Отидете към основна версия

2 223 27

Държавната дума реагира на желанието на САЩ да изключат Русия от Г-20

  • русия-
  • ес-
  • нато-
  • оон-
  • г-20-
  • сащ

Депутатът Алексей Чепа смята, че САЩ няма да могат да прокарат изключването на Русия от Г-20

Снимка: Shutterstock

Опитът да се наложи изключване на Русия от Г-20 от САЩ ще се провали, смята Алексей Чепа, първи заместник-председател на комисията по международни отношения на Държавната дума. В интервю за Lenta.ru той реагира на предложението на администрацията на САЩ.

Стана известно, че властите на САЩ ще започнат да искат изключване на Русия от някои международни организации, включително Г-20. Мярката е включена в проектобюджета за отбрана на САЩ, който е съгласуван от съответните комисии на двете камари на Конгреса.

„Г-20 не са само Съединените американски щати и не само НАТО. Има страни, които категорично се противопоставят на изключването на Русия от Г-20. Днес много страни добре осъзнават, че без участието на Русия повечето от проблемните въпроси са просто невъзможни за решаване“, каза Чепа.

Депутатът отбеляза, че Русия ще наблюдава внимателно развитието на събитията и ще отговори на предложението на САЩ по дипломатически път.

"И лично аз съм уверен, че опитът да се прокарат подобни предложения няма да даде резултат".
Алексей Чепа

Заместник на Държавната дума

По-рано беше съобщено, че проектобюджетът за отбрана за 2023 фискална година установява постоянна забрана за обмен на данни с Русия за системите за противоракетна отбрана (ПРО).

Източник: Лента.ру

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 12 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания