Отидете към основна версия

649 14

САЩ работят върху нов пакет от санкции срещу Северна Корея

  • сащ-
  • северна корея-
  • санкции-
  • кндр-
  • корейския полуостров

Това заяви американският съветник по националната сигурност Джейк Съливан

Източник: БГНЕС

САЩ работят върху нов пакет от санкции срещу Северна Корея. Това заяви американският съветник по националната сигурност Джейк Съливан, съобщава Ройтерс.

Пхенян продължава със забраненото разработване на ракети и сигнализира за възможен нов ядрен опит.

Имаме нов набор от санкционни мерки, които идват, докато говорим", каза той на конференция в Сеул. Съливан, който говори чрез видео връзка на живо, не даде подробности, но подчерта, че Вашингтон се е ангажирал да използва натиск и дипломация, за да примами Северна Корея да се откаже от ядрения си арсенал.

"Северната звезда" на политиката на Джо Байдън за Северна Корея е денуклеаризацията на Корейския полуостров и тя остава непоколебима в преследването на тази цел, допълни съветникът, цитира news.bg.

Северна Корея заяви, че денуклеаризацията не е на масата и обвини Съединените щати и техните съюзници, че водят "враждебни" политики, включително санкции, които не са ѝ оставили друг избор освен да увеличи армията си.

По думите на Съливан, Вашингтон няма лоши намерения спрямо Северна Корея и е отворен за преговори без предварителни условия. Пхенян отхвърли това предложение, поясни той.

Последният кръг от санкции на САЩ през октомври бяха насочени към две регистрирани в Сингапур компании и фирма, регистрирана на Маршаловите острови, които според Вашингтон подкрепят оръжейните програми на Пхенян.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.

Свързани новини