Отидете към основна версия

5 658 14

Къде е било поставено взривното вещество при експлозията в Истанбул

  • истанбул-
  • турция-
  • взрив-
  • фрунция-
  • предупреждение

Франция предупреди своите граждани в Истанбул да внимават

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Френското генерално консулство в Истанбул призова своите граждани да не използват обществен транспорт след експлозията на пешеходната туристическа улица Истиклял. „Използването на обществен транспорт трябва да се избягва, когато е възможно. Френското генерално консулство е мобилизирано, за да следи ситуацията заедно с местните власти", каза френската дипломатическа мисия в своя профил в социалната мрежа Twitter, която също така призовава хората да избягват да посещават Истанбул и да не напускат домовете си.

Както каза по-рано губернаторът на Истанбул Али Йерликая, мощна експлозия е избухнала в 16:20 часа на пешеходната туристическа улица Истиклял в квартал Бейоглу. Новинарският портал Mainnet отбелязва, че торба, пълна с експлозиви, оставена на улицата, може да е източникът на експлозията. Според официални данни, обявени от президента Тайип Ердоган, експлозията уби 6 души и рани 53. Турският лидер отбеляза още, че предварителните данни сочат терористична следа.

Улица Истиклял се счита за най-популярната сред местните и чуждестранните туристи в града и затова голям брой хора се разхождат по нея от сутрин до вечер. Улицата, която има безброй ресторанти, кафенета и магазини, както и няколко музея, започва от площад Таксим и е с дължина 1,4 километра към Златния рог. Той е домакин на голям брой дипломатически мисии.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 11 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: