Отидете към основна версия

2 919 25

Хванаха конгресмен от САЩ в серия лъжи

  • джордж сантос-
  • конгресмен-
  • лъжи

Джордж Сантос представлява района Насау в Ню Йорк сити, а натискът срещу него да подаде оставка се увеличава, след като се оказа, че е измислил данните за образованието си и за предишните си работни места

Нов член на Конгреса на САЩ беше хванат в серия от лъжи в автобиографията си. Джордж Сантос представлява района Насау в Ню Йорк сити, а натискът срещу него да подаде оставка се увеличава, след като се оказа, че е измислил данните за образованието си и за предишните си работни места.

През ноември републиканецът Джордж Сантос победи на изборите демократа Робърт Цирерман с едва 7.5% преднина. Победата му бързо беше помрачена от информации в медиите, че въобще не е човекът, за когото се представя пред гласоподавателите, а автобиографията му е измислена. Самият Сантос също си призна, че е фалшифицирал части от автобиографията си.

В документите му е записано, че има завършено образование в университета на Ню Йорк и колежа Барух, въпреки че нито една от двете институции няма данни в книгите си той да е учил там. Сантос твърди още, че е работил в големите банки Голдман Сакс и Ситигруп. Справка с двете финансови институции показва, че това също не е вярно.

Джордж Сантос твърди, че родителите на майка му са от еврейски произход и семейството му е избягало от Съветска Украйна и Белгия от Холокоста по време на Втората световна война. Всъщност, семейството му е от Бразилия. В интервю за радио WABC казва: „Всъщност, никога не съм твърдял, че съм евреин. Аз съм католик. Но понеже разбрах, че семейството на майка ми е от еврейски произход, казах „евреин“, коментира политикът. Сантос е използвал и фалшиво еврейско име – Антони Забровски, за да събира благотворително пари за организация за закрила на животните. Тя обаче така и не е получила нищо.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 17 гласа.

Свързани новини