Отидете към основна версия

1 908 44

Няколко хиляди американски войници ще останат в Югоизточна Румъния още 9 месеца

  • румъния-
  • сащ-
  • войници-
  • база

Причината е в необходимостта да се вземат бързи решения, ако конфликтът около Украйна излезе извън границите на страната

Снимка: Facebook/101st Airborne Division

Няколко хиляди американски войници ще останат в Югоизточна Румъния още девет месеца, според New York Times, предаде РИА Новости.

Базата на военновъздушните сили, в която са настанени около 4 000 американски войници от миналото лято, се използва като тренировъчна база за силите на НАТО в Източна Европа, се казва в доклада.

Бойците от 101-ва въздушнодесантна дивизия ще напуснат базата през следващите два месеца и ще бъде заменена от друга бригада.

Освен това, според доклада, военни лидери, включително генерал, ще посетят бойците, чието изпращане вестникът обяснява с необходимостта да се вземат бързи решения, ако конфликтът около Украйна излезе извън границите на страната и се разпространи към членовете на НАТО.

По-рано Съединените щати разположиха 101-ва въздушнодесантна дивизия "Screaming Eagles" в Румъния за участие във военни учения. А американските медии цитираха нейния командир, който каза, че е готов да влезе в Украйна, ако е необходимо, противно на уверенията на Белия дом, че американските войски няма ще участва във военните действия в страната.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 36 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: