Отидете към основна версия

1 690 36

Пентагонът: Западните съюзници трябва да засилят военната си помощ за Украйна в едни ключов момент от войната срещу Русия

  • рамщайн-
  • украйна-
  • оръжие-
  • володимир зеленски-
  • лойд остин-
  • нато

Пред делегатите на срещата Зеленски заяви, че съюзниците трябва не да преговарят за различни количества танкове, а да поставят началото на една голяма доставка, която да спре злото

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Западните съюзници трябва да засилят военната си помощ за Украйна в едни ключов момент от нейната борба срещу руските войски. Този призив отправи американският министър на отбраната Лойд Остин при откриването на срещата на военни от 50 страни, подкрепящи Украйна, която се провежда във военната база "Рамщайн" в Германия, предадоха световните агенции, съобщава БТА..

"Ние трябва да положим още повече усилия, това е един решаващ момент за Украйна", каза Остин. "Украинският народ ни гледа, Кремъл ни гледа, историята ни гледа", допълни той.

"Русия се прегрупира, набира военнослужещи, опитва се да се преоборудва. Не е моментът да отслабваме темпото. Сега е моментът да положим още повече усилия", заяви Остин пред делегатите на форума.

По видеоконферентна връзка се включи и президентът на Украйна Володимир Зеленски. Той призова съюзниците на Украйна да ускорят оръжейните доставки, като поиска по-специално танкове, за да отблъсне руската инвазия, предаде Франс прес.

Пред делегатите на срещата Зеленски заяви, че съюзниците трябва не да преговарят за различни количества танкове, а да поставят началото на една голяма доставка, която да спре злото.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 27 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: