Отидете към основна версия

674 5

Израелски войски са убили палестинец на Западния бряг

  • израел-
  • палестина-
  • палестинец-
  • израелски войски-
  • западния бряг

Палестинското здравно министерство съобщи, че 26-годишния Насим Абу Фоуда е бил застрелян в Хеброн. Израелските военни за момента не са коментирали случая

Снимка: БГНЕС

Израелските сили са убили палестинец в размирен град на окупирания Западен бряг, предаде Асошиейтед прес, като се позова на палестинското министерство на здравеопазването. Това е поредно кръвопролитие от ескалиращото насилие между израелци и палестинци на фона на посещение на американския държавен секретар Антъни Блинкън в района, отбелязва агенцията.

Палестинското здравно министерство съобщи, че 26-годишния Насим Абу Фоуда е бил застрелян в Хеброн, който често е център на сблъсъци между израелските военни части и палестинците.

Израелските военни за момента не са коментирали случая.

През последните дни напрежението между израелци и палестинци се изостри, като миналата седмица 9 души, повечето от които бунтовници, бяха убити при израелска военна операция в екстремисткия бастион на Западния бряг - град Дженин, а 7 израелци бяха убити, когато палестинец откри огън в еврейско селище в Йерусалим, припомня агенцията.

Размириците продължиха и през следващите дни, което накара Израел да одобри редица наказателни стъпки срещу палестинците. Това разпали напрежението на фона на предстоящите по-късно днес срещи на Блинкън с лидери в района, отбелязва АП.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини