Отидете към основна версия

3 253 47

Зеленски: Водят се тежки боеве за Угледар и Бахмут

  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • боеве-
  • русия

Киев очаква обещаните танкове

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Украинските сили продължават сраженията с руските войски, които се опитват да пробият фронтовите линии на изток и североизток, преди Киев да получи обещаните танкове от западните си съюзници, предаде БНР.

Президентът Володимир Зеленски описа ситуацията на фронта като "изключително тежка".

През изминалите 24 часа най-малко 10 души са загинали при обстрел на руската артилерия по селища в Херсонска, Донецка и Харковска област на Украйна, съобщават местните власти. Под обстрел е град Никопол на Днепър.

Президентът Володимир Зеленски съобщи, че се водят тежки боеве за Угледар, на югозапад от регионалната столица на Донецк, и Бахмут, на североизток, който до голяма степен е унищожен от многократните руски атаки.

"Ситуацията на фронта, и особено в Донецка област – близо до Бахмут и Угледар – остава изключително тежка. Окупаторите не само атакуват нашите позиции – те нарочно и методично унищожават градовете и селата около тях. Артилерия, авиация, ракети. Руската армия няма недостиг на средства за унищожение. И може да бъде спряна само със сила."

17 милиарда долара ще са необходими на властите в Украйна, за да възстановят пораженията по енергийната система и инфраструктурата след 4 месеца руски бомбардировки и да разминират освободените територии, заяви премиерът на страната Денис Шмигал.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 35 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: