Отидете към основна версия

2 912 22

Кадиров разкри подготовката за рождения ден на Путин

  • русия-
  • владимир путин-
  • рожден ден-
  • юбилей-
  • рамзан кадиров-
  • тържества-
  • празник

Кадиров обяви организирането на грандиозни масови събития в Чечня за рождения ден на Путин

Снимка: БГНЕС

В Чечня се планира да се организират масови събития на няколко празника през октомври, но основното събитие е рожденият ден на руския президент Владимир Путин на 7 октомври. Ръководителят на руския регион Рамзан Кадиров разказа за плановете на тържествота в Telegram.

Ръководителят на Чечня подчерта, че най-масовите събития в републиката се планират да бъдат организирани в чест на юбилея на Путин.

На 7 октомври ще бъде открит Центърът за обучение по олимпийско джудо "Путин", както и многофункционалният комплекс "Минутка". Освен това ще се проведат много спортни състезания в чест на 70-годишнината на руския президент. Кадиров нарече Путин патриот номер едно в Русия и каза, че с мащабни празненства руснаците ще "докажат на всички врагове" колко много ценят и обичат своя президент.

Кадиров каза, че републиката ще организира и тържества в чест на Деня на града, Деня на учителя и Деня на младежта на Чеченската република.

Тези празници се празнуват на един и същи ден - 5 октомври. Според ръководителя на Чечня всички събития ще честват подвига на военните, действащи в зоната на специалната военна операция в Украйна.

„Необходимо е да включим в репертоара само тези композиции, които възпяват нашите герои, тяхната доблест, смелост, благородство, дух и смелост. Важно е артистите и групите да се редуват с представления на по-младото поколение“, подчерта Кадиров, отбелязвайки, че дъщеря му, министърът на културата на републиката Айшат Кадирова, отговаря за организирането на празниците.

Путин е роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград и е кръстен в Преображенската катедрала. Той стана третият син в семейството, двамата му по-големи братя - Алберт и Виктор - са починали преди раждането му.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания