Отидете към основна версия

2 040 53

Зеленски призова американския бизнес да си сътрудничи с Украйна

  • зеленски-
  • сащ-
  • американски-
  • бизнес-
  • сътрудничество

Той отбеляза, че окупирайки украински територии, Русия отнема оборудване от местни фабрики, съдържанието на складове и магазини и дори хора

Източник: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски се обърна към участниците в заседание на Националната асоциация на държавните камари.

Това съобщи канцеларията на президента, съобщава "Укринформ".

„Вече успяхме да привлечем вниманието и да имаме сътрудничество с такива гиганти на международния финансов и инвестиционен свят като "Black Rock", "J.P. Morgan" и "Goldman Sachs". Американски марки, като "Starlink", вече станаха част от нашия, украински път. Брилянтни отбранителни системи – като "HIMARS" или "Bradleys" – вече обединяват нашата история на свободата.

Той отбеляза, че окупирайки украински територии, Русия отнема оборудване от местни фабрики, съдържанието на складове и магазини и дори хора.

Според него, след победата на Украйна, ще започне процесът на преодоляване на последствията от „грабителската политика“ на Русия, както и процесът на възстановяване на инфраструктурата и икономиката на страната, което ще се превърне в най-големия икономически проект на нашето време в Европа.

„Очевидно е, че американският бизнес може да се превърне в локомотив, който отново ще тласне напред глобалния икономически растеж“, каза той.

В името на бъдещи високи резултати - във всички сектори – от оръжия и отбрана до строителство, от комуникации до селско стопанство, от транспорт до ИТ, от банки до медицина, Зеленски покани американския бизнес да работи с Украйна сега.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 41 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: