Отидете към основна версия

8 057 110

Големи загуби на въоръжените сили на Украйна при опит за форсиране на Днепър

  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • днепър

Изпълняващият длъжността началник на Херсонска област Салдо обяви загубите на въоръжените сили на Украйна при опит за форсиране на Днепър

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Володимир Салдо, изпълняващ длъжността губернатор на Херсонска област, каза, че въоръжените сили на Украйна (ВСУ) търпят големи загуби при опитите си да форсират Днепър. Думите му са цитирани от РИА Новости.

„Ние отблъскваме всички вражески десанти, които се опитват да преминат и да кацнат на левия бряг на Днепър с тежки загуби за врага, а по-често унищожаваме напълно както бойците, така и тяхното оборудване“, каза Салдо.

Според него руските сили напълно контролират акваторията на реката, включително Днепър-Бугския естуар и делтата, разделена от канали. Салдо уточни, че няма смисъл да се говори за реалността на военните планове на Украйна при форсиране на Днепър. Освен това, както той твърди, руските военни "се бият не с численост, а с умения".

На 31 януари прессекретарят на изпълняващия длъжността губернатор на Херсонска област Владимир Василенко заяви, че руските военни са отбили опит на украинските въоръжени сили да форсират Днепър. „Опитът на врага не беше успешен“, каза той. Представителят на властите в региона нарече целта на украинската армия да се консолидира на левия бряг.

Източник: РИА Новости

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 72 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: