Last news in Fakti

15 Януари, 2023 15:25 7 408 8

Ясна е причината за разбилия се пътнически самолет

  • непал-
  • самолет-
  • катастрофа

Публикуваха списъка с пътниците

Ясна е причината за разбилия се пътнически самолет - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Техническа неизправност може да е причинила катастрофата на самолет ATR 72 в Непал, съобщи местното издание MyRepublica, позовавайки се на говорител на Службата за гражданска авиация на Непал.

"Нямаше проблеми с времето, получена е предварителна информация, че самолетът се е разбил по технически причини. Получена е информация, че е видян пламък в самолета, докато е бил във въздуха", каза Гянендра Бхул, служител на Гражданската авиация. Властите на Непал, съобщи изданието.

Турбовитлов пътнически самолет ATR 72 на Yeti Airlines, летящ от Катманду, се разби в неделя между старото и новото летище в Покхара. Според говорител на авиокомпанията на борда е имало 68 пътници и четирима членове на екипажа. Причините за бедствието се изясняват. Според руското посолство в Непал на борда на самолета е имало четирима руснаци. Според индийския телевизионен канал News18 всички пътници и членове на екипажа на самолета са загинали.

Службата за гражданска авиация на Непал потвърди смъртта на 68 души. Издирвателно-спасителната операция на мястото на катастрофата продължава.

Непалските власти сформираха комисия за разследване на причините за самолетната катастрофа и се очаква да представят доклад до 45 дни.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опаа

    9 35 Отговор
    Тия руснаци защо не са на фронта?

    Коментиран от #2

  • 2 само да кажа

    39 10 Отговор

    До коментар #1 от "Опаа":

    задължително е само за украйнците че не достига бройката рунсаците са частично мобилизирани краварски лизачо

    Коментиран от #6

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Афтура е пиян

    33 1 Отговор
    Заглавие: Ясна е причината.
    В текста надолу - Причините се изясняват!
    Пиян или неостър?

    Коментиран от #7

  • 5 Ааа

    8 0 Отговор
    Ще е ясно след 45 дена.Много тъпо и подвеждащо
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 айде де

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Афтура е пиян":

    Ами мисиркена работа, сър
  • 8 Механик

    3 0 Отговор
    Не не е вярно!
    Аз видях Боширов и Бошаров да се навъртат край самолета. Преди това се срещнаха тайно с Путин и той им обясни че вече нама ракети и е смъртоносно болен, понеже вече е умрел, щото Кадиров му е отрезал главата.
    Каза им да свършат това тъмно дело и да отидат при Пригожин-готвача, понеже е направил маса за упокой Путина.