Отидете към основна версия

1 428 13

Ердоган ще помирява Путин и Зеленски

  • ердоган-
  • путин-
  • зеленски-
  • среща-
  • организира

Турският президент заяви, че се "надява", че ще успее да организира среща между тях двамата

Източник: Shutterstock

Турският президент Реджеп Ердоган заяви в петък, че се "надява", че ще успее да организира среща между своите руски и украински колеги Владимир Путин и Володимир Зеленски и да ги накара да говорят за постигане на регионален мир, пише БНР.

Говорейки пред репортери след завръщането си от Азербайджан, Ердоган каза, че скоро ще проведе телефонни разговори с Путин и Зеленски, предаде Ройтерс.

Ердоган също така каза, че не вижда пречки за удължаване на сделката с посредничеството на ООН, позволяваща износа на украинско зърно по Черно море, след дискусии с неговите руски и украински колеги.

"Няма пречка за удължаване на експортната сделка. Рзбрах това в разговорите, които проведох с украинския президент Володимир Зеленски снощи, а също и в разговорите, които проведох с руския президент Владимир Путин“, съобщи турската телевизия NTV, цитирайки думите на Ердоган пред репортери в правителствения самолет на връщане от визитата му Азербайджан.

NTV също така цитира Ердоган да казва, че повече от 8 милиона тона зърнени и други храни са били изнесени според споразумението, подписано през юли.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: