Отидете към основна версия

5 639 149

Ако Путин загуби войната, с него е свършено. Готов е да пожертва милиони

  • бесарабски фронт-
  • война-
  • владимир путин-
  • русия-
  • украйна-
  • борис бондарев

Путин ще жертва 10 или 20 милиона руснаци, за да спечели тази война

Снимка: БГНЕС/ EPA

Бивш руски дипломат предупреждава, че Путин ще пожертва милиони животи, за да спечели. Бившият руски съветник в ООН Борис Бондарев предупреди, че президентът Владимир Путин ще пожертва 10 до 20 милиона руски войници, за да спечели войната.

Според него Путин "разбира, че ако загуби войната в Украйна, с него е свършено". „Не трябва да имате никакви съмнения относно това. Путин ще жертва 10 или 20 милиона руснаци, само за да спечели тази война, само за да избие всички украинци, защото това е въпрос на принцип. За него това е въпрос на политическо оцеляване“, каза Бондарев в интервю за Sky News.

Борис Бондарев е бивш съветник на Постоянното представителство на руската федерация към ООН в Женева. Той подаде оставка на 23 май след 20 години служба. Той обясни причината за напускането си в писмо до колегите си, което по-късно беше публикувано в Twitter от изпълнителния директор на правозащитната организация UN Watch Хилел Нойер. По-специално, Бондарев каза, че "никога не се е срамувал толкова от страната си, колкото на 24 февруари", когато руските войски нахлуха в Украйна.

Източник: Санкции в РФ

Бесарабски фронт

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 93 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: