Отидете към основна версия

1 553 6

Сезонът на ураганите! Флорида се готви да посрещне бурята Никол

  • ураган-
  • флорида-
  • бахами

Прогнозите сочат, че центърът на Никол ще достигне северозападния край на Бахамите и утре ще преминава близо или над архипелага, за да достигне крайбрежието на Флорида по-късно през деня

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Милиони хора по източното крайбрежие на Флорида се готвят да посрещнат субтропическата атлантическа буря Никол, която ще премине през района през следващите два дни, предаде Ройтерс.

Никол с ветрове до 80 км/ч отстои понастоящем на около 615 км северозападно от Бахамите и се придвижва на запад към Флорида, съобщи днес американският Национален център за ураганите. Бурята са придвижва със скорост около 13 км/ч към Флорида, където 18 милиона души са получили предупреждения за надвисващата опасност. Преди шест седмици този район се размина само с проливни дъждове и силни ветрове, оставайки в периферията на урагана Иън, причинил смъртта на 140 човека и нанесъл щети за 60 милиарда долара в страните по Мексиканския залив и Карибите.

От вчера е в сила обявено от губернатора на Флорида Рон ДеСантис извънредно положение в 34 окръга по атлантическото крайбрежие на щата. Прогнозите сочат, че центърът на Никол ще достигне северозападния край на Бахамите и утре ще преминава близо или над архипелага, за да достигне крайбрежието на Флорида по-късно през деня.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини