Отидете към основна версия

2 324 149

Папа Франциск: Харчете по-малко за Коледа, дарете на украинците!

  • папа франциск-
  • помощ за украйна-
  • украйна-
  • война-
  • русия

Папа Франциск в сряда призова хората да харчат по-малко за коледни празненства и подаръци тази година и да изпратят разликата на украинците, за да им помогнат да преживеят глада и студа през зимата

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Папа Франциск в сряда призова хората да харчат по-малко за коледни празненства и подаръци тази година и да изпратят разликата на украинците, за да им помогнат да преживеят глада и студа през зимата, цитира думите му Ройтерс.

Папата, който отправя призиви за Украйна на почти всяко публично събитие, откакто Русия нахлу там през февруари, отправи този апел в края на седмичната си обща аудиенция.

"Братя и сестри, казвам Ви, има толкова много страдания в Украйна, толкова много, толкова много", каза той, добавяйки, че иска да привлече вниманието към конкретните проблеми, с които украинците ще сблъскат през следващите месеци.

"Красиво е да празнуваме Коледа, но нека намалим нивото на коледните разходи. Нека имаме по-скромна Коледа, с по-скромни подаръци и да изпратим средствата, които спестим, на украинския народ, който се нуждае от това", каза той на фона на ръкопляскания в зала "Павел VI", където се провеждат общите аудиенции през зимата и при лошо време.

"Те страдат толкова много, гладуват, усещат студа и мнозина умират, защото няма достатъчно лекари и медицински сестри", каза той.

"Да не забравяме. Коледа, да. В мир с Господа, да. Но с украинците в сърцата си! Нека направим този конкретен жест за тях", каза той.

Също днес украинската национална църква в Рим, "Санта София", отправи нов призив към италианците да дарят дрехи и лекарства, които доброволците прекарват до Украйна.

Източник: Ройтерс

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 32 гласа.

Свързани новини