Отидете към основна версия

2 921 36

Риши Сунак заяви какъв ще бъде първият му приоритет като премиер

  • риши сунак-
  • стабилност-
  • икономика-
  • великобритания-
  • премиер

На първо място той иска да осигури икономическа стабилност

Източник: БГНЕС

Риши Сунак, който ще стане следващият министър-председател на Великобритания, каза пред законодателите от Консервативната партия, че първият му приоритет е осигуряването на икономическа стабилност, а след това ще се стреми да изпълни обещанията на партията от изборите през 2019 г., съобщи депутатът Йен Дънкан Смит, предаде Ройтерс.

Според репортер на в-к "Сън" Сунак, който стана лидер на консерваторите в понеделник след оттеглянето от надпреварата на Борси Джонсън и Пени Мордонт, също така каза на депутатите, че "всяко крило" на партията ще бъде включено в неговия кабинет.

Сунак също така е изключи възможността за провеждане на национални избори, според депутати, присъстващи на неговата реч, изнесена днес.

Междувременно най-кратко управляващият в британската история премиер Лиз Търс заяви пълната си подкрепа за Риши Сунка като неин наследник.

И бившият премиер Дейвид Камерън отправи своите "огромни" поздравления към Сунак за това, че става министър-председател, "за да ни преведе през времена на предизвикателства" и му пожела "най-доброто" и неговата "подкрепа от все сърце".

Лидерът на шотландската народна партия Никола Стърджън каза, че ще направи всичко по силите си, за да "изгради конструктивни работни отношения със Сунак в интерес на тези, на които служим".

"Бих предложила едно незабавно решение, което трябва да вземе и едно, което със сигурност не трябва. Той (Сунак) трябва да свика предсрочни общи избори. И той "не трябва", повтарям "не трябва" да отприщи нов кръг от строги икономии. Нашите обществени служби няма да издържат на това".

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 21 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: