Отидете към основна версия

7 421 8

Ясна е причината за разбилия се пътнически самолет

  • непал-
  • самолет-
  • катастрофа

Публикуваха списъка с пътниците

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Техническа неизправност може да е причинила катастрофата на самолет ATR 72 в Непал, съобщи местното издание MyRepublica, позовавайки се на говорител на Службата за гражданска авиация на Непал.

"Нямаше проблеми с времето, получена е предварителна информация, че самолетът се е разбил по технически причини. Получена е информация, че е видян пламък в самолета, докато е бил във въздуха", каза Гянендра Бхул, служител на Гражданската авиация. Властите на Непал, съобщи изданието.

Турбовитлов пътнически самолет ATR 72 на Yeti Airlines, летящ от Катманду, се разби в неделя между старото и новото летище в Покхара. Според говорител на авиокомпанията на борда е имало 68 пътници и четирима членове на екипажа. Причините за бедствието се изясняват. Според руското посолство в Непал на борда на самолета е имало четирима руснаци. Според индийския телевизионен канал News18 всички пътници и членове на екипажа на самолета са загинали.

Службата за гражданска авиация на Непал потвърди смъртта на 68 души. Издирвателно-спасителната операция на мястото на катастрофата продължава.

Непалските власти сформираха комисия за разследване на причините за самолетната катастрофа и се очаква да представят доклад до 45 дни.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 9 гласа.

Свързани новини