многото":

    Другарю референдуми може да има само в страни със установена и устойчива демокрация в която гласуващите разбират какво им се говори и собствения си интерес..нито в България има установена демокрация нито във Русия при чиито референдуми изходите са ясни предварително и както е във случая се провеждат под дулото на автомата..в момента там провеждат имитация на референдум както на времето в Крим
    На тоя етап в България с тия политически партии ако референдумите се отменят никой не губи

    Коментиран от #87, #90

  • 78 ЧЕСТИТО

    2 3 Отговор
    ЧЕСТИТО СУЛТАНЕ, МАЙ ПУТ ТИ КАЗВА- ПРАВИ ТОВА КОЕТО ПРАВЯ АЗ НА ДРУГО МЯСТО
  • 79 Теле

    0 0 Отговор
    Според надениците
  • 80 стоян георгиев

    2 11 Отговор

    До коментар #52 от "тц тц":

    велик лидер!!!! хахахахахахахаха,охоххохохоххохо!велик е за буряти като теб.за хората дето мааалко са с акъла си тои е един дребен тиранин.китаи и индия в оон призоваха путин да не прави референдуми и признаха украина в реалните и граници.тва е много различно от мълчанието им преди това.та както писах ефекта от референдумите е само върху душевно болните у нас и в русия.другаде хора да вярват на тоя цирк няма ,а и чисто политически те нямат никаква стоиност ,даже обратно настроиха целия свят против путин.

    Коментиран от #84

  • 81 НАШЕТО НИЩО

    2 2 Отговор
    НАШЕТО НИЩО (НИЩОЖЕСТВО) МЪЛЧИ.
  • 82 Баш истината

    18 3 Отговор

    До коментар #41 от "ИСТИНАТА":

    На тоя клип виждам как жандармерията бие един джендър, а стотина му се подиграват отстрани. Даже се вижда как сеирджиите поздравяват жандармеристите.
    Общо в цяла 150 милионна Русия са протестирали едва 1400 души, а само в Австрия протестиращите срещу НАТО миналата седмица бяха 300 000.

    Коментиран от #86

  • 83 Лена с крема

    4 2 Отговор
    И ще завършат.Перверзията е радост за участниците и луда завист за киризчиите зад пердето.
  • 84 Учуден

    8 2 Отговор

    До коментар #80 от "стоян георгиев":

    Ти да не си мазохист бре? Всички ти се подиграват, но ти упорито продължаваш??? И аз да ти кажа: има един клавиш "Caps Lock", ползвай го от време на време, няма да боли обещавам.

    Коментиран от #88

  • 85 стоян георгиев

    3 7 Отговор

    До коментар #74 от "Преминаващ оттук":

    хахахаха ,минусите към мен са организирани бе бурят.пише ги групата люблю путин ,която е организирана.не случаино опорките от масква ги повтаряте заедно.освен това бурят ти и подобните на теб да говорите за демокрация е неадекватно.путлерасите не сте демократи не познавате демокрацията като морал,структури или режим.та вие сте последните дето може да предцените кое е демократично и кое не.тва е все едно путлерас да говори за религия,патриотизъм или семеиство и традиции.осакатените комунисти сте всичко друго но не и компетентни в тази посока.

    Коментиран от #89

  • 86 Коментар до #82:

    2 5 Отговор

    До коментар #82 от "Баш истината":

    КАКВИ НАТО И ЕВРАЗИИ БЪЛНУВАШ И....Т! ТУК НЕЩАТА ПРЯКО ОПИРАТ ДА НАС. ТОЗИ ПУТИНОВ ПРИМЕР, ДА СЪМ ЛОШ ПРОРОК, НО ЩЕ Е ЗАРАЗИТЕЛЕН ЗА ДРУДИ ДИКТАТОРИ.
  • 87 Един от многото

    11 1 Отговор

    До коментар #77 от "Референдуми на село":

    Питам. Проблем е ,че има референдум или резултата от него. И на фашистите е ясно, че хората ще гласуват за влизане в РФ. Те и затова ги заплашиха с 5 год. затвор. Кажи о за Косово нещо,моля.
  • 88 стоян георгиев

    3 7 Отговор

    До коментар #84 от "Учуден":

    всички?????ти всички ли си бурят?и гледам как ми се подигравате.един не е писал нещо адекватно срещу писаното от мен.

    Коментиран от #91, #92, #107

  • 89 Един от многото

    8 2 Отговор

    До коментар #85 от "стоян георгиев":

    И аз искам да се включа в тази група. Дай координати. И търся група " Америка ядрена пустиня". Ако някой знае

    Коментиран от #93

  • 90 Супер

    10 2 Отговор

    До коментар #77 от "Референдуми на село":

    Миналата година в Германия и САЩ отказаха да правят референдуми за локдауните и зелените парцали, значи признаваш, че не са демокрации:) От коментара ти става ясно, че би бил идеален роб, мечта за всеки робовладелец!

    Коментиран от #94

  • 91 Учуден

    6 2 Отговор

    До коментар #88 от "стоян георгиев":

    Какво по адекватно от това, че не знаеш български език и граматика?
  • 92 Един от многото

    7 2 Отговор

    До коментар #88 от "стоян георгиев":

    Какво адекватно да се напише на неадекватник ,като теб. Неграмотен по най-нова история. Прочети как започна всичко през 2014. Прочети и за Минснките споразумения и тогава говори

    Коментиран от #95

  • 93 стоян георгиев

    3 10 Отговор

    До коментар #89 от "Един от многото":

    америка ядрена пустиня незнам ,но пробваи във феиса люблю путин ще ти излезнат поне 20 групи в българия .присъедини се .там е мястото на душевноболните.няма да ти мине но поне ще имаш занимания адекватни на състоянието ти.ето ядрената пустиня е добра тема за терапия.

    Коментиран от #96

  • 94 Не разбираш

    1 5 Отговор

    До коментар #90 от "Супер":

    Няма как да правиш референдуми по въпрос..заради които има въведено извънредно положение от правителството
    Пък как щатите си пазят конституцията въобще нямай съмнение по въпроса
  • 95 стоян георгиев

    2 8 Отговор

    До коментар #92 от "Един от многото":

    чел съм ги гледал съм 2014 и пиша тук още от тогава.гаранция обаче ти нито си ги чел нито си адекватен за онзи период.българския го знам в пъти по-добре от теб,но умишлено пиша така .няма нужда душевно болни да пишете с ника ми.

    Коментиран от #98

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Де факто

    4 6 Отговор
    В момента там не се провеждат референдуми по една проста причина че не са признати от никой..провежда се опит за едностранен акт на анексиране които отново няма да бъде признат и ще има последствия за организаторите
  • 98 Един от многото

    3 1 Отговор

    До коментар #95 от "стоян георгиев":

    Значи можеш да четеш , но не разбираш смисъла. Функционално неграмотен. Жалко
  • 99 !!!?

    9 3 Отговор
    Перверзия е да наричат Малорусия с хазарската измишльотина украйна. Хазарчета от всички страни обединявайте се! Руснаците ни отмъкват плячката! Ужаст! Путин лош, лош лош!
  • 100 Абе,

    7 2 Отговор
    дойчезеле,що за Косово може, пък там - не?!
  • 101 гнусни джуджакски номера

    4 7 Отговор
    И 99.99% са за присъединяване.

    Коментиран от #104

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Коко

    7 2 Отговор
    Скоро и у нас!
    Соломон Паси пък ще се просълзи за ГДР-трабанта си...
  • 104 Един от многото

    4 5 Отговор

    До коментар #101 от "гнусни джуджакски номера":

    Даже 103%. Мислиш ,че хората там не искат ли? Много сте зле
  • 105 ТаУмВзе

    1 6 Отговор

    До коментар #72 от "Един от многото":

    Другарю, от теб ако зависеше, щеше да има референдум дали да не направим минималната заплата 10,000лв и на всеки българин по две къщи на морето и в Балкана.

    Коментиран от #108

  • 106 Един от многото

    8 3 Отговор

    До коментар #102 от "стоян георгиев":

    Кой се мъчи да ходи на запад. Няма да се омъжвам за мъж?! В София си е горе-долу добре. Само Козяк да го нямаше. А и не отговаряш на въпроса ми. Как започна всичко 2014. И кой е прав

    Коментиран от #113

  • 107 Ами

    7 2 Отговор

    До коментар #88 от "стоян георгиев":

    аз ще ти напиша нещо адекватно: стояне,стояне ,кой къде те хване...
  • 108 Един от многото

    5 2 Отговор

    До коментар #105 от "ТаУмВзе":

    Дали искам решенията на Фащ за заповед трябва да се реши от референдум. Аз американски заповеди не изпълнявам.
  • 109 СЛОНА

    4 2 Отговор

    До коментар #51 от "Митко Бомбата":

    МОЯТ ДЯДО СЕ Е КАЗВАЛ ДИМИТЪР И УЧАСТСВАЛ ВЪВ ЧЕТИРИ ВОЙНИ САМО В ПЪРВАТА СВЕТОВНА НЕ Е УЧАСТВАЛ !!!
    ГОНИЛ Е ФАШАГИТЕ И Е УЧАСТВАЛ ПОСЛЕДНО НА БОЕВТЕ ПРИ РЕКА ДРАВА И НА ВРЪЩАНЕ ОТ ВСЯКА ВОЙНА Е ПРАВИЛ ПО ЕДНО ДЕТЕ НА ЖЕНА СИ В КЪЩИ ЗА ДА МУ Е ПЪЛНА КЪЩАТА ,А НА ВРЪЩАНЕ ОТ ДРАВА СА МИНАЛИ ПРЕЗ СТОЛИЦАТА ,ПОНЕЖЕ Е ИМАЛО ТАКИВА КЕЛЕМЕНЦА ДЕТО СА ОБХОЖДАЛИ ЖЕНИТЕ НА СОФИЙСКИТЕ ФРОНТОВАЦИ ЗА ДА ИМ НАПРААТ И НА ТЕХ ПО ЕДНО ОТРОЧЕ ЗА ЩАСТИЕ В КЪЩАТА ,ЧЕ НЕ СА ОДИЛИ НА ФРОНТА ,А СА БЕСЧИНСТВАЛИ С ЖЕНИТЕ НА ФРОНТОВАЦИТЕ !!!
    ТОВА Е ИСТИНСКИ СЛУЧАЙ И 42 ДА ВНИМАВА ДА НЕ ЗЕМА ДА ГО ЗАКАРАМ НА ФРОНТА ,ЧЕ СЕГА КОЛИ ДАЛ ЕС!!!
  • 110 Кат си ПОРОК, на боб фъргаш ли?

    1 1 Отговор

    До коментар #58 от "Пророкът":

    А на карти таро? Къф % познаваш? Ква тий тарифЪтЪ?
  • 111 Редник Гъзибаров

    9 2 Отговор
    На престъпниците от ХВАЩ сега им се реве и си късат зад-ни-ците от яд. Като не им харесват референдумите и анексирането, нека първо те върнат Тексас на законния му притежател Мексико. Щото и териториите на Тексас бяха бяха незканно анексирани от краварите.
  • 112 ..........

    1 0 Отговор

    До коментар #76 от "Жокера":

    Ако искаш мога да ти подам прашката за да я разгледаш.
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Редник Гъзибаров

    3 4 Отговор

    До коментар #113 от "стоян георгиев":

    Шопландия е кочина дето няма равна и в третия свят.
  • 115 Един от многото

    4 0 Отговор

    До коментар #113 от "стоян георгиев":

    Дрехи- Турция, храна-България, обувки- България и Китай, техника - Китай. Търся си и лада нива, че имам вила в Княжево. А за манталитета на швестърите не знам. Друга ми е средата. Явно по ги разбираш тези неща.

    Коментиран от #117, #121

  • 116 случаен

    5 0 Отговор
    голям смях,нещата дет узакониха 32 пола,говорят за перверзия
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Аватар

    4 0 Отговор

    До коментар #117 от "стоян георгиев":

    Към вас имам само два въпроса :1.Защо обединеният Запад излива кредити в и за Украина,която не е член на НАТО,нито на ЕС.2.Могат ли лицензните икономики да съществуват без ресурси .Благодаря.
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Един от многото

    0 1 Отговор

    До коментар #115 от "Един от многото":

    Намерих си средата, двама украински тираджии...още не зная къде се намирам.
  • 122 Един от многото

    0 0 Отговор
    И съм и швестър...за това ония мъ обичаха цял ден.
  • 123 Един от многото

    0 3 Отговор
    Заобичах и Зеленски...СЛАВА УКРАИНА!!!!
  • 124 Един от многото

    0 1 Отговор
    Почистиха ми комина, сега малко наболява.
  • 125 Някой не ка каже

    4 0 Отговор
    Само питам ?? Сега като ДНР и Л Н Р станат руски украйнската войска с кого ще се бие ?????

    Коментиран от #127

  • 126 Това е перверзия, също

    2 0 Отговор
    Нито един референдум тук. Резултат, мижъва държава.
  • 127 Казвам ти...

    2 0 Отговор

    До коментар #125 от "Някой не ка каже":

    Пак с руската войска ще се бие...
  • 128 тез идеи за референдуми

    0 1 Отговор
    за ги взаимствали от учиндолския класик, или пък той ги е предлагал тука по препоръка на кремъл, ей тъй си размишлявам на глас...... щото до сега не е попълнил един свестен документ за да докаже доходите си, и го допускат пак на избори..... републиката малко требе да си изясним кви сме тука, що сме? - че това безвремие ще ни досъсипе, да са живи и здрави украинците, че да ни освободят и нас...
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: