Отидете към основна версия

8 129 117

Свалиха руското знаме в окупирания Херсон

  • херсон-
  • украйна-
  • руско знаме-
  • русия-
  • война-
  • окупация

Ще претърпи ли окупационната армия на Путин поредния си грандиозен провал?

Снимка: Министерство на отбраната на Украйна

Във временно окупирания южен украински град Херсон руското знаме изчезна от сградата на областната държавна администрация, съобщиха украинските медии.

Първият заместник-председател на Херсонския областен съвет Юрий Соболевски публикува актуална снимка, направена на 3 ноември, на която се вижда, че на сградата няма руски трикольор. "Херсонска областна държавна администрация. Снимката е направена днес. Херсон беше, е и ще бъде украински. И ако не ние, то сами си свалете парцалите", написа той.

Също така потребители в социалните мрежи съобщават, че в Херсон няма няколко руски контролно-пропускателни пункта, създадени в началото на окупацията. За какво се готвят нашествениците е неизвестно, но градът се изчиства от руски знамена. Изведени са и от някои учебни заведения, съобщават местните.

Руските окупационни войски уверяват руската публика, че „всичко е наред“ и „няма място за паника“. Според анализатори обаче украинските сили могат да си върнат окупирания град и населението места около него.

Въоръжените сили на Украйна нанесоха тази нощ ракетен удар по гражданските инфраструктури на град Херсон с четири ракети "Хаймарс". Всички те бяха свалени от противовъздушната отбрана, съобщиха по-рано днес спешните служби в контролирания от Русия район, цитирани от ТАСС. Украинските войски обстрелват няколко селища в Херсонска област.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 90 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: