Last news in Fakti
  Тема: Украйна

26 Октомври, 2022 10:33 14 588 104

Руската армия се готви за голяма битка в този украински град

  • херсон-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • владимир путин-
  • енергетика-
  • инфраструктура-
  • руска армия-
  • битка

Руската армия не е изоставила град Херсон, а вместо това го укрепва и се готви за голяма битка

Руската армия се готви за голяма битка в този украински град - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Продължаващите руски атаки срещу енергийната инфраструктура на Украйна са толкова методични и разрушителни, че според украински и западни официални представители те се ръководят от енергийни специалисти, които знаят точно кои цели ще причинят максимални вреди на украинската мрежа, пише вестник "Вашингтон пост", цитиран от БТА.

Промяната в тактиката на Русия тревожи украинските и западни специалисти, тъй като температурите в Украйна започват да падат, посочва изданието. Те предупреждават, че нападенията могат да причинят страдания на цивилното население, да създадат нова вълна от бежанци и да подкопаят още повече съсипаната от войната украинска икономика. Много украински градове се отопляват от централизирани инсталации, които се нуждаят от електричество и газ, за да функционират, което означава, че атаките срещу енергийната инфраструктура могат да бъдат особено опустошителни. Кампанията е безмилостна и изключително стратегическа - за разлика от тактиките на фронта на руската армия, които често изглеждат необмислени, твърдят украински представители, цитирани от изданието.

Преди тази промяна в тактиката украинските енергийни служители са успявали да пренасочат подаването на електроенергия встрани от повредите, използвайки гъстата мрежа от съветска и постсъветска енергийна инфраструктура в страната, пише "Вашингтон пост". Но това става все по-трудно, казват украинските служители.

Руската армия не е изоставила град Херсон, а вместо това го укрепва и се готви за голяма битка, заяви началникът на украинския военен шпионаж, пише британският вестник "Телеграф". Британското издание цитира интервю на генерал-майор Кирил Буданов пред вестник "Украинска правда", в което той твърди, че руските сили искат да въвлекат украинската армия в сражения в градски условия в Херсон. По думите на Буданов в момента руските сили не се изтеглят от града, а се подготвят да се защитават. Украинският генерал смята, че те се опитват да създадат "илюзията, че всичко е загубено", но в същото време подсилват отбраната на Херсон с нови военни подразделения.

Конвенционалната армия на Путин не успява да победи много по-малка сила, макар и тя да получава подкрепата на най-новите технологии и разузнавателни данни на Запада пише в. "Гардиън" в свой редакционен коментар. Нелепото твърдение на руския президент, че Украйна планира да използва "мръсна бомба" - взривно устройство, съдържащо радиоактивен материал - подсказва, че сега той се опитва да намери по-неконвенционални методи на водене на войната, коментира британският вестник.

Наскоро Путин назначи генерал Суровикин за командващ на руските сили в Украйна, а подобно обвинение за подготовка за използване на мръсна бомба е точно от наръчника на Суровикин, посочва "Гардиън". Концепцията за "мръсна" бомба е пълна химера - фантазия, създадена, за да сплаши хората в Украйна и да позволи на Русия да ескалира неконвенционалната си война. Никога не е имало успешна атака с мръсна бомба. Но психологическото им въздействие е 10 пъти по-голямо от физическия им ефект и Путин сигурно се надява, че това ще сломи волята на украинците, заключва британското издание.

Ясно е обаче, че Байдън изпитва далеч по-малко опасения за възможната употреба на мръсна бомба, отколкото за възможността след поредица от ескалиращи инциденти Русия да взриви ядрено оръжие на бойното поле, което би било първото, използвано в конфликт, откакто САЩ хвърлиха атомни оръжия върху Хирошима и Нагасаки, пише вестник "Ню Йорк таймс".

Американски официални лица смятат, че тази заплаха е част от неизбежния парадокс на конфликта: колкото по-успешни са украинците, толкова по-голям е рискът Русия да наруши неписаното табу срещу използването на ядрени оръжия, посочва изданието.

Мненията сред представителите на американското разузнаване са разделени относно намеренията на Русия. Някои от тях смятат, че многократните заплахи за използване на ядрени оръжия са блъф. Други твърдят, че те са част от руската военна доктрина, наречена "ескалация за деескалация", при която се задейства малко ядрено устройство, за да се предупредят противниците да стоят настрана, коментира "Ню Йорк таймс".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 62 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сталин

    177 54 Отговор
    Нали Украйна не иска да бъде с Русия,и Русия просто си взема собственноста построена по време на СССР,да видим сега западните мародери и пирати какво ще построят в Украйна и на каква цена

    Коментиран от #4, #13, #25, #33

  • 2 БОЛШЕВИК

    187 57 Отговор
    Русия е Велика сила и всеки който се е заял с нея, ще си получи заслуженото.

    Коментиран от #8, #9, #79

  • 3 Владимир Владимирович

    29 83 Отговор
    Демилитаризираха ме , но всичко е точно
  • 4 Цончо

    47 126 Отговор

    До коментар #1 от "Сталин":

    Украйна сама си строи бъдещето. Тва фа не ти е България дето само лежи и чака на подаяния някой да и свърши работата. Класически българин. Седи и чака някой друг.

    Коментиран от #14, #17, #98

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 стоян георгиев

    35 125 Отговор
    Тактиката тип Сталинград няма да се случи при херсон.украинците няма да щурмуват града.те ако искаха това до сега да са го сторили.тяхната идея е да трепат методично врага и ситуацията ги устройва.така беше и при Киев и Харков.

    Коментиран от #77, #84, #97

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 велика тинтири минтири

    47 122 Отговор

    До коментар #2 от "БОЛШЕВИК":

    Русия е изкуствена държава, създадена в резултат на окупация и завоевателни войни през последните 300 години, не повече, която обединява напълно несвързани народи на огромна територия. Например, какво може да свързва чукча и чеченец? Нито култура, нито история, нито антропологичен тип, нито климат – абсолютно нищо. -- Олег Панфилов, професор, историк.

    Коментиран от #15, #34, #83

  • 9 оня с коня

    41 131 Отговор

    До коментар #2 от "БОЛШЕВИК":

    Здравословно за Русия е да си знае мястото защото има доста по-велики Сили от нея ,които ще я поставят там по не особено приятен начин.

    Коментиран от #87

  • 10 МОГУЧАЯ И НЕПОБЕДИМАЯ

    31 93 Отговор
    Се окопава като плъхове.....

    Коментиран от #16

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ицо

    119 33 Отговор
    Херсон си е руски град
  • 13 ТАКА ДЕ

    32 81 Отговор

    До коментар #1 от "Сталин":

    И Украйна си взима собствеността построена по времето на СССР....
  • 14 само да попитам

    94 25 Отговор

    До коментар #4 от "Цончо":

    какво точно е построила че не се сещам ?????
    освен фашизъм
  • 15 Да те питам

    86 11 Отговор

    До коментар #8 от "велика тинтири минтири":

    А какво свързва афроамериканци с латиноси и ирландски престъпници?!?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Сталин

    105 15 Отговор

    До коментар #4 от "Цончо":

    Прав си Цончо за съжаление.
    За 30 години западна демокрация,българина беше превърнат в жалък безправен и нещастен роб който само обслужва дебелите з@ дници на западните мародери.


    "Да бъдеш враг на САЩ може да бъде опасно.Да бъдеш техен приятел е фатално."

    - Хенри Кисинджър
    Както пише Хитлер вътрешната политика е продължение на външната политика.Като в България вътрешната политика е ужасна ,това означава че България външната политика е напълно погрешна ориентация

    Коментиран от #80

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Гост

    18 68 Отговор
    Сега Руската пропаганда ще използва образа на Сталинградската битка,за да удържи позициите и да промие още повече мозъците на мобилизираните. Това е най-тънката струна в душите на всички руснаци! Оказва се ,че за да може една страна да воюва е нужно да се хванат здраво душите на хората в нея чрез пропаганда и основният и интрумент,страхът от повтарянето на дадени пагубни събития за страната! В нацистка Германия в лицето на Гьобелс и неговото министерство на пропагандата ,а в Русия политкомисариата!
  • 20 Последния Софиянец

    87 11 Отговор
    Ами енергийната мрежа на Украйна е правена от СССР.Затова им е позната.
  • 21 Последния Софиянец

    65 10 Отговор

    До коментар #5 от "Ушанков":

    Ленинград не беше превзет.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ВАГНЕР И КАЗАЦИ СРЕЩУ НАТО

    84 17 Отговор
    120 000 казаци и чеченски воини срещу 900 000 укри и натовски войници
    Резултата е 200 000 ранени и убити украинци и малко натовци

    Коментиран от #88

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 война срещу цивилните

    14 62 Отговор
    Ноия етап на войната срещу цивилното население, ще затвърди световната омраза срещу руският терорист!

    Коментиран от #61

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Абисинец

    3 18 Отговор

    До коментар #27 от "Американец":

    Ти как разбра?
  • 31 Садисти

    23 76 Отговор
    Садистите на Путин са добре обучени терористи.Светът 100 години не видя нищо хуманно и полезно от Русия.Империя на злото, фабрика за убийства,защото произвежда само оръжия.Всичко друго природата й го е дала, за да печели и твори смърт.Толкова много човеконенавистни чудовища създаде Русия, никой не може да я надмине и главатаят на племето руснаци ще остане в световната история като най-страшния злодей на 21 век.

    Коментиран от #68

  • 32 Олга

    57 6 Отговор
    Тъй като противоположната гледна точка категорически през цялото време не е била представена, то писаното от западната пропаганда и от подобни на “Бесарабския фронт”, която е чисто дезинформация, трябва да се дели на десет, ако не се отхвърли въобще.

    Коментиран от #43

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 А УСА КАКВА Е ?

    79 11 Отговор

    До коментар #8 от "велика тинтири минтири":

    500 годишен геноцид към индианците 115 милиона са унищожени
    До 1982 80% индианските жени са ,,стерилизирани " дори болницата в Оклахома се нарича ,,индианската :
    Но това е " демократично и Велико "
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 оня

    51 5 Отговор
    Мнения...... И аз имам мнение, че уSSрайна ще падне:))
  • 38 ВАГНЕР И КАЗАЦИ СРЕЩУ НАТО

    48 10 Отговор

    До коментар #16 от "СЛЕД ИЗЮМ И ЛИМАН":

    120 000 казаци и чеченски воини срещу 900 000 укри и натовски войници
    Яки пълчища

    Коментиран от #46, #47, #64

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Наричат украинците

    22 54 Отговор
    нацисти и фашисти. Никой обаче не обяснява идеологията на тия нацисти и какво желаят те. Наблюдавайки какво става в Южна Осетия, Абхазия, Крим, Херсон, Запорожие, Донбас, Луганск съседните народи виждат какво ги очаква. Както казва Путин - където има и един руснак дори, това е руска земя. Затова пъдят руснаците от своята територия по всички възможни начини - от най-меки до най-тежки. Това се смята за нацизъм и фашизъм и Матушка Русия се чувства длъжна да ги "освобождава", заедно с територията разбира се.

    Коментиран от #67

  • 41 оня

    26 2 Отговор

    До коментар #33 от "Лаврентий Берия":

    Я си пий xaпчeтатa:))

    Коментиран от #48

  • 42 Българин

    13 50 Отговор
    Русия ще загуби тази война.
  • 43 Лаврентий Берия

    15 55 Отговор

    До коментар #32 от "Олга":

    Има една единствена държава чиито войски нападат и разрушават Украйна - и това е Русия. Няма украински войски в Русия. Има едни терористи които разрушават като страхливци от стотици километри електроцентралите на Украйна за да сеят геноцид и насилие. Каква точно гледна точка те е патила, която да оправдае избиване на цивилни и подлагането им на студ и глад през зимата? Тая "гледна точка" не интересува цивилизования свят. Отвращава го.

    Коментиран от #62, #81

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 ами

    28 2 Отговор
    тази новина е след два месеца супер успешна контра офанзива на херсон
  • 46 Нали имат 1,3млн.

    7 29 Отговор

    До коментар #38 от "ВАГНЕР И КАЗАЦИ СРЕЩУ НАТО":

    само редовна армия, защо не я ползват когато отстъпват, а обявиха и мобилизация? А ВСУ са 900 000 ангажирани във войната, но на фронта са не повече от половината.

    Коментиран от #53

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Лаврентий Берия

    9 48 Отговор

    До коментар #41 от "оня":

    Някой пенсионери които чакат "звездния" миг в живота си - когато ще могат да кажат, че има и хора които живеят по зле от тях, имате необходимост и от хапчета. Разбира се, руснаците никога няма да прибегнат до желаното от теб оръжие - слаби и жалки са. Не им стигат нито топките нито силите за това. Така че, подържай кръвното в норма - още много ще чакаш "великата" руска победа. Но няма да я дочакаш. Скоро ще трябва и за Херсон да измислиш оправдание, когато блатная и там бъде смачкана.
  • 49 Укровермахта

    49 6 Отговор
    Най после окранината призна. Невървратните загубе са 400 000 укрофашисти. От тях 375 000 са загинали на бойното поле, останалите са безследно изчезнали и умрели от раните си. Ще има последваща мобилизация и ще се бият до последния украинец и украинка!!!!

    Коментиран от #55

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Прост народ

    47 10 Отговор
    Наивниците сега разбраха че иде тежка зима и както украинците така и европейците ще се гърчат
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 ВСЕ ПАК Е 1/5 ОТ ЗЕМНОТО КЪЛБО

    30 3 Отговор

    До коментар #46 от "Нали имат 1,3млн.":

    Не е възможно да се концентрират 500 000 само там В .Сирия.Либия ,ЦАР, КЬОНИГСБЕРГ, Беларус има доста руски войници

    Коментиран от #60, #63

  • 54 оня с коня

    52 11 Отговор
    Херсон е руски град не е украински руснаците се готвят да отблъснат враговете окупатори фашисти спонсорирани от САЩ. Фашистите от Киев имат мръсна бомба доставена от НАТО.
  • 55 При толкова

    9 25 Отговор

    До коментар #49 от "Укровермахта":

    убити трябва да има още 3 пъти по толкова ранени ( има си военна статистика) , изкара ги 1,6млн. жертвите, а руските са по-малко от 6000 както казва Шойгу, обявявайки мобилизация на 300 000 запасняци да заместят 6 000 убити.
  • 56 Донбас

    41 9 Отговор

    До коментар #47 от "Исляч":

    А в Донбас 8 години какви убиваха укрите и наемниците ,виетнамци ли ? 16 000 православни християни ! А чеченския народ е от рода Дуло, каквито сме и ние ,прочети !!
  • 57 Ти си

    29 7 Отговор
    Щом новината не е потвърдена от "Бесарабски фронт " значи е фейк....
  • 58 ТИГЪР

    44 8 Отговор
    "са толкова методични и разрушителни" - още нищо не сте видели!

    Дааам..., Путин искаше лекичко, като балерина с бели ръкавички,
    да се справи с неонацистите. Но явно нема да стане по този начин.
    Сега фашагите ще усетят ДЕБЕЛИЯ !

    Жалко за нормалните украинци, защото има и таква.
    Те ще плащат цената на цветната революция.
  • 59 СИРИОЗНУ???!!!

    46 9 Отговор
    МИ КАК БЕ, ЗЕЛЕНИЯ ДРОГИРАН ИДИОТ, ОНЯ ДЕН ЗАЯВИ - ВРЪЩАМЕ СИ ХАРКОВ! ХА-ХА-ХА! Дрогаре хамериканце! НАЛ укрити пушкат с вашите супер оръжия?!!! СЛАВА РОССИЮ! ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА БРАТСКА РУСИЯ!
  • 60 Да, в изконно

    9 28 Отговор

    До коментар #53 от "ВСЕ ПАК Е 1/5 ОТ ЗЕМНОТО КЪЛБО":

    руските Сирия, Либия, ЦАР и Кьонингсберг си държат повече от 1млн. армия? Може би има и на Курилските острови и планират десант в Аляска. Те и у нас имат 100 000 купени апартхотели, могат и у нас да дойдат да ги освободят. Както казва ВВП, където има и един руснак това е руска земя и сме длъжни да ги освободим заедно с територията разбира се.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Олга

    50 11 Отговор

    До коментар #43 от "Лаврентий Берия":

    Кратко : Объркания народ на Украйна ще остане без ток, вода, канализация и без мъжки генофонд (надрусания евреи осквернил религията си ще избяга) и на края народът ще остане и без Украина.
    Запомни : Украина или ще бъде друга или я няма да има.Не бери грижа за нацистите.Без теб ще мине

    Коментиран от #78, #89

  • 63 Не е 1/5, а 1/8

    14 8 Отговор

    До коментар #53 от "ВСЕ ПАК Е 1/5 ОТ ЗЕМНОТО КЪЛБО":

    от площта на сушата, иначе са 2% от населението на Земята. В самата РФ, руснаците са 80-90млн., от общо 146млн., останалите са от 84 народности.
  • 64 Иванов

    6 1 Отговор

    До коментар #38 от "ВАГНЕР И КАЗАЦИ СРЕЩУ НАТО":

    Пише се "воЙни" и "вОйни", а не "воини"!
    При първите две различно е само ударението!
  • 65 Артилерист

    42 3 Отговор
    Въз основа на американските пропагандни баналности в материала да подчертаем:1. Руснаците смениха тактиката и започнаха да трошат енергийни и инфраструктурни обекти, заради зачестилите диверсии и саботажи на укроармията и наглото злорадство на укровермахта; 2.Херсон е много важен както стратегически, така и от психологическа гледна точка обект за руснаците и те няма да го отстъпят. Намеците, че на това направление се преминава към отбрана от слабост, са тактически тъпи и неграмотни. Укронацистите имат заповед от американците до изборите им на 8.11 града да бъде превзет и те ще настъпят, което прави избиването им с отбрана съвсем оправдано; 3 Началният конвенционален контингент на руските войски може би щеше да е достатъчен. Проведоха се и някакви преговори. Но американците и послушниците им се намесиха с оръжия, пари, наемна терористична сбирщина, че и редовна войска (ЧВК) и обстановката се промени; 4. Ген. Суровикин беше назначен да коригира тактиката и да съгласува усилията на различните видове и родове войски, и резултатите са налице...
  • 66 Печо Мух

    25 3 Отговор
    Ами ако американците не са сигурни кое е вярно за Русия, нека пробват…
  • 67 Бай Ставри

    15 3 Отговор

    До коментар #40 от "Наричат украинците":

    Може ли да ни припомниш къде и кога е казано това от Путин?
  • 68 Садисти

    10 36 Отговор

    До коментар #31 от "Садисти":

    Колко много освирепели "българи" харесват Путин.Аз не мисля,че истинския българин ,който обича България, не може да бъде путлерофил. Тези уж българи, обичат Русия,по-скоро Путин,защото милиони руснаци вече избягаха от него.Така че правилно ще бъде да отидат при Путин,когото обичат и харесват.

    Коментиран от #73

  • 69 Иванушка 🇷🇺

    7 23 Отговор
    Хахаха, сигурно тиктокъра с феса и копе.ле.тата му ще го отбраняват с галошите!
    Путанита е с пълен памперс под миндера с кръвно 300 на 200, Кобзон вие до него.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 нормален

    33 6 Отговор
    За всеки нормален човек е ясно че русия няма да загуби войната а наглото поведение на сащ най-много да ни докара ядрено война нима някой е толкова глупав че да си представя путин как развява бял байряк ха-ха-ха
  • 72 Вахопшриншвшва

    16 1 Отговор
    Колко много военни експерти имаме само! Що не отидете там и да приключи те нещата за ден два ? ;)
  • 73 Един Човек

    27 3 Отговор

    До коментар #68 от "Садисти":

    Простено ти е ако си млад.И затова не го разбираш.Чел си само антируска пропаганда.По големите помним и знаем истината.От двадесет и кусур години маскарят Русия.И лъжат.Ако остане само Сащ ,майка ни жална.Двуполюсният модел не им позволява да ни изтрепят.Опитаха с ковид,но не могат докато не унищожат Русия,Китай,Индия ,Сев.Корея.Другите са по лесни.Стискай палци,Русия да се запази.
  • 74 Един Човек

    24 4 Отговор
    Четем само антируска пропаганда.По големите помним и знаем истината.От двадесет и кусур години маскарят Русия.И лъжат.Ако остане само Сащ ,майка ни жална.Двуполюсният модел не им позволява да ни изтрепят.Опитаха с ковид,но не могат докато не унищожат Русия,Китай,Индия ,Сев.Корея.Другите са по лесни.Стискайте палци,Русия да се запази.Ако Русия падне,няма да има кой да ги спира и накаже.И тогава ще започне голямото зануляване.

    Коментиран от #76

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Асен

    3 19 Отговор

    До коментар #74 от "Един Човек":

    До Един човек:
    Човече, аз съм достатъчно голям,помня и социализма,но не разбирам написаното от тебе :)
    Май си любител на някакви въображаеми конспиративни теории? :)
    Осъзнаваш ли въобще безсмислиците,дето си натворил?:)
  • 77 Моряка

    20 5 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Стоянчо,до кога ще те просвещавам.На Киевско направление руснаците демонстративно подлъгаха и привлякоха на север 60 000 украинци,а без бой си взеха юга.За 7 месеца не го ли разбра?Сега някой пак ще трепе някого,ама пак няма май да разбереш кай кого.

    Коментиран от #82

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Каква западна

    4 15 Отговор

    До коментар #17 от "Сталин":

    Демокрация видя ти ,всичко е рубладжийски номера с български възрожденски привкус
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 16 Отговор

    До коментар #77 от "Моряка":

    Херсон от 19ти е украински.Ако има битки ще са за херсонска област върху Левият бряг на днепър!

    Коментиран от #103

  • 83 Иван

    10 2 Отговор

    До коментар #8 от "велика тинтири минтири":

    То защото негрите с индианците са много свързани
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Димитър

    6 18 Отговор
    Българите които защитават и оправдават агресивната корупционна и кървава война на Русия срещу независима и суверенна Украйна са срам и позор за всички миролюбиви българи и които ценят човешкия живот. Грозно е да се радваш как руската армия избива невинни старци, Жени, деца, как разрушава домовете и обществените сгради. За бога във 21 век сме. Режима на путинова Русия задмина нацизма и хитлеризма по мащаби и жестокост във войната срещу Украйна и украйнския народ. Ако не сте руски тролове, а обикновени българи засрамете се пред смъртта на невинните украйнски жертви.

    Коментиран от #94

  • 87 Русия е права

    20 3 Отговор

    До коментар #9 от "оня с коня":

    По добре не изказвай мнение, че и коня ти се смее, а той очевидно е по-умен от теб.
    Русия много добре си знае мястото и както виждаш си постига целите въпреки тинтири минтири санкции и всякакви глупости, които се опитват да и налаган наглосаксонците. И кои са тези "по-велики Сили" от нея, които ще я поставят някъде си ? Нещо не ги виждам? Само санкции, които се обърнаха срещу налагащите ги, като ги принудиха да си плащат газта в рубли. Който се прави на голямата работа и газта спира. Запада започна да реве, че фалират фирми, започна освобождаване на работници, инфлация и все хубави неща за налагащите санкции.
    Е кой е прецакания според теб? Май е по-добре да питам коня ти? А Русия проблем няма, защото започна да си изнася газа към Китай, който е необятен пазар, отделно от това Китай яко изкупува и въглища така, че ще им накривите на руснаците, ама друг път. Нека сега ФАЩ дават газ на Европа, ама друг път, защото нямат капацитета. И като говориш за кого би било здравословно, то явно не се отнася за Русия, защото май не е много здравословно да наградят хиените с по някоя здравословна балистична ракета, а в Русия бол такива.
    Все ви се иска да я унищожите тази Русия, ама на все пилата ядете. Който не се учи от историята рискува да я повтори. Този път руснаците да не маршируват в Лондон и Вашингтон, както през 1944 г. в Берлин?
  • 88 Ааа

    15 1 Отговор

    До коментар #24 от "ВАГНЕР И КАЗАЦИ СРЕЩУ НАТО":

    В момента по оценка на руските полеви командири съдейки по комуникациите състава на УВС е 50 на 50 . Т ест половината са така наречени наемници, разбирай преоблечи натовски войници и най вече поляци. Така че Русия воюва с НАТО. Ама по техните думи повече ги амбицира. В момента там е на мода " ставай страна агромная". Незнам ама края му се не види.

    Коментиран от #90

  • 89 Нов

    3 15 Отговор

    До коментар #62 от "Олга":

    Украйна може да е без ток и вода, русия е без капка разум.

    Коментиран от #102

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Реално

    16 1 Отговор
    Какви лъжи само! Русия ще използва ядрено оръжие единствено срещу САЩ реципрочно. Байдън и укрите са доказани терористи, а мръсната бомба на укрите е реалност. Те се опитват всекидневно да взривят ВЕЦ Каховка и АЕЦ Запорожие! Изроди!

    Коментиран от #100

  • 94 Бождар

    19 2 Отговор

    До коментар #86 от "Димитър":

    Честит Имен Ден !

    Като българин не се радвам а съчувствам
    за загубите причинени на двете страни .

    Кървавата война в Украйна е причинена от желанието на някои кръгове в САЩ да експлоатират национализма в Украйна за собствени цели . Дори и според US източници .
    Защо България да плаща за това ?

    Всички крокодилски сълзи от шампионите на
    напалма , бомбардировките с муниции уран в Сърбия ,
    Ирак , Сирия , Йемен са лицемерни .

    Не съм съгласен с руската инвазия но
    още по малко с преврата в Киев , кървавата касапница в Донбас , изгорените хора в Одеса , забраната на език опозиция , литература , музика .
    Това не е Европа !

    Който не е съгласен е русофил и не е патриот ?
    Нищо общо .
  • 95 А вие какво очаквахте

    10 2 Отговор
    Че ще давате оръжия и никой няма да ви отговори! Няма по голяма простотия от това да даваш очръжия и да пропагандираш ,че помагаш, като удължаваш агонията на Украйна и жертвите!
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 някой

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Това за Киев , и Харков не го разбрах. щото там истински бойни действия , не са водени от 79 години. Колкото до Херсон , със самото му разположение , е като двуяйчен близнак на Сталинград. И знаем как свърши това? На практика "Сталинградската Битка" определи победителите от ВСВ . И как смяташ , че украинците ще превземат Херсон , без да го нападнат директно от 3 страни , просто ще си седят в полето , и РСЗО , 152мм , ТОС 1 , и авиация ще изсипват отгоре им подаръци с висока плътност ? Руснаците защо мислиш евакуираха цивилното население от Херсон?

    Коментиран от #99, #101

  • 98 ТОЧНО ТАКА...!

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Цончо":

    Украйна стои,моли се и чака западно оръжие...!А на фронта за Украйна се бият високо- платени чужди наемни убийци...!А младите Украинци-бягат в 5-звездните хотели по Черноморието ни...!Всеки ги е видял лятото,който е бил на морето...
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 И къде замръкна тая МААЕ...?!

    8 0 Отговор

    До коментар #93 от "Реално":

    Нали ходиха в ЗАЕЦ ...!Трябва да са хептен слепи и глухи,за да не са се уверили,че именно Украйна обстрелва ЗАЕЦ,с цел провокация ...!Но както и се очакваше,заметоха фактите под килима,услужливо угодничейки на САЩ и Европа...!!!
  • 101 НЕ СЕ ХАБИ...!

    3 1 Отговор

    До коментар #97 от "някой":

    Много сложни въпроси задаваш на човек,изпитващ комплекси за малоценност,пишейки с малки букви дори собственото си име-,,стоян георгиев"...!
  • 102 Стар

    8 1 Отговор

    До коментар #89 от "Нов":

    Трябваше руснаците да те оставят да ходиш днес с чалмата,но нали имат разум...- смилиха се над дедите ти...
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Ал Тъпоне

    0 0 Отговор
    Тя пък защото украинската армия не е вече със западно въоръжение и не се води от западни специалисти.
Новини по държави: