Отидете към основна версия

4 774 6

Всички 72 пътници от катастрофиралия самолет са загинали (ВИДЕО)

  • непал-
  • катастрофа-
  • самолет-
  • загинали

Това съобщи авиокомпанията Yeti Airlines

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Всичките 72 души на борда на самолета на Yeti Airlines, който се разби в Непал, са загинали, съобщи Пемба Шерпа, говорител на авиокомпанията. "Всичките 72 души загинаха. И пътниците, и членовете на екипажа", каза той.

Турбовитлов пътнически самолет ATR 72 на Yeti Airlines, летящ от Катманду, се разби на 15 януари между старото и новото летище в Покхара. Според говорител на авиокомпанията на борда е имало 68 пътници и четирима членове на екипажа. Причините за бедствието се изясняват. Според руското посолство в Непал на борда на самолета е имало четирима руснаци.

Службата за гражданска авиация на Непал потвърди смъртта на 68 души. Продължава издирването на телата на още четирима пътници от самолета.

Непалските власти сформираха комисия за разследване на причините за самолетната катастрофа и се очаква да представят доклад до 45 дни. По предварителни данни причината за катастрофата може да е техническа неизправност.

Yeti Airlines няма да изпълни планираните за понеделник - 16 януари полети, в памет на загиналите. Продължава работата на място на специалистите.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.

Свързани новини