15 Януари, 2023 15:47 4 742 6

Всички 72 пътници от катастрофиралия самолет са загинали (ВИДЕО)

  • непал-
  • катастрофа-
  • самолет-
  • загинали

Това съобщи авиокомпанията Yeti Airlines

Всички 72 пътници от катастрофиралия самолет са загинали (ВИДЕО) - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Всичките 72 души на борда на самолета на Yeti Airlines, който се разби в Непал, са загинали, съобщи Пемба Шерпа, говорител на авиокомпанията. "Всичките 72 души загинаха. И пътниците, и членовете на екипажа", каза той.

Турбовитлов пътнически самолет ATR 72 на Yeti Airlines, летящ от Катманду, се разби на 15 януари между старото и новото летище в Покхара. Според говорител на авиокомпанията на борда е имало 68 пътници и четирима членове на екипажа. Причините за бедствието се изясняват. Според руското посолство в Непал на борда на самолета е имало четирима руснаци.

Службата за гражданска авиация на Непал потвърди смъртта на 68 души. Продължава издирването на телата на още четирима пътници от самолета.

Непалските власти сформираха комисия за разследване на причините за самолетната катастрофа и се очаква да представят доклад до 45 дни. По предварителни данни причината за катастрофата може да е техническа неизправност.

Yeti Airlines няма да изпълни планираните за понеделник - 16 януари полети, в памет на загиналите. Продължава работата на място на специалистите.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буда

    1 14 Отговор
    Ше се оправят
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 6 Отговор
    ДАНО се оправят ХОРАТА мир на ДУШИТЕ им
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 12 Отговор
    В КРАЙНА сметка ТАМ НАРОД много нека ИМА И работа за траурните АГЕНЦИИ
  • 4 Раданч Татлъту

    3 5 Отговор
    Нали беха открили неколко члена ?😢🙉😢
  • 5 Само питам

    2 2 Отговор
    Четиримата руснаци ли издирват?
  • 6 Механик

    1 1 Отговор
    Аз видях Боширов и Бошаров да се навъртат край самолета. Преди това се срещнаха тайно с Путин и той им обясни че вече нама ракети и е смъртоносно болен, понеже вече е умрел, щото Кадиров му е отрезал главата.
    Каза им да свършат това тъмно дело и да отидат при Пригожин-готвача, понеже е направил маса за упокой Путина.